in

Captain Marvel’dan İlk Eleştirmen Yorumları Geldi!

8 Mart 2019’da gösterime girecek Captain Marvel filmiyle ilgili ilk gösterim yapıldı ve eleştirmenlerden yorumlar gelmeye başladı!

Captain Marvel 2
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni’nin beyaz perdede boy gösteren kahramanları arasına katılmasına kısa bir süre kala, Captain Marvel’ın ilk gösterimi gerçekleşti. Şanslı bir seyirci kitlesine yapılan ön gösterimin ardından gelen ilk yorumlar oldukça olumlu.

Captain Marvel’ı izleme fırsatını edinmiş şanslı grubun değindiği noktaların başında filmin Marvel Sinematik Evreni’nde ilk defa karşılaştıkları bir tona sahip olduğu geliyor. Marvel’in Captain Marvel karakteri üzerine uzun zamandır kafa yorduğunu ve filmin bizi büyük gürültü kopartması beklenen Avengers: Endgame’e bağlayacak yapım olduğunu düşününce, farklı bir ton seçilmesinin bilinçli bir tercih olduğu sonucuna varabiliriz.

Oyunculuğun da en çok övülen noktalardan biri olduğu görülen filme dair dikkat çeken bir diğer nokta da Brie Larson’ın karaktere yakıştığı şeklinde yapılan yorumlardı. Gerek filmin çekim sürecinde gerekse de yayınlanan fragmanların ardından Larson tercihi çokça tartışılmış ve Brie Larson’un Marvel’ın bugüne kadar yaptığı en kötü oyuncu seçimi olduğu şeklindeki yorumlar sosyal medyayı sallamıştı. Ön gösterim yorumları bu tartışmaya farklı bir perspektif getirecek gibi görünüyor.

- Reklam -

Filmin 90’larda geçen yapısının da Marvel evrenine farklı bir tat kattığı ve bu filmle birlikte tanışacağımız yeni karakterlerin evreni ciddi anlamda genişletip farklı hikayelerin önünü açtığı da düşülen notlar arasında.

- Reklam -

Filmin yayın tarihi yaklaştıkça heyecan da artarak devam edecek gibi görünüyor. 8 Mart’ta vizyona girmesi beklenen filmde Captain Marvel rolünde Brie Larson, Nick Fury rolünde Samuel L. Jackson, Talos rolünde Ben Mendelsohn ve henüz açıklanmayan bir rolde Jude Law görev alıyor.

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Bu filme insanların yükselmesinin veya bu kadar ilgi görmesinin en büyük nedeni Avengers: Endgame filmden bir önceki film olması ve son iki yıldır da finalde Captain Marvel’ın çok önemli bir konumda olacağının belirtilmesi. Yoksa kimsenin aman aman çıksa da izlesek dediğini düşünmüyorum.

    Şu ana kadar gelen olumlu yorumları da büyük bir beklenti içerisinde olmadan izledikleri için filmi beğenmelerine bağlıyorum. Ben de benzer bir şekilde gideceğim izlemeye çünkü. Ama elbette olumlu yorumlar gelmesi sevindirmiyor değil. Filmin tamamından ziyade after credits kısmını daha çok merak ediyorum.

  2. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Seninle aynı fikirdeyim. Filmin End Game’den bir ay önce geliyor oluşu filmin önemini arttırıyor. Eğer böyle bir takvim düşünülmemiş olsa Ant-man’den hallice bir beklenti seviyesi olurdu. Fakat Infinity War ile yerle bir olan evrenin kurtarıcısı etiketiyle geldiği ve vizyon takvimi de buna göre ayarlandığı için karaktere olan ilgi doğal olarak yükseliyor. Marvel’dan yine çok yerinde bir müdahale görüyoruz.

    Film nasıl olacak bilmiyorum ama en azından ortada bir pazarlama başarısı olduğu aşikar. :slight_smile:

  3. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Birçok Marvel filminin öncesinde böyle olumlu yorumlar oluyor genelde. Ama her zaman sonuç o kadar olumlu olmuyor ne yazık ki. Hayırlısı. ^^

  4. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Sinema eleştirmenlerini satın aliyorlar. Sözde Satar Wars 7 de cok güzeldi.

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Wonder Woman başarılı olduktan sonra bizde de güçlü kadın figürü olsun mantığıyla Marvel’ın sinematik evrene dahil ettiler. Film iyi mi kötü mü izlemeden bir şey diyemem ama çok övülen Black Panter filmi de bana tek düze gelmişti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

cevirmenin cemberi tanrilardan krallara vikingler

Çevirmenin Çemberi: Tanrılardan Krallara Vikingler

nightwing rebirth 1 ust

Nightwing Sonunda Türkçe