in

Doctor Sleep, King’den Geçer Not Aldı

The Shining’in devamı niteliğindeki Doctor Sleep romanından uyarlanan film hızla yaklaşıyor. Stephen King, filmi ve yapıma gelen ilk tepkileri değerlendirdi.

Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

İlk olarak 1977 yılında yayımlanan ve Türkçeye Medyum adıyla çevrilen The Shining kitabının devamı olarak ortaya çıkan Doctor Sleep sinema filmine uyarlandı. Stephen King’in 2013’te, ilk kitabın üzerinden tam 36 yıl geçmişken yayımladığı yeni kitap; yazarın birçok eseri gibi uyarlama kervanına katılmaktan geri kalmadı.

Stephen King, eserleriyle en çok televizyona ve beyaz perdeye uyarlanan isim. Ancak The Shining’in sadece King külliyatında değil, sinema tarihinde de önemli bir yeri var. Her ne kadar yazar, Stanley Kubrick’in Jack Nicholson’lı filmini beğenmiyor olsa da, Cinnet beyaz perdede gösterilen işler arasında kült sıfatıyla anılıyor.

Hal böyle olunca da, ilk kitabın devamı olarak piyasaya çıkan Doktor Uyku; uyarlamasıyla da Cinnet’in halefi konumunda. Stanley Kubrick’ten sonra, devam kitabını sinemaya getiren isim ise Mike Flanagan. Kendisini The Haunting of Hill House, Gerald’s Game ve Hush gibi yapımlardan tanıyoruz.

- Reklam -

Stephen King, Sonuçtan Memnun

Geçtiğimiz günlerde King, film hakkındaki görüşlerini paylaşmış ve Mike Flanagan’ı yetenekli bir yönetmen ve harika bir hikâye anlatıcısı olarak tanımlamıştı. Eğer The Shining’i beğendiyseniz, bu filmi de seveceğinizi söyleyen yazar, Shawshank Redemption’ı sevenlerin de salondan memnun ayrılacağını söylemişti. Filmi sürükleyici bulan King, daha sonra yapıma gelen tepkileri de yorumladı.

Doctor Sleep filmine gelen ilk tepkilerin baş döndürücü olduğunu söyleyen yazar; Mike ve ekibi adına da çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.

- Reklam -

Film henüz gösterime girmemiş olsa da filmi izleme fırsatı bulan eleştirmenler; olumlu yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Stephen King’in, Kubrick’in 1980 tarihli uyarlamasını pek beğenmediği; kitabın fazla dışına çıktığı için iyi bir uyarlama olmadığını düşündüğü bilinen bir gerçek. Yeni Doctor Sleep filminin de The Shining göndermeleri ve yapıma olan benzerliği nedeniyle King’in filme yaklaşımı merak konusuydu.

Görünen o ki King ilk etapta durumdan memnun gibi. Doctor Sleep filmi ülkemizde 22 Kasım 2019 tarihinde vizyona girecek.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Franz Kafka

Franz Kafka Yeni Yayınevinde Devam Ediyor

Satürn

Satürn, Keşfedilen Yeni Fırtınasıyla Gündemde