in

Attack the Block 2 Çalışmaları Başladı: John Boyega’lı Bilimkurgu Macerası Geri Dönüyor

Attack the Block 2 çalışmaları başlıyor. Başrollerden John Boyega ve ilk filmin yönetmeni Joe Cornish, yeni macera için tekrar bir araya geliyor.

Attack the Block 2 film
- Reklam -
- Reklam -

Attack the Block 2 filmi için çalışmalar başlıyor. 2011 yapımı filminin başrollerinden olan John Boyega ile yönetmen Joe Cornish’in de arasında olduğu ekip, uzaylı avı için dönüş yapacak.

2011 yılında çıkan ilk film, Güney Londra’da bulunan mahallelerini bir grup uzaylı istilacıdan korumaya çalışan arkadaş grubun macerasını konu ediniyordu. Yapım, gişede düşük performans gösterdi. Ancak sonrasında Boyega’nın Star Wars üçlemesinde oynaması ile ün kazandı ve dijitalde birçok izleyiciye ulaştı. Attack the Block, Boyega ve Doctor Who yıldızı Jodie Whittaker ile iyi bir ilk performans olarak görüldü.

Orijinal film aynı zamanda Joe Cornish’in ilk yönetmenlik denemesiydi. İngiliz film yapımcısı, Attack the Block’u yazıp yönetmeden önce The Adventures of Tin-Tin’de yardımcı yazar olarak çalıştı. Cornish’in yönetmenliği, film vizyona girdiği sırada; özellikle de bilimkurgu, aksiyon-komedi-korku filmlerinin harmanlama türlerini dengeleme yeteneği nedeniyle büyük övgü aldı. Filmin yapımcılığını Nira Park ve James Wilson üstlenirken, Cornish’in arkadaşı ve sık sık birlikte çalıştığı Edgar Wright ise üst düzey yapımcı olarak görev yaptı.

- Reklam -

Şimdi de söz konusu ekibin Attack the Block 2 için geri dönecekleri açıklandı. Boyega, kendi şirketi UpperRoom Productions altında yapım ekibine katılacak. Filmin konusu ise henüz açıklanmadı.

John Boyega, maceraya geri dönme heyecanını şu sözlerle ifade etti:

“Attack the Block’un yayınlanmasının üzerinden neredeyse on yıl geçti ve o zamandan beri çok şey değişti. Bu yüksek enerji taşıyan hikâyenin tekrar Londra sokaklarına dönmesi beni bir hayli heyecanlandırıyor. Moses, oynamayı en sevdiğim karakterlerden biri olarak kaldı ve onu geri getirmek benim için büyük bir onur.”

Attack the Block 2 İlk Filmden Daha İhtişamlı Olacak

Attack the Block 2

- Reklam -

Son olarak 2019’da The Kid Who Be King’in yönetmenliğini üstlenen Joe Cornish ise bu kadar sevilen ve değerli malzemeyle geri dönmenin ne kadar özel olduğunu anlattı. Hatta ikinci maceranın ilkinden “daha büyük” olacağını iddia etti. Cornish’in tam konuşması şu şekildeydi:

“Filmin vizyona girmesinin onuncu yıldönümünde Attack the Block dünyasına geri döndüğümüzü resmen duyurduğumuz için çok heyecanlıyım. İzleyicilere daha da büyük bir şehir içi uzaylı aksiyonu ve eylemi getirerek John ile yeniden çalışmak için sabırsızlanıyorum.”

Boyega dışında, rollerini orijinal filmden bağımsız olarak hangi aktörlerin tekrarlayabileceğine dair herhangi bir detay yok. Filmin hayranları, Nick Frost’un da Attack the Block 2’ya geri dönmesini istiyor. Frost, filmde yerel bir uyuşturucu satıcısı olan Ron’u canlandırdı ve Boyega’nın Moses’ı ile birlikte başlangıçta hata sebebi ile mahalle çevresindeki ölümlerden sorumlu tutuldu. Bilindiği üzere Frost, Cornish’in uzun zamandır arkadaşı; bu nedenle yaklaşmakta olan Attack the Block 2’deki rolünü tekrar üstlenmesi bekleniyor. Filmin çıkış tarihi konusunda da herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Peki ya siz ilk filmi izlediniz mi? Maceranın devam edecek olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Türkçeye aktaran: Umutcan Günel

Kaynak: Screen Rant

Konuk Yazar

Siz de Kayıp Rıhtım'da konuk yazar olabilirsiniz!

İletişim: [email protected]

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mgm james bond amazon

Amazon, James Bond Serisinin Sahibi MGM Stüdyolarını 9 Milyar Dolara Satın Alabilir

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu