Menu
in

Uncut Gems’in Yapımcısı A24, Üç Milyar Dolar Karşılığında Satılabilir

Bağımsız film stüdyosu A24, üç milyar dolar karşılığında satılabilir. Uncut Gems, Midsommar, Moonlight gibi filmlerin yapımcısı piyasa araştırmalarına başladı.

Bağımsız film stüdyosu A24 satılabilir. Uncut Gems, Midsommar, Moonlight, Hereditary ve The Lobster gibi adından söz ettiren bağımsız yapımların ünlü stüdyosu, 3 milyar dolarlık olası bir teklif karşılığında el değiştirebilir. Bu satın almada öne çıkan şirket ise Apple olacak gibi gözüküyor.

Sinema dünyasında el değiştiren stüdyolar her zaman ses getirmiştir. Disney’in Fox bünyesindeki stüdyoları, Marvel Studios’u ve Lucasfilm’i alması büyük bir kültürel değişimi beraberinde getirmişti. Geçen haftalarda ise Hollywood’un köklü stüdyosu Metro-Goldwyn-Mayer, Amazon tarafından satın alınmıştı.

Şimdi ise bahsi geçen stüdyolardan indie tarafı ile ayrılan A24 için yeni söylentiler çıkmış durumda. 2012 senesinde Daniel Katz, David Fenkel ve John Hodges üçlüsü tarafından kurulan A24 stüdyosu, geçen yıllarda adından çokça söz ettiren bir şirket oldu. 2020’de Safdie Kardeşler imzalı Uncut Gems ile çıtayı iyice yükseltti. 2019’da Midsommar ve The Lighthouse ile ödül sezonunda güçlü bir yankı uyandırmayı başardı. Öncesinde A Ghost Story, Hereditary, It Comes at Night ve The Witch ile olumlu işlere imza attı. 2016’da ise Moonlight ile En İyi Film Oscar’ını kazandı. Bu sıralar ise David Lowery’li The Green Knight filmi merakla bekleniyor.

- Reklam -

A24, artık Amerikan bağımsız sinemasının en güçlü stüdyolarından birisi olmaya başladı. Çağdaş korku sinemasına kaybettiği prestiji tekrar kazandırmayı bildi. Oscar Ödülleri’nde de yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı.

A24 Satın Almasında Öne Çıkan Şirket Apple Olabilir

Satın alma hamlesine dair söylentilerin çıkma sebebi ise bizzat şirketin kendisinin piyasa araştırmasına girişmiş olması. Variety’nin özel haberine göre A24, 2.5 – 3 milyar dolarlık bir değerle satışa sunulduğunda, kimlerin talip olabileceğini masaya yatırdı. Gelen bilgiler, stüdyonun 1.5 yıldır hâlihazırda çeşitli alıcılarla görüşmeler yaptığını belirtiyor. A24’un ilk önceliği ise doğrudan bir satış yerine “genişleme” yönünde.

Teknoloji devi Apple, şu an için A24 satın almasında en ciddi aday gibi görünüyor. İki şirket 2018’de birçok filmi içeren birkaç senelik bir anlaşmaya imza atmışlardı. Sofia Coppola’nın çektiği On the Rocks da Apple’ın dijital yayın platformu Apple TV+’ta yayınlanmıştı. Bu iş birliği ve Apple’ın maddi gücü, olası satın almayı kolaylaştıran etkenler arasında sayılıyor.

Eğer bu hamle gerçekleşirse Apple, birbirinden prestijli pek çok filmi kütüphanesine katmış olacak. Rakipleri ciddi atılımlar yaparken orijinal içerik anlamında gerilerden gelen şirket, açığını bu şekilde değerlendirmek isteyebilir.

Son olarak WarnerMedia’nın Discovery ile birleşmesi, dijital yayın tarafındaki rekabeti iyice kızıştırmıştı.

A24’un bu araştırmasından nasıl bir sonuç çıkacağı şimdilik bilinmiyor. Şirket, Moonlight’ın Oscar yarışı sonrasında da benzer piyasa araştırmaları yapmış ancak bir karara varılamamıştı.

Siz bu olası el değiştirme hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version