in

Alien Xenomorph Heykeli Gerçeğe Yakın Boyutu ile Görenleri Büyülüyor

Alien filminin meşhur yaratığı Xenomorph için gerçek boyutlarda tasarlanmış, çok detaylı bir heykel satışa sunuldu. Etiket fiyatı ise 8 bin dolar!

Alien Xenomorph Heykeli
- Reklam -
- Reklam -

1979 tarihli Ridley Scott’ın Alien filminden ilhamla, gerçek boyutlarda hazırlanan Alien Xenomorph heykeli birçok hayranı etkilemeyi başardı.

Bir filmin, dizinin veya bir insanın kendini kaptırabileceği herhangi bir yapımın hayranı olan fanatikler, bu sevgilerini bir hobiye çevirmekten de hoşlanıyorlar. Ülkemizde fiyatların çok yüksek olması sebebiyle çoğu insan uzak kalmayı tercih etse de, figür ve heykel koleksiyonculuğu bu konuda tercih edilen ilk hobilerden.

Dünyaca ünlü figür ve heykel satışları yapan mağazalardan Big Bad Toy Store, yıllar sonra gerçek boyutlu bir Alien Xenomorph Heykeli satışa sunduğunu açıkladı. Müzeye konulacak kalitede olarak tanımlanan heykelin etiket fiyatıysa 8 bin dolar.

- Reklam -

Boyu 3 Metreyi Bulan Alien Heykeli 8 Bin Dolar Değerinde

Ridley Scott’ın 1979 yılında yarattığı bilimkurgu filmi Alien hayranları uzunca bir süredir gerçek boyutlu aksiyon figürlerinin ve heykellerin yokluğunu çekmekteydi. Bu fırsatı değerlendiren Big Bad Toy Store sınırlı sayıda el yapımı heykeller üretmeye başladı. H.R Giger’ın film için yaptığı tasarımlardan birebir kopyalanarak yapılan detaylar ve boyamalar bu heykeli mükemmel gösteren özelliklerden sadece birkaçı. Heykel, Alien hayranlarının sadece ufak bir kısmının karşılayabileceği bir fiyatta olarak gösterilse de asıl problem bu değil; zira heykelin boyu yaklaşık 3 metre ve birçok evin tavanı bu uzunluğa yetmiyor.

Alien Xenomorph Heykeli

Alien, sinema filmleri arasında bir klasik olarak yerini korumaya devam ediyor. Sigourney Weaver’ın Ellen Ripley rolüyle kadroda yer aldığı yapım hem eleştiri olarak, hem de finansal olarak oldukça olumlu sonuçlara yol açmıştı. Film kendisinden sonra pek çok devam bölümüne kavuştu; Scott’ın 2012 yapımı Prometheus filmi haricinde bütün filmler Xenomorphlar üzerine odaklanmışlardı. Son Alien filmi girişimi ise 2017 yılındaki Alien: Covenant’tı. Ancak yapım hem olumsuz geri dönüşler almış, hem de gişede hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Hollywood Collectibles Group tarafından yapımı tamamlanan ve mağazada satışa çıkartılan heykel fiberglastan yapılmış. 150 adet üretilen Xenomorph heykelinin asıl fiyatı 8.000 dolar olsa da, istenen ön ödeme 1.600 dolar. Ancak Türkiye’de yaşayan bir hayran olarak bu heykeli almak isteseniz bile bu mümkün değil çünkü boyutundan dolayı kargo işlemi sadece Amerika içerisinde sınırlandırılmış durumda.

- Reklam -

Ürün detaylarına buradan bakabilirsiniz.

alien heykeli buyuk

Bununla birlikte geçen 26 Nisan’ın Alien Günü olduğunu da hatırlatalım.

Siz bu heykelin tasarımını nasıl buldunuz? Böyle pahalı hobileriniz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Zamanda Yolculuk Temalı Bilimkurgu Olmayan 10 Film

Kaynak: Movie Web

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Muratt Muratt dedi ki:

    Şu figür olayı keriz silkelemin en iyi yöntemlerinden birisi. 15 cm figür 3-5 bin tl ye satılıyor jedbangde. 8 bin dolar fiyatla seviyeyi baya yükseltmiş arkadaşlar. Taktir ediyorum doğrusu, Mehmet Aydın Çiflikbank yapınca ooooo, adamlar figür satınca alkış. Tabii yaaa. Garibanın yüzü güler mi

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Walking Dead 11. Sezon

The Walking Dead 11. Sezon Belirsizliği Sürüyor

Toprak - Robert Seethaler | Haftanın Kitabı #135

Toprak – Robert Seethaler | Haftanın Kitabı #135