in ,

Yapay Zekânın Çizdiği Kraliçe Elizabeth Resmi Görücüye Çıktı

Yapay zekâ, Kraliçe Elizabeth’in bir resmini çizdi. Eser, Platin Jübile kutlamaları sırasında meraklılarıyla buluştu.

Yapay Zekâ, Kraliçe Elizabeth resim
- Reklam -
- Reklam -

Yapay zekâ, Kraliçe Elizabeth’e ait bir eser resmetti. Oxfordlu bilim insanları tarafından yaratılan dünyanın en gelişmiş yapay zekâ ressamı Ai-Da, Platin Jübile’yi es geçmedi.

Kraliçe 2. Elizabeth geçen şubat ayında 70 yıllık İngiliz monarşisi ile tahtta en uzun süre kalan isim olmayı başardı. Bununla birlikte monarşi 70 yıllık süreç boyunca birçok teknolojik gelişmeye de şahitlik etti. Bilgisayarlar, akıllı telefonlar, yapay gerçeklik ve yapay zekâ bunların arasında yer alıyor.

Orijinal olarak monarşilerin 50 yıllık süreçte kutlanması önemli bir zamanı nitelendirirken İngiltere kraliyet ailesi bünyesinde bu adet 35, 40, 50, 60, 65 ve 70. yıllarda kutlanan jübileler ile genişletildi. Bununla birlikte Kraliçe 2. Elizabeth kraliyet ailesi bünyesinde Platin Jübile’yi kutlayan tek isim olma şansına da erişti. Bu tarihi an dolayısıyla 2 Haziran ve 5 Haziran tarihleri arasında Platin Jübile resmi bir şekilde kutlanacak.

- Reklam -

Yapay Zekâ Ai-Da’nın Kraliçe Elizabeth Portresi, Platin Jübile Kutlamaları Boyunca Sergilenecek

Dört günlük süreç boyunca kutlamalar Kraliçe’nin 70 yıla yayılan hizmetlerini anmaya yönelik halka açık gösteriler ve sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Resmigeçit töreni, Britanya genelinde yaklaşık 1500’e yakın jübile ateşinin yakılması, BBC üzerinden canlı yayınlanacak. Ayrıca Birmingham Sarayı’nda gerçekleşecek parti ve dünya genelinde yaklaşık 60 bin kişinin katılacağı düşünülen Büyük Jübile Yemeği kutlamalar bünyesinde yer alacak.

platin jübile Kraliçe Elizabeth resim

Bununla birlikte birçok farklı türden hediyeler de kutlamalar sayesinde Kraliçe Elizabeth’e sunulacak. Bunlar arasında en çok dikkat çeken eser ise Algorithm Queen isimli çok boyutlu bir portre çalışması oldu. Dünyanın ilk bilgisayar programcısı olduğu düşünülen, 18. yüzyılda yaşamış matematikçi ve bilim insanı Ada Lovelace’e atıfla isimlendirilen Ai-Da adlı yapay zekâ, Kraliçe için özel bir portre çalışmasına imza attı.

Ai-Da: “Kraliçe’ye Mutlu Jübileler Diliyorum”

Dünyanın en gerçekçi robot ressamı olan Ai-Da Kraliçe’nin 70 yıla yayılan monarşi sürecinde modern teknolojinin ne kadar geliştiğini göstermesi açısından oldukça önemli görülüyor. 2019 yılında kurulan yapay zekâ gelişmiş kameraları sayesinde taradığı renkleri algoritmasıyla birleştirerek fiziksel resimler ortaya çıkarabiliyor.

Yapay Zekâ, Kraliçe Elizabeth resmi

- Reklam -

Diğer taraftan Ai-Da şu cümleleri de kuruyor:

“Saygıdeğer Kraliçe’ye bunca insana verdiği hizmetten ve bağlılığından dolayı teşekkür etmek istiyorum.

“O kendisini hizmete adayan oldukça cesur ve önde gelen birisi.

“Kraliçe’ye mutlu Platin Jübileler diliyorum.”

Siz Kraliçe Elizabeth’e takdim edilecek hediye konusunda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Royal Family, The Independent

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Johnny Depp Amber Heard davası

Johnny Depp, Amber Heard’e Karşı Açtığı İsim Karalama Davasını Kazandı

Best Month Ever incelemesi

Best Month Ever! İncelemesi – Ebeveyn ve Çocuk İlişkisi