in

Wolfgang Hohlbein’ın “Ölümsüzlerin Tarihi” Romanı Raflarda

Alman fantastik edebiyatının önemli kalemi Wolfgang Hohlbein’ın “Ölümsüzlerin Tarihi” adlı romanı, Epsilon Yayınevi etiketiyle bizlerle.

olumsuzlerin tarihi ust
- Reklam -
- Reklam -

Ölümsüzlerin Tarihi raflarda. Wolfgang Hohlbein iki yüzün üstünde yayımlanmış kitabı olan, Alman edebiyatının önemli kalemlerinden biri. Bilimkurgu, fantazi ve korku türlerinde eserler veren bu ismin çalışmaları şimdiye kadar 43 milyonun üzerinde sattı. Kendisi Almanya’daki fantazi yazarları arasında en başarılılardan biri olarak nitelendiriliyor.

Şimdiye kadar dilimizde ne yazık ki kendisiyle pek karşılaşamadık. İthaki Yayınları, yıllar önce yazarın Gezgin Orman ve Yanan Şehir gibi eserlerini okuyucularla buluşturmuştu. Ancak bu kitaplar uzun süredir tükenmiş durumda ve ulaşılması çok zor.

Epsilon Yayınevi, önemli bir boşluğu doldurarak, Ölümsüzlerin Tarihi romanıyla yazarı yeniden dilimize kazandırdı. Gelin tanıtım bültenine göz atalım:

- Reklam -

Ölümsüzlerin Tarihi – Wolfgang Hohlbein | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

15. yüzyıl Doğu Avrupası Türk tehdidiyle karşı karşıyadır ama ortada daha büyük bir tehlike vardır.

- Reklam -

Transilvanya’nın küçük bir köyü engizisyonun zalim infazcıları tarafından bir anda yerle bir edilir. Köy halkından hayatta kalanlar tutsak alınır ve geriye sadece çocuk yaştaki Frederic kalır. Bu genç adamı savaşçı Andrej bulur ve onu da yanına alarak tutsakları kurtarmaya karar verir. Ancak çok geçmeden Frederic’in içine bir şüphe düşer: Alevlerin içinden geçen ve en ağır yaraları bile kolaylıkla atlatan bu yetenekli savaşçı, belki de sandığı gibi biri değildir.

“Almanya’nın Stephen King’i!”
HörZu

“Hohlbein’in en büyük yeteneği yarattığı imgeler. Öyle güçlüler ki okurken bir film izliyor gibi hissediyorsunuz.”
Die Welt

“Nefes kesen çalışmalarını gözden kaçırmak imkânsız.”
Berliner Morgenpost

“Hohlbein, çalışmalarıyla ‘Kral’ olduğunu kanıtlıyor.”
Michael Ende, yazar

Kitabın çevirmenliğini Gülçin Erkman, editörlüğünüyse Eren Abaka yapıyor. 284 sayfadan oluşan eser raflarda yerini aldı bile!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Çooook önceleri İthaki’den “Yanan Şehir” ve “Gezgin Orman” adında iki fantastik romanı çıkmış bu yazarın. Almanya’da bayağı saygı gören, bilimkurgu ve korku türünde de eserler veren biri.

    Epsilon Yayınevi’ndeki ismi bende kalsın baş harfi @Fahrettin Leventlerden aldığım çok gizli bilgilere göre yazarın başka kitapları da ufuktaymış :slight_smile:

  2. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Almanya’da yaşadığım dönemde oranın büyük kitap zincirlerinden Thalia ve Mayersche’de Fantasy-Sci Fi bölümünde daima bir rafı kaplardı bu abimizin kitapları. O zamandan aklımda kalmış ismi. Görünce nerden tanıdık geldi dedim. Okunacaklar listesine ekleyelim. Kapakta çok hoş olmuş.

  3. Avatar for Tolga_Uzuner Tolga_Uzuner dedi ki:

    “Yanan Şehir” ve “Gezgin Orman” çok güzel kitaplardı, özellikle yaratmış olduğu özgün evren, barış getirmek için savaşan satai ırkı gibi farklı konseptleri çok hoşuma gitmişti. Kütüphanemde hala durur iki kitap da. İthakinin yarım bıraktığı ender serilerdendir ama büyük hayal kırıklığıdır benim için devam etmemesi…

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    1 sene geçmiş bu yorumdan ama merak ettim yeni kitapların yayımlanma planları hala devam ediyor mu?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gardner Dozois

Efsanevi Editör Gardner Dozois Vefat Etti

Uzaktan Kumandalı Kız - James Tiptree, Jr

Uzaktan Kumandalı Kız: Antikapitalist Bir Hiciv