in

Ölümsüzlerin Tarihi Serisi “Vampir” ile Devam Ediyor

Alman fantastik edebiyatının önemli yazarlarından Wolfgang Hohlbein imzalı Ölümsüzlerin Tarihi serisi “Vampir” ile yoluna devam ediyor.

Vampir Wolfgang Hohlbein
- Reklam -
- Reklam -

Alman fantastik edebiyatının öne çıkan yazarlarından Wolfgang Hohlbein imzalı Ölümsüzlerin Tarihi serisinde sırada ikinci cilt olan “Vampir” var. Epsilon Yayınevi, serinin yeni kitabını okurla buluştururken ilk kitabının da kapağını yenileyerek yeniden raflara getirdi.

1953 Weimar doğumlu Alman yazar Wolfgang Hohlbein, fantazya, bilimkurgu, korku gibi türlerde 200’den fazla kitap yayımladı. Yazarın eserleri dünya çapında 43 milyondan fazla okura ulaştı. Pek çok otorite, Hohlbein’ı Almanya’nın en başarılı fantazi yazarlarından birisi olarak görüyor.

Serinin ilk kitabı olan Ölümsüzlerin Tarihi ile Ulusal En İyi Fantastik Yazarı Ödülü, NUX Uluslararası Edebiyat Ödülü ve RPC Fantastik Ödülü En İyi Roman gibi ödüller alan yazar; seriyi 16. kitap olan “Dunkle Tage” ile 2017 yılında noktalamıştı. Orijinal adı Die Chronik der Unsterblichen olan serinin “Vampir” (Der Vampyr) adlı ikinci cildi ise ilk olarak 2000’de yayımlanmıştı.

- Reklam -

Wolfgang Hohlbein ismini Türkçede daha önce Gezgin Orman ve Yanan Şehir gibi fantastik romanlarıyla görmüştük.

Vampir – Wolfgang Hohlbein | Arka Kapak

“Almanya’nın Stephen King’i!” – HörZu

15. Yüzyıl Doğu Avrupa’sında Yeni Bir Karanlık baş Gösteriyor. Kazıklı Voyvoda’nın
Elinden Kurtulmanın Tek Yolu Onunla Yüzleşmek.

Engizisyon yargıcı “Büyücüleri yakın” emrini verdiğinde, Andrej’in de kaderini çizmişti. Kısa bir süre önce korkunç korsan Abu Dun’a karşı amansız bir savaş verdikten sonra, Andrej’in şimdi de çok daha korkunç bir tehlikeyi savuşturması gerekiyordu. Sadece onun ve koruyucusu olduğu Frederic’in hayatı değil, bütün Transilvanya’nın kaderi tehlikedeydi artık. Aynı zamanda sevgilisi Maria da karanlık güçlerin tehdidi altındaydı… Andrej, Maria’yı ararken Osmanlı ve Transilvanya arasındaki savaşın tam ortasına düşünce, esrarengiz Drakula’nın karanlık planlarıyla karşı karşıya kaldı. Drakula, Andrej gibi vampirleri kullanarak ölümsüzlüğün sırrını bulmaya çalışıyordu ve çözüme ürkütücü bir şekilde yaklaşmıştı. Ancak Andrej’in içindeki vampir, gömüldüğü yerden çıkmaya başlıyordu…

- Reklam -

“Hohlbein, çalışmalarıyla ‘kral’ olduğunu kanıtlıyor.” – Michael Ende, Bitmeyecek Öykü ve Momo’nun yazarı

“Hohlbein’ın en büyük yeteneği yarattığı imgeler. Öyle güçlüler ki okurken bir film izlediğiniz hissine kapılıyorsunuz.” – Die Welt
Vampir Wolfgang Hohlbein

Gülçin Erkman tarafından Türkçeye kazandırılan kitabın editörlüğü ise Su Akaydın’a ait. 280 sayfalık eser Almanca aslından Türkçeleştirildi.

Epsilon Yayınevi, yeni kitap ile birlikte ilk baskısını Mayıs 2018’de yapan Ölümsüzlerin Tarihi #1’in yenilenmiş edisyonunu da okurla buluşturdu.

Peki siz önceki kitabı okumuş muydunuz? Seri ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Yasaklı Kitaplar: Amerika’da En Çok Yasaklanan 12 Kitap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mulan Disney+

Mulan 2, İlk Film Daha Vizyona Girmeden Gündeme Geldi

mercan resifleri nasa

NASA Oyun Aracılığıyla Mercan Resiflerinin Haritasını Çıkarıyor