in

Merak Uyandıran Sosyal Bilimkurgu Kitabı: “Çirkin Sesler Korosu”

Tülay Güzeler’in insanı bambaşka bir yolculuğa çıkaran sosyal bilimkurgu kitabı Yitik Ülke Yayınları etiketiyle okuyucularla buluştu.

cirkin sesler korosu ust
- Reklam -
- Reklam -

Sosyal bilimkurgu dalında yerli yazarlar görmek insanı mutlu etmiyor değil. Bu seferki eser Tülay Güzeler tarafından kaleme alınıp Yitik Ülke Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Çirkin Sesler Korosu. İnsanın iç dünyasını bilimkurguyla harmanlayan yazar, geleceği ve toplumun kurallarını sorgulamayı da ihmal etmemiş. Gelin bir de bu kitabın tanıtım bültenine bakalım;
cirkin sesler korosu

Kara, Saire’ye uzak, toprağa çömeldi.

“İssi’yi yüreğine yerleştirebilirsin,” dedi usulca, kavrayan bir sesle, “Uca, İssi’nin altında kara bir gölgeydi. Hepimiz aslında İssi’ye aitiz.”

- Reklam -
- Reklam -

Susmayacak dedi içinden Saire. Susmayacak. Kalkıp oturdu. Öfkeden, kızmaktan, nefretten… her şeyden bıkıp usanmıştı. Bir dal parçasına uzandı, toprağı eşelemeye başladı. Bezgin bir sesle, dura dura konuştu:

“Sen inancın ne olduğunu hiç öğrenemedin Kara Beycim. Bilmiyorsun. Tüm yüreğinle inandığın, seni kalabalıklara, hayata katan şey elinden kayıp gidince, asıl yitirilen şeyin ne olduğunu anlamıyorsun. Uca’dan vazgeçersen, İssilerden de vazgeçeceğini anlamıyorsun.”
Tülay Güzeler‘in sosyal bilimkurgu dalında yazdığı bir roman Çirkin Sesler Korosu. İnsanın içindeki ve dışındaki çatışmayı, aşkı, medeniyeti, inançları, gizlenmiş yoksulluğu, toplumu ve kuralları, düşleri ve geleceği sorgulayan oylumlu bir metin. Farklı bir yolculuğa açık çağrı Çirkin Sesler Korosu.

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

matem bantlari ust

Sissoylu’nun 6. Kitabı “Matem Bantları” Çıkıyor

stephen king talisman spielberg

Stephen King ve Peter Straub’ın “Tılsım”ı, Steven Spielberg’ün Ellerinde