in

Pan’ın Labirenti: Guillermo Del Toro ve Cornelia Funke’den Büyülü ve Ürkütücü Bir Yolculuk

Pan’ın Labirenti raflarda. Guillermo del Toro’nun filmden ilham alan eser, Cornelia Funke tarafından tekrar kurgulandı. | ÖN OKUMA

Pan'ın Labirenti - Cornelia Funke Guillermo Del Toro
- Reklam -
- Reklam -

Guillermo del Toro’nun yönetmenliğini üstlendiği ve 2006 yılında gösterime giren Pan’ın Labirenti şimdi de roman olarak raflardaki yerini aldı. Cornelia Funke tarafından tekrar kurgulanan eser, karanlık büyü ve savaşla parçalanmış bir dünyaya götürüyor.

Oscar ödüllü Guillermo del Toro imzalı Pan’ın Labirenti, 2019 yılında Pan’s Labyrinth: The Labyrinth of the Faun adıyla ve Mürekkep Serisi ile tanınan Cornelia Funke’nin katkılarıyla kitaplaştırılmıştı. Ofelia’nın gerçeklik ve büyülü dünya arasında yaşadıklarını anlatan kitap, masalsı diliyle cüretkâr ve bir o kadar da üzücü bir macerayı konu ediniyor.

Pan’ın Labirenti: Cornelia Funke ve Guillermo Del Toro | Arka Kapak Yazısı

Bu kitap kalbi zayıf ya da ruhu kırılgan olanlara uygun değildir. Peri masallarına ya da iyiliğin gücüne inanmayanlara da. Bu kitap sadece, kötülüğün her türlü suretinin doğrudan gözlerinin içine bakabilen, senin gibi cesur ve korkusuz ruhlar içindir.

- Reklam -

Oscar ödüllü Guillermo del Toro tarafından yazılıp yönetilen ünlü filmden ilham alan ve New York Times çoksatan yazarı Cornelia Funke tarafından tekrar kurgulanan bu eser, okuru hilebaz satirler, katil insanlar, çocuk yiyen canavarlar, cesur asiler ve ailesiyle tekrar bir araya gelmeyi uman kayıp prenseslerle dolu, karanlık büyü ve savaşla parçalanmış bir dünyaya götürüyor.

Yarattığı atmosferle okuru içine çeken roman, gerçekle hayal gücünün arasında bir duvarın olmadığı başka bir evrene giden bir geçit. İki öykücünün cüretkâr ve unutulmaz bir birleşimi.

Pan’ın Labirenti - Cornelia Funke Guillermo Del Toro

- Reklam -

Pan’ın Labirenti Hakkında ne dediler?

Tedirginlik hissini iliklerinize kadar deneyimleyeceğiniz bu duygusal romanın her bölümü, ışığa tutulduğunda dünyaya bakışımı değiştiren bir cevhere benziyor.
– Roshani Chokshi, Yıldızlara Sarılı Kraliçe, Aru Shah ve Zamanın Sonu’nun yazarı

Filmin korkusuz ve dokunaklı bir uyarlaması. Aynı zamanda savaş dehşetinin ortasında genç kadınların gösterdiği cesaretin korkunç, duygusal ve muhteşem bir şekilde kaleme alınmış hikâyesi.
– Michael Grant, Yoklar’ın yazarı

Kitabın giriş bölümünü içeren ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Çevirisini Aslı Dağlı’nın üstlendiği kitabın editörlüğünü ise Su Akaydın yapıyor. Düzeltisi Tuğçe Nida Gökırmak’a, kapak uygulaması Dilara Kavaklıoğlu’na ve sayfa uygulaması ise Gamze Kulak’a ait. 286 sayfadan oluşan Pan’ın Labirenti’nin ciltli bir baskıya sahip olduğunu da hatırlatalım.

Pan’ın Labirenti’ni izlemiş miydiniz? Guillermo del Toro’nun filmini nasıl bulmuştunuz? Kitabı okumayo düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for T.S.Zeynep T.S.Zeynep dedi ki:

    Uzun zaman önce okumuştum kitabın çıkacağını. çok sevindim bu haberi görünce, hemen kitap listeme ekledim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Oscar Ödülleri Adayları

2021 Oscar Ödülleri Adayları Belli Oldu

Antikythera dünyanın ilk bilgisayarı

Dünyanın İlk Bilgisayarı Sayılan 2.000 Yıllık Antikythera Gizemi Çözülüyor