in

Kült Oyun Serisi Max Payne’e Büyük Bütçeli Bir Remake Geliyor

Max Payne serisi için remake çalışmaları başladı. Rockstar Games ile anlaşan Remedy Entertainment, bu iş için yüklü bir bütçe ayırdı.

max payne remake rockstar
- Reklam -
- Reklam -

Max Payne serisi remake olarak yeniden geliyor. Remedy Entertainment, Rockstar Games ile anlaşarak dev bütçeli bir yeniden geliştirmeye hazırlanıyor.

Max Payne 1 ve 2 yenileniyor. Popüler kültür ikonları arasında kendisine yer bulan oyun serisi güncel versiyonları ile oyuncuların karşısına çıkacak. Yapımcı firma Remedy, yeni projesi için Rockstar Games ile anlaştığını duyurdu.

Max Payne bilgisayar oyunları noktasında oldukça önemli bir yer tutuyor. Remedy Entertainment tarafından 2001 yılında oyuncularla buluşturulan yapım eski bir polis memuru olan Max Payne’in şiddet dolu macerasını konu alıyor. Dolayısıyla, türe getirdiği yenilikçi bakış açısı ve hikâyesinin derinliği ile dikkat çeken yapımın yenileneceği haberi hayranlar tarafından heyecanla karşılandı.

- Reklam -

Max Payne Remake’i için İlk Açıklama: “Eski Oyunların Atmosferi Yeniden Yakalanacak”

Remedy Entertainment ve Rockstar Games ortaklığı temelde ilk oyununun yayınlanmasına kadar gidiyor. Remedy tarafından geliştirilen oyun daha sonra Rockstar tarafından dağıtılmıştı. Bununla birlikte Rockstar Games’in kurucusu Sam Houser ise şirketlerin arasındaki bu geçmişe atıfta bulunarak şunları söylüyor:

“Uzun bir dostluğumuz bulunan Remedy’deki dostlarımız bize Max Payne’i yenileyeceklerini söylediklerinde çok heyecanlandık. Remedy’nin yıllar içinde ortaya çıkardıkları eserlerinin büyük hayranıyız ve dolayısıyla oyunun bu yeni versiyonunu oynamak için sabırsızlanıyoruz.”

max payne remake

Diğer taraftan Remedy Entertainment CEO’su Tero Virtala ise şunu paylaşıyor:

- Reklam -

“Max Payne oyunları Remedy bünyesindeki herkes için özel bir yere sahip ve dünya genelindeki milyonlarca hayranın da aynı hislere sahip olduğunu biliyorum. Bu büyük projede eski dostumuz Rockstar Games ile birlikte çalışıyor olmak bizim için büyük bir heyecan. Orijinal oyunun hikâyesini, aksiyonunu ve atmosferini bir kez daha oyuncularla buluşturacağız.”

Max Payne Oyunlarının Yenileme Bütçesini Rockstar Karşılayacak

Henüz geliştirme aşamasında olan yapım bilgisayar, PlayStation 5, XboX Series X/S platformlarına çıkacak. Oyun motoru olarak Northlight Engine kullanılacak. Diğer taraftan oyunun geliştirme bütçesinin klasik bir AAA-oyun büyüklüğünde olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte yeni oyunların geliştirme giderlerini Rockstar Games üstlenecek.

Remedy Entertainment son çıkardığı Control oyunu ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Türe kattığı atmosferik yapı ve oynanış farklılıkları oyuncular tarafından beğeniyle karşılanmıştı.

Siz Max Payne oyunlarını güncel grafikler ile bir kez daha oynamak ister misiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Remedy Entertainment

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    “He was trying to buy more sand for his hourglass. I wasn’t selling any.”

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sam Raimi Spider-Man 4 Tobey Maguire açıklama

Sam Raimi’den Heyecanlandıran Açıklama: “Tobey Maguire’lı Spider-Man 4 Filmine Açığım”

2022 Hugo Ödülleri adayları

2022 Hugo Ödülleri’nde Finale Kalanlar Belli Oldu