Menu
in

Gelecek 2 Yılda “Yüzüklerin Efendisi” Temalı 5 Yeni Oyun Yayınlanacak

Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunları geliyor. Embracer Group gelecek 2 yıl içerisinde LotR temalı 5 oyun yayınlayacağını duyurdu.

Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunları hakkında ilk detaylar belli oldu. İsveç merkezli oyun şirketi Embracer Group gelecek 2 yıl içerisinde 5 Lord of the Rings oyunu yayınlamaya hazırlanıyor.

The Lord of the Rings markasının uyarlama haklarını satın alan Embracer Group gelecek 24 aylık süre içinde 5 farklı video oyununun yayınlayacak.

J.R.R. Tolkien’in ünlü fantastik serisi son zamanlarda adından söz ettirmeye devam ediyor. Amazon’un Prime Video için diziye uyarladığı The Lord of the Rings: The Rings of Power ilk sezonu serinin takipçileri tarafından düşük notlar almış ve eleştirilmişti.

- Reklam -

Diğer taraftan Middle-earth Enterprises’ın bir şemsiye şirket olan Embracer Group tarafından satın alınması olmuştu. Böylece Yüzüklerin Efendisi ismini taşıyan her türlü film, video oyunu, masaüstü oyunu, ürünler ve tema parklarının kullanım hakkı dev şirkete geçmişti. Bu satın alım şirketin sadece Tolkien’in yazdığı edebi eserlerin değil aynı zamanda Orta Dünya’da geçen ve daha sonrasında Tolkien Estate ya da HarperCollins tarafından basılan her türlü eserin kullanım hakkını da Embracer Group’a vermişti.

Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunları Hakkında Bilinen Detaylar

Embracer Group ise geçen günlerde yatırımcıları ile yaptığı mali toplantıda yeni Yüzüklerin Efendisi oyunları ile ilgili dikkat çeken bir açıklamalarda bulundu. Dev şirket üçüncü parti yapımcılar ile birlikte tasarlanan ve 2023-24 mali yılı içerisinde çıkacak 5 farklı LotR oyunu üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Firma, üzerinde çalıştıkları oyunların isimlerini paylaşmasa da bu oyunların Deadalic tarafından geliştirilen The Lord of the Rings: Gollum, Free Range Games’in geliştirdiği hayatta kalma temalı The Lord of the Rings: Return to Moria, EA Games’in mobil oyunu The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth ve Weta‘nın GTA’yı da yapan Take-Two stüdyosu ile geliştirdiği henüz isimsiz olan yeni oyunu olduğu tahmin ediliyor.

Bu dört yapımın dışında henüz adı açıklanmamış bir Orta Dünya oyununun daha çıkacağı tahmin ediliyor. Söylentiler, Yüzüklerin Efendisi filmlerinde de yer alan Weta Worksop ile Take-Two’nun ortaklaşa geliştireceği online bir oyun olabileceği yönünde.

5 oyundan ilkinin defalarca kez ertelenen The Lord of the Rings: Gollum oyunu olacak. 2023 yılının mayıs ayında oyuncularla buluşması beklenen video oyunu şimdiden merak ediliyor.

Rohirrim Animesi de Yolda

Diğer taraftan yeni Yüzüklerin Efendisi oyunları ile birlikte adı bir süredir duyulan The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim animesi ise 2024 yılında çıkış yapacak. Brian Cox ve Mirando Otto’nun seslendirmen kadrosunda yer aldığı filmin yapımcılığını ise Warner Bros. Pictures üstleniyor.

Embracer Group’un Yüzüklerin Efendisi adaptasyon haklarını satın almasının ardından Orta Dünya markasının Marvel Sinematik Evreni gibi kendi sinema ve dizi dünyasını kurabileceği öne sürülmüştü. Bu projenin ilk ayağı ise oyun cephesinde gerçekleşecek gibi görünüyor.

Siz yeni Yüzüklerin Efendisi oyunları için heyecanlı mısınız? Gelecek 5 oyun için görüşleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Spot, Embracer Group

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version