in

Kurt Vonnegut’un “Allah Senden Razı Olsun Dr. Kevorkian” Kitabı Çıktı

Kurt Vonnegut’un kitapları, April Yayıncılık tarafından bizlerle buluşturulmaya devam ediyor. Bu sefer sırada, Neil Gaiman’ın ön sözüyle okuyacağımız “Allah Senden Razı Olsun Dr. Kevorkian” kitabı var.

Kurt Vonnegut Allah Senden RazıiOlsun Dr Kevorkian
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Kurt Vonnegut‘un kitapları, April Yayıncılık tarafından yeniden Türkçeye kazandırılmaya devam ediyor. Şimdiye kadar yayınevi; Şampiyonların Kahvaltısı, Gece Ana, Kedi BeşiğiMezbaha 5Paldır Küldür ve Ölümlüler Uyurken gibi kült eserleri bizlerle buluşturmuştu.

Sıradaysa, yazarın alışılmış mizah tarzıyla ele aldığı bir başka kitabı “Allah Senden Razı Olsun Dr. Kevorkian” (God Bless You, Dr. Kevorkian) var. Kitapta, Vonnegut radyo muhabiri kılığında; William Shakespeare, Isaac Newton ve Isaac Asimov gibi birçok ölümsüz ölüyle röportaj yapıyor.

Neil Gaiman’ın ön sözünün de bulunduğu kitabın tanıtım bültenine göz atalım:
Ahiretle hayat arasında fark var mı dersiniz?Kurt Vonnegut Allah Senden RazıiOlsun Dr Kevorkian

- Reklam -

Var diyenlere bir soru daha; bu fark hangi birim ile ölçülür?

“Şimdiye kadar Kurt Vonnegut’la iki kere konuşmuşluğum var. İlkinde hayattaydı. Yakınlarda bir daha konuştuk. Hayatta değildi. Bu dünyayı ötekine bağlayan mavi tünelin sonunda karşılaştık. Dr. Jack Kevorkian’ın insanlara yaşamlarını sona erdirme yolları konusunda tavsiye vermesine hatta öbür tarafın kıyısına kadarcık bile gidip dönmelerini sağlamasına artık izin verilmediğinden, kendi yöntemlerimle gidip geldim.” – Neil Gaiman

- Reklam -

Kurt Vonnegut, bir radyo muhabiri kılığında “mavi tünelden İncili Kapılara” giderek köpeciğini bir pitbulun saldırısından kurtarmak isterken kalp krizi geçirip ölen emekli inşaat işçisi Salvatore Biaggini, vatana ihanet suçuyla asılmasından 140 sene sonra mezarında çürümeye devam eden John Brown,  röportaj fikrinden pek haz etmeyen William Shakespeare, hâlâ merak eden Isaac Newton, yazmadan duramayan Isaac Asimov ve pek sevdiği kahramanı, işçi lideri Eugene Victor Debbs ile kendi romanlarının unutulmaz kahramanı Kilgore Trout dâhil birçok ölümsüz ölüyle röportaj yapıyor.

Neil Gaiman’ın önsözüyle Allah Senden Razı Olsun Dr. Kevorkian, kim olduğumuz, ne için yaşadığımız ve hepsinin sonunda ne kadar önem taşıdığımıza dair Vonnegut’ın her zamanki keskin mizahıyla kaleme aldığı enfes bir anlatı.
Çevirmenliği Eda Nur Timur tarafından yapılan 64 sayfalık kitap, Vonnegut sevenler için raflarda yerini aldı bile! Keyifli okumalar.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Slytherin_Mezunu Slytherin_Mezunu dedi ki:

    Ahaaaa :rofl: :sweat_smile:KURT VONNEGUT bebişim benim ya :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dayanilmaz peri masali ust

“Dayanılmaz Peri Masalı” Raflarda

kizilderili kr ust

Seçkide 107. Sayı: “Kızılderili Öyküleri”