in

Tanrı’nın Formülü’nün Yazarından Yeni Kitap: Yaşam Sinyali

Tarihi bilimkurgu romanlarıyla hatırı sayılır bir başarı elde eden José Rodrigues Dos Santos, son kitabı “Yaşam Sinyali” ile tekrar bizlerle.

yasam sinyali ust
- Reklam -
- Reklam -

Tanrı’nın Formülü kitabıyla epey ses getiren Portekizli yazar, üniversite öğretim görevlisi ve gazeteci José Rodrigues Dos Santos’un son romanı Yaşam Sinyali raflardaki yerini aldı.

Daha önce İsa’nın Sor Sırrı ve Vatikan gibi tarihi-bilimkurgu kitaplarıyla okumuştuk Dos Santos’u. Dan Brown tarzında ama işin bilimsel veri kısmını daha çok öne çıkaran bir yazar olarak tanıyoruz kendisini. Şimdi de uzayda geçen bir gerilim romanıyla karşımızda.

Evrende yalnız mıyız? Yaratılışın sırrı nedir? Bu sorulara cevap arayan Santos, ortaya güzel bir uzay macerası çıkartmış.

- Reklam -
İşte tanıtım bülteni:

Yaşam SinyaliBir uzay gözlemevi, adına su çizgisi de denen 1.42 MHz frekansında bir sinyal keşfeder. Bu sinyal uzayda hayat olduğunu ve zeki varlıkların dünyalılarla iletişim kurmak istediklerini kanıtlar niteliktedir. Sinyali inceleyen bilim insanları tanımlanamayan bir nesnenin Dünya’ya doğru ilerlediğini ortaya çıkarır.

NASA, Avrupa Uzay Ajansı ve Çin’deki CNSA hemen durumdan haberdar edilir ve dünya hükümetlerinin de katkılarıyla uzaya gönderilmek üzere uluslararası bir ekip kurulur. Bu gizemli varlıklarla iletişime geçmenin bir yolunu bulmak ise kriptolog Tomás Noronha’ya düşer.

- Reklam -

Tomás, daha önce karşılaştıklarından oldukça farklı tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Fakat yaşamın en büyük sırrına ulaşma şansı da vardır; yaşam bir rastlantı sonucu mu oluşmuştur yoksa bir güç tarafından mı yaratılmıştır? Evrende yalnız mıyız? Yaşamın mümkün olduğu başka gezegenler de var mı?

Noronha’yı sadece uzaylılarla ilk karşılaşmaya değil, Tanrı’nın evrene bıraktığı ize de ulaştıracak bu yolculuk, şimdiye kadar karşısına çıkan en zor ve en nefes kesici macera olacak.

“Dos Santos bilim ve edebiyatı, düş gücüyle harmanlanmış yüksek tempolu bir yazım tarzıyla birleştiriyor ve ortaya daha önce karşılaşmadığımız türden bir roman çıkıyor.”
– Mondedesgrandesecoles.fr

“Bilimsel gerilim türünün ustası bu kez de evrende hayatın ardındaki gizemi aydınlatıyor.”
– Le Figaro Magazine –

“Bilimsel gerçeklere dayalı, nefes kesici bir roman.”
– France Culture –

“Ustaca hazırlanmış olay örgüsü ve kusursuz kahramanlarıyla Yaşam Sinyali her sayfası heyecanla okunan, sürprizlerle dolu bir roman.”
– K-Libre.fr –

“Büyüleyici bir macera.”
– Lecthot.com –

“Bu kitap hiç elinizden bırakamayacağınız bir serüven. Sayfalar birbiri ardına akıyor ve sonunun geldiğine inanamıyorsunuz.”
– RCJ –

“José Rodrigues dos Santos bir kez daha günümüz edebiyatının en büyük ustalarından biri olduğunu kanıtlıyor.”
– Le Quotidien des Médecins
Hasan Can Utku’nun çevirdi 680 sayfalık kitap Pegasus Yayınları etiketiyle raflarda, iyi okumalar dileriz!

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kitapkurduizmir kitapkurduizmir dedi ki:

    Kitabı daha okumadım ama 55-60 Tl çizgisindeki bir kitaba kolay yaklaşamam sanırım. Muhteremin, “İsanın son sırrı” buram buram Dan Brown kokuyordu, bu seferki de sanırım Carl Sagan üstadın “Mesaj” kitabından esintiler taşıyacak!
    Eh, her milletten vardı bir de Portekizli “kahramanımız” olsun değil mi?
    Valla bu paraya alamam, alanlar biz zahmet bana da anlatıversinler.
    Bu ne fiyattır ya.!!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Swag and Sorcery

Swag and Sorcery: O Büyülü Kostüm Benim Olacak!

Game of Thrones

Game of Thrones, ABD’yi 3.3 Milyar Dolar Zarara mı Uğratacak?