in

Amazon, James Bond Serisinin Sahibi MGM Stüdyolarını 9 Milyar Dolara Satın Alabilir

Amazon, yaklaşık 9 milyar dolar karşılığında James Bond filmlerinin de yayın haklarını elinde bulunduran MGM stüdyolarını tüm içeriğiyle satın alabilir.

mgm james bond amazon
- Reklam -
- Reklam -

Amazon, içerisinde James Bond filmlerini de bulunduran MGM stüdyolarını, 9 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın alabilir.

The Information’ın pazartesi günü yayınladığı spekülatif bir rapor, Amazon’un MGM stüdyolarının sahip olduğu kütüphaneye göz diktiğini gösterdi. Deadline’ın haberine göre teknoloji devi ile Hollywood stüdyosu arasında satış anlaşması için toplantılar bir süredir devam ediyor. Ancak söz konusu anlaşma ile ilgili ne MGM stüdyoları ne de Amazon yetkilileri şimdiye kadar bir açıklama yapmış değil.

James Bond filmlerinin sahibi olan stüdyonun satılacağı haberleri yeni bir söylenti değil. Hatta geçen senenin başında başka bir teknoloji devi olan Apple firmasının da stüdyoyu almakla ilgilendiği konuşuluyordu. Yıllardır ortalıkta dolaşan bu söylentiler ne yazık ki hiçbir zaman resmiyete kavuşmadı. Çünkü söz konusu büyük firmaların verdiği rakam MGM’i tatmin eden düzeylerde değildi. Stüdyoya 6 milar dolarlık teklifler yapılsa da, 10 milyar doların altında bir rakamı kabul etmediği söyleniyordu.

- Reklam -

Şimdi de yine Deadline’ın bildirdiğine Amazon-MGM anlaşmasının yakın olduğu yönündeki spekülasyonlar yoğunlaştı. İki şirket arasındaki söz konusu iddialar aslında bir süredir konuşuluyordu. Ancak Discovery ve WarnerMedia anlaşması ile satın alma anlaşmasının söylentileri daha da yoğunlaştı. Pazar payında geri kalmak istemeyen Amazon, MGM’i bünyesine katarak elini güçlendirmeye çalışıyor.

Amazon, MGM Stüdyolarını Alırsa Ne Elde Edecek?

amazon mgm

Peki söz konusu anlaşmasının sağlanması halinde Amazon ne elde etmiş olacak? En büyük getirisi, Amazon Prime Video’ya ekleyebileceği 5 bin 200’den fazla yeni içerik olacak. Bu da Prime kullanıcılarına 17 bin saatlik muazzam süreli bir seyir imkanı sunacak. 12 tanesi En İyi Film ödüllü 177 Oscar’lı film, 007 adıyla kültleşmiş James Bond serisi ve ayrıca Rocky ile Creed serilerinin de yayın haklarını sahiplenmiş olacak.

- Reklam -

Bununla birlikte MGM’in 2017’de tam mülkiyetini aldığı ve Paramount ile Lionsgate’in hisselerini satın aldığı Epix adında bir televizyon kanalı da bulunuyor. Bu anlaşma ile kanalda bulunan dizilerin hakları da Amazon’a ait olacak.

MGM stüdyoları şu an için Daniel Craig’li son James Bond filmi No Time to Die ile iyi bir çıkış yapmayı umuyor. Koronavirüs pandemisi ve sponsorluklarla oluşan sorunlar yüzünden defalarca ertelenen filmin vizyon tarihi ise Türkiye için 1 Ekim 2021.

Peki ya sizler böyle bir anlaşmanın olasılığı hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Amazon alırsa güzel olur. Belki Stargate’le ilgili bir şeyler de çekilir bu sayede.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hotel Transylvania 4: Transformania Fragmanı

Hotel Transylvania 4: Transformania Fragmanı – İkonik Karakterler Geri Dönüyor

Attack the Block 2 film

Attack the Block 2 Çalışmaları Başladı: John Boyega’lı Bilimkurgu Macerası Geri Dönüyor