Editör, yazar ve halkbilimci Ömer Ünal, ilk romanı Yeşim Taşı Efsanesi: Karanlık Dünyaya Yolculuk ile okurun karşısına çıkıyor. Editör olarak Karakum Yayınevi kadrosunda yer alan Ünal’ın ilk kitabı da aynı adresten çıktı.
Türk mitolojisinden beslenen eserlerin sayısı her geçen gün artıyor. Karakum Yayınevi de bu noktada dikkat çeken işlerle okurlarla buluşuyor. Yayınevinin yayımladığı yeni kitap, Bilge Kağan, Dede Korkut, Hızır ve mitolojik varlıkları içeren gizemli bir serüveni konu alıyor.
Yeşim Taşı Efsanesi: Karanlık Dünyaya Yolculuk – Ömer Ünal | Arka Kapak
Kitap; üç arkadaşın başından geçen fantastik olayları, Türk mitolojisini merkeze alarak akıcı bir üslupla ele alıyor. Hikâyede yer alan Türk kültürü ile ilgili karakterler ve destansı olaylar okuru daha ilk sayfasından maceralı bir yolculuğa çıkartıyor.
Romanda kullanılan adlardan, olay kurgusunun örüldüğü ana konuya kadar Türk kültürüne ait unsurların yer alması da ayrıca dikkat çekiyor. Olayların akışı, bir sonraki bölüme karşı olan merakla harmanlanınca kitabın nasıl bittiğini anlayamıyorsunuz.
Bilge Kağan, Dede Korkut, Hızır ve mitolojik varlıklara kadar pek çok konuda genel bir bilgi sahibi olacağınız Yeşim Taşı Efsanesi serisinin ilk kitabı Karanlık Dünya’ya Yolculuk okurlarını gizemli bir serüvene davet ediyor.
Yazar, bu romanıyla Türk kültürü ve mitolojisini yeni nesillere tanıtma konusunda gençlere büyük bir katkıda bulunuyor. – Çağlayan Yılmaz, “Börü”nün Yazarı
Eserin editörlüğünü halkbilimci ve yazar Seçkin Sarpkaya üstleniyor. Sarpkaya’yı Türklerin Şeytani Masalları, Türk Kültüründe Vampirler ve Tebriz’den Masallar eserlerinden tanıyoruz. kapak tasarımı ise Mehmet Tekeli’ye ait.
128 sayfadan oluşan kitap Ocak 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.
Esere dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Türk mitolojisine ve tarihine dayanan kurgular hoşuma gider. Denk gelirse okurum.
Türk Mitolojisine dayanan kurgular hoşuma gidiyor, keşke tanıtım yazısı hikayeyle ilgili de bilgi verseymiş azıcık. Bir de nedense türk yazarların fantastik kitapları ince oluyor, hemen bitiyor yahu.
Olmuş hatta beklentimin üzerinde. Türk mitolojisinden roman çıkabiliyormuş demek ki. En sevdiğim yanı ise gereksiz betimlemeler yok. Akıcı. Koncolos ve Arçura favorim.
Selamlar, tanıtım yazısında Bilge Kağan’ ın mitolojik bir varlık olduğunu söylemiyor. Bilge Kağan, Dede Korkut, Hızır vs. ve mitolojik varlıklar diye geçmiş. Hani tarihi karakterlere ek olarak mitolojik varlıklar gibi.
Haklısınız, ve bağlacı gözümden kaçmış. Yorumumu sildim.