in

Yılmaz Güney Kitapları, İthaki Yayınları Etiketiyle Raflarda Olacak!

Kazandığı nice ödülle adını sinema tarihine altın harflerle yazdırmayı başarmış yönetmenlerden biri olan Yılmaz Güney’in edebiyat alanında verdiği tüm eserler Ocak 2017’den itibaren İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanacak.

Yılmaz Güney Kitapları İthakide
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizin sinema dalında yetiştirdiği en başarılı yönetmenlerden biri olan ve yurt dışında ve yurt içinde düzenlenen prestijli festivallerde pek çok ödül kazanarak dünya çapında adını duyurmayı başaran Yılmaz Güney aynı zamanda senaryo, öykü, roman ve şiir alanında pek çok eseriyle de edebiyata gönül vermiş bir sanatçıydı.

Oyunculuk ve senaryo yazarlığıyla başladığı sinema kariyerini, akıllardan silinmeyen Yol, Sürü ve Umut gibi filmlerle taçlandıran ve 1984 yılında kanser nedeniyle hayatını kaybeden Güney’in mezarı, politik sebeplerden dolayı kaçmak zorunda kaldığı Paris’deki Père-Lachaise Mezarlığı’nda bulunuyor.

Tıpkı filmlerinde olduğu gibi kitaplarında da büyüdüğü topraklar olan Adana ve Çukurova bölgesinin yaşantısını bolca hissettiren ünlü yönetmenin kitapları Ocak 2017’den itibaren İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanacak. Kitapların okurlarıyla buluşacağı ilk yer ise Güney’in  “Herkesin özlediği, düşlerini kurduğu bir şehir vardır. Ben Adana’yı severim. İşte orada, Adana’da, sevdiğim insanlar yaşar…” dediği Adana’da düzenlenen  10. Çukurova Kitap Fuarı olacak. Ayrıca fuar kapsamında ünlü yönetmenin eşi Fatoş Güney’in de konuşmacı olarak yer alacağı “Yılmaz Güney’in Özlediği, Düşlediği Şehir: Adana / Umut Filminin Serüveni” isimli bir söyleşi de düzenlenecek.

- Reklam -
- Reklam -

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

injustice 4 1 ust

Injustice: Dördüncü Yıl Bizlerle!

carrie fisher ust

Carrie Fisher Aramızdan Ayrıldı