in ,

Leonardo da Vinci Biyografisi Çıktı

Biyografi türünün popüler yazarlarından Walter Isaacson’ın Leonardo Da Vinci hakkında kaleme aldığı biyografi artık Türkçede.

Leonardo Da Vinci
- Reklam -
- Reklam -

Walter Isaacson, yazdığı biyografi kitaplarıyla tanınan bir yazar. Gizemli ve tutku dolu bir karakter olan Leonardo da Vinci de yaşam öyküsünü anlatmak için oldukça dikkat çeken bir isim.

Domingo Yayınevi, Walter Isaacson’ın kaleme aldığı da Vinci biyografisini dilimize kazandırdı.

Amerikalı tarihçi, gazeteci ve yazar Walter Isaacson, 1952’de dünyaya geldi. Biyografi türündeki kitaplarla yazarlığından söz ettiren Isaacson, karakterlerin okuyucuyla basit bir dille karşılaşmasını sağlayan bir üsluba sahip. Tulane Üniversitesi’nde tarih profesörü olan Isaacson, Aspen Enstitüsü’nün Başkanı ve Ceo’su. Ayrıca CNN’de Yönetim Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Başkanı ve Time’da editör olmak gibi sıfatlarla da karşımıza çıkıyor. Isaacson daha önce Steve Jobs, Benjamin Franklin, Albert Einstein ve Henry Kissinger’ın biyografilerini yazdı.

- Reklam -

Isaacson 2012 yılında Steve Jobs kitabıyla Gerald Loeb Ödülü’nü kazandı. Yine 2012 yılında dünyadaki en etkili insanların listesi olan Time 100’den biri olarak seçildi. 2013 yılında Benjamin Franklin Madalyası ile ödüllendirilen Isaacson Tufts Üniversitesi, Cooper Union, William & Mary, Franklin Üniversitesi, New Orleans Üniversitesi, Güney Carolina Üniversitesi, New York Şehir Üniversitesi, Pomona Üniversitesi, Lehigh Üniversitesi, Duke Üniversitesi ve Colorado’dan onursal diploma aldı.

Leonardo da Vinci’nin Hayatı Kitap Oldu

Leonardo da Vinci kitabı orijinal dilinde 17 Ekim 2017’de yayımlandı. Leonardo da Vinci biyografisi yayınlandığı yıl eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler aldı.

- Reklam -

Tarihin karmaşık, gizemli ve tutkulu karakterlerinden biri olan Leonardo da Vinci’nin hayatını Türkçeye kazandıran yayınevi, bu eserle birlikte kurgu dışı kitaplığını genişletmeye devam ediyor.

Kitabın Türkçe çevirisini Emre Gözgü üstleniyor. Eserin editörlüğü ise Algan Sezgintüredi üstleniyor. Eserin kapak tasarımı ise Betül Güzhan’dan geliyor. 616 sayfalık kitap okurlarına kapsamlı bir da Vinci okuması sunuyor.

Leonardo da Vinci, ölümünün 500. yılında dünya çapında pek çok etkinlik ve sergi ile anılıyor.

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Güzel iş. Da Vinci İş Bankası Biyografi serisinde nasıl olmaz şaşırıyorum.

  2. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    İş Bankası’nın 500 Fotoğrafla Da Vinci kitabı var. Ressamların biyografilerine, Biyografi Serisi’nde değil de 500 Fotoğraf Serisi’nde yayınlamayı tercih etmiş yayınevi.

  3. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Biliyorum ama Da Vinci bence sadece bir ressam değil. “Tarihe yön veren kişiler” den biri. O yüzden böyle diyorum.

  4. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Olsa tabii olur ama Da Vinci’yi anlatmak için eserlerinin de fotoğraflarına yer verilmesi gerekiyor. Haliyle yüzlerce fotoğraf koymak gerekecek ve bu fotoğrafların renkli olması gerekiyor. Bu yüzden de kitabın fiyatı çok yüksek olur.

    Şu an alttaki kitabı okuyorum. Kitabın yarısı resim iken diğer yarısı ise yazıdan oluşuyor ve kitaptaki oranları tatmin edici seviyede. Ne açıklama yönünden eksik ne de görsel açıdan.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alfred Worden

Ay Görevindeki Astronottan İtiraf Geldi

Targaryen

Targaryen Odaklı Dizinin Adı Belli Oldu