in

Kitap, Dergi ve Gazetelerde Alınan KDV Tamamen Kalkıyor!

Kitaplarla ilgili yeni KDV yasasına düzenleme geldi. Bizzat cumhurbaşkanının açıklamasıyla bundan sonra kitap ve süreli yayınlarda hem kitapçıda hem de bayilerde ve internet satış noktalarında KDV oranı tamamen sıfırlanacak.

kitaplar
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız kitap ve dergilere gelen KDV muafiyetini hatırlayanlarınız olacaktır. Bu haber bizleri çok mutlu etmekle birlikte daha sonrasında bu muafiyetin yayınevlerinin kendi yapacakları satış üzerinde olacağını öğrenmiştik. Kitapçılara teslimi sırasında kitapçıların ödediği yüzde 8’lik KDV sıfırlanmış ancak bu yüzde 8’lik farkı kitapçılar fiyata yansıtmayınca kitap rafta ucuzlamamıştı. Yani büyük kitap satış site ve mağazalarında bu KDV oranları hâlen geçerliydi.

İşte bugün cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kitap, gazete, dergi gibi yayınlarda KDV’nin tamamıyla sıfırlanacağını açıkladı.

Yani özetle bundan sonra hem yayıncıdan çıkışında hem de kitapçı ve bayiden tüketiciye ulaşırken kitapta KDV ödenmeyecek.

- Reklam -
- Reklam -

Biz tüketici kesime olumlu yansıyan bu açıklamanın ardından önümüzdeki günlerde nasıl bir indirimle karşı karşıya kalacağımızı da hep birlikte göreceğiz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

45 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Kitapta ve süreli yayınlarda KDV sıfırlanacak diye haber var şu anda. Sanırım bu tamamen sıfırlama olacak. Mecliste görüşülecekmiş bu hafta. :thinking: Bir şey anlamadım yahu.

    Anlayan bir aydınlatsın. Düzenleme yapılmıştı ama tamamen kaldırılacak, okuyucu kitaba daha kolay ulaşacak diye söylendi.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kitap ve süreli yayınlarda (gazete dergi) KDV’nin sıfırlanacağını açıkladı.

    17 Ocak’ta TBMM’den geçen yasa ile kitabın yayıncıdan kitapçılara teslimi sırasında kitapçıların ödediği yüzde 8’lik KDV sıfırlanmıştı. Ancak bu yüzde 8’lik farkı kitapçılar fiyata yansıtmayınca kitap rafta ucuzlamamıştı. Şimdi kitabın tüm aşamalarında KDV kaldırılmış oldu.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Eh, bari şimdi bir şeye yarar. Çok fazla bir indirim olmasa bile ufak tefek hesaplar yapan biz okuyucular için güzel bir gelişmecik. Yüzde 8lik kadar bir gelişme. :joy: İçimdeki kötü kişi yine pis pis gülüp konuşuyor…

    Ne kadar sürecek?
    Ardından ne gelecek? :expressionless:

  4. Avatar for KaptanTeneke KaptanTeneke dedi ki:

    Bende tedirgin oldum bu habere, tek bir okuyucu icin cok buyuk bir fark yok ama herkes bir kitap fazla okusa yayinevleride rahatlar.

  5. Avatar for darrow2111 darrow2111 dedi ki:

    Valla ben şahsen sevindim. Toplu alımlarımda fazladan 1 kitap demek. Tabi seçimden sonra burnumuzdan gelmemesi şartıyla!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

40 cevap daha var.

hikaye anlaticilik festival 2 ust

2. Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali Başlıyor

Klasik Türk Şiiri hüma, hüdhüd, kaknüs

Klasik Türk Şiirinde Fantastik Unsurlar #7: Hüma, Hüdhüd, Kaknüs