in

Michael Keaton Batman Forever’da Neden Yer Almadığını Açıkladı

Michael Keaton yıllar sonra Batman Forever filminde neden Kara Şövalye rolüyle yer almadığını açıkladı. Ünlü oyuncu filmin yönetmeni ile fikir ayrılıkları yaşadığını söyledi.

Michael Keaton Batman Forever
- Reklam -
- Reklam -

Michael Keaton, 1995 yapımı Batman Forever filminde neden yer almadığı konusunda açıklamalar yaptı. Ünlü aktör, yönetmen Joel Schumacher’in Kara Şövalye’yi ekrana taşıma şeklini doğru bulmadığını ve bu yüzden filmde yer almadığını belirtti.

Tim Burton’ın 1989 yapımı Batman filmi süper kahramanların beyaz perdede görülmesi açısından milat olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla Batman karakterimizi ilk defa canlandıran Michael Keaton da birçok hayran için oldukça önemli. Aktör daha sonra 1992 yılında yine Tim Burton imzalı Batman Returns ile kostümünü tekrar giymiş ve izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Ancak serinin üçüncü filmi Batman Forever’da rol almamıştı. Ünlü oyuncu bu kararının sebebini yıllar sonra açıkladı.

Keaton bir söyleşi esnasında üçüncü filmin yönetmeni Schumacher ile bazı fikir ayrılıkları yaşadığını söyledi. Ardından yeni yönetmenin Batman karakterini daha az karanlık ve nefret dolu yapmasının hatasına dikkat çekti.

- Reklam -

“‘Yok, bu böyle olmayacak’ diye yürüyüp gittiğim anı hatırlıyorum. (Schumacher) gelip bana, ‘her şeyin neden bu kadar karanlık ve üzgün olmak zorunda olduğunu anlamıyorum’ dedi ve bunun üzerine ben de ‘bir saniye, bu adamın nasıl Batman olduğunu biliyor musun? Yani [çizgi romanları] okudun mu, çok basit aslında’ dedim.”

Sonrasında Keaton, Schumacher’i fikrinden caydıramadığını ve filmin gittiği yön konusunda endişeleri olduğunu anlattı. Özellikle Tim Burton’ın artistik yönlerinin Batman Forever yapımında göremediğini ve yönetmenin filmin tonunu değiştirmemesi üzerine rolü bıraktığını açıkladı. Michael Keaton’ın bıraktığı role sonrasında Val Kilmer gelmişti. Joel Schumacher daha sonrasında Batman ve Robin filmiyle yeniden ünlü DC kahramanını sinemaya uyarlamış ve bu sefer Bruce Wayne rolünde George Clooney yer almıştı.

Michael Keaton The Flash Filminde Batman Karakterini Canlandıracak

Michael Keaton Batman Forever

Keaton’ın Gotham şehrinin yorulmaz koruyucusu için yaptığı yorumlar ise şöyle:

- Reklam -

“Hep Bruce Wayne’di aslında. Hiçbir zaman Batman hakkında olmadı. Filmin adı Batman, bunu biliyorum. Tim Burton sayesinde inanılmaz tanınan bir karakter olduğunu, karizmatik olduğunu ve kültürel bir değer olduğunu da biliyorum. Ama asıl olan Bruce Wayne’di. Gizem buradaydı, bunun hakkında hiç konuşmadım. Herkes ‘Batman şunu yaptı, bunu yaptı’ diye konuşuyor ve ben o anlarda kendi kendime ‘hepiniz yanlış düşünüyorsunuz’ diye söylüyorum. Bu tamamen Bruce Wayne hakkında. Nasıl bir insan bunu yapabilir? Kim bu hale gelebilir?”

Ödüllü oyuncu bu sene vizyona girmesi beklenen Ezra Miller’ın başrolde yer aldığı DC yapımı The Flash filminde Batman rolünü yeniden canlandıracak. Ayrıca oyuncunun Batgirl yapımında da ikonik kostümünü giyeceği belirtiliyor.

Son olarak Michael Keaton bu sene sadece DC’nin sevilen kahramanını ekrana taşımakla kalmayacak. Marvel Sinematik Evreninde Jared Leto’nun başrolünde oynadığı Morbius yapımında da Adrian Toomes/ Vulture karakterini canlandırırken izleyeceğiz.

Siz Michael Keaton’ın karakterleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şehrazad'ın Sırları - Özcan Yüksek | Haftanın Kitabı #204

Şehrazad’ın Sırları – Özcan Yüksek | Haftanın Kitabı #204

Marvel Filmleri

Marvel Filmleri 2021 Sinema Gişe Gelirinin Yüzde 30’unu Sırtladı