in ,

Taika Waititi, “Thor 4” Eleştirilerine Cevap Verdi: “Çizgi Romandaki Gibi Olsun İstiyorsanız Çizgi Romanı Okuyun”

Taika Waititi, “Thor 4” filmine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Ünlü yönetmen, uyarlamalarda çizgi romanlardan farklılıklar olmasını olağan kabul ediyor.

Taika Waititi Thor 4 Eleştirileri Yanıt
- Reklam -
- Reklam -

Taika Waititi Thor 4 filmine yöneltilen kaynak materyalden uzaklaşma eleştirilerine cevap verdi. Bazı hayranların hayal kırıklığı yaşadığı Thor: Love and Thunder’a dair Waititi’nin de söyleyecek sözleri var.

Başrolünde Chris Hemsworth’ün yer aldığı ilk Thor filmi 2011 yılında vizyona girdi. Marvel Comics uyarlaması film, Marvel’ın Sinematik Evren cephesindeki önemli lokomotiflerinden birisi oldu. 2013, 2017 ve 2022’de yola yeni devam filmleri ile devam etti.

Boy, Hunt for the Wilderpeopl ve What We Do in the Shadows ile iyi bir çıkış yakalayan Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi ise serinin düşüşe geçtiği ikinci filmin ardından Marvel’a dahil oldu.

- Reklam -

Waititi imzasını taşıyan Thor: Ragnarok IMDb’de 7.9/10 puan alırken 180 milyon dolarlık bütçesiyle dünya çapında 855 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. Çoğu hayranın yüzünü güldüren yapımın ardından ise Thor 4 ufukta gözüktü.

Taika Waititi Thor 4 Love and Thunder Eleştirileri Cevap

Ancak Tanrı Kasabı Gorr olarak bilinen Marvel’ın ünlü kötülerinden birine ev sahipliği yapan Love and Thunder izleyicilerden beklenen karşılığı göremedi.

Gorr’un büyük ölçüde etkisiz kaldığı ifade edilirken Jane Foster’ın hikâyesi de oldukça aceleye getirilmiş bulundu. Waititi de bu sebeplerle “elindeki malzemenin hakkını verememekle” suçlandı.

Taika Waititi, “Thor 4” için Doğru Tonu Bulmakta Zorlandığını Söylüyor

19 Eylül’de yayımlanan Marvel’s Thor 4: Love and Thunder Movie Special Book’ta doğru tonu bulmanın çok zor olduğunu kaydeden Waititi, konuya şu sözlerle açıklık getiriyor:

“Bu süregelen bir savaş çünkü filmlerimin eğlenceli olmasını istiyorum. Filmlerimde bolca mizah olmasını istiyorum. Yalnızca Uzay Vikingi fikriyle değil, insanlarla da dalga geçmek istiyorum. Bu gezegendeki hayatımızı nasıl da beceriksizce sürdürdüğümüzü göstermeliyim.”

Waititi, çizgi romanların ciddiyetini şöyle açıklıyor:

- Reklam -

“Çizgi roman çok ciddi ve Jane’in hikâyesi ayrıca gergin. Dolayısıyla hem bu konularla ilgili mizahi bir yan bulmaya çalışmak hem de bunu duygusal bir hikâye hâline getirmek hep zor olacaktı. Biz de bunun mücadelesini verdik. Kurgu boyunca filmi bitirene dek bu konuyla boğuştuk.”

Taika Waititi Thor 4 Love and Thunder Eleştirileri Yanıt

Ünlü yönetmen serinin hayranlarına bir uyarıda da bulunuyor:

“Kanserle ilgili komik sahneler yaptık. Kanser olmakla ilgili çok daha trajik sahneler yazdık. Bazı izleyiciler işin mizah kısmını gerçekten sevdi. Bazılarıysa gerçekten çizgi romanlardaki gibi olmasını istediler. Ama bilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi: Eğer çizgi romandaki gibi olmasını istiyorsanız çizgi romanı okuyun. Film olması için bazı şeyleri değiştirmeniz gerekir.”

Taika Waititi’nin yönettiği Thor 4 filminde Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale, Tessa Thompson, Russell Crowe, Jaimie Alexander, Chris Pratt, Karen Gillan ve Sean Gunn gibi isimler rol alıyor.

Serinin yeni bir filmle devam edip etmeyeceği şu an için bilinmese de Waititi devam olasılıklarını değerlendirmeye başladı.

Taika Waititi’nin Thor 4 eleştirilerine verdiği yanıtı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book Movie

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Sende koskoca Thor’u süt çocuğuna çevirme…

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Sen de Thor çekme o zaman. MAL…

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Sen çizgi romanı oku, ardından da çizgi romana göre filmini çek. Nasıl fikir?

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Uuuuuu! Kavgada söylenmez. :smiley: :smiley:

  5. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Sen de bir çizgi romanı filme çekme o zaman.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ödülleri Kazananları

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Jüpiter'in Uydusu Europa'da Yaşamın İzleri Keşfedildi

James Webb Uzay Teleskobu, Jüpiter’in Buzlu Uydusu Europa’da Yaşam İzleri Keşfetti