in

Michael Keaton, The Flash Filmindeki Batman Rolü Hakkında Konuştu

Michael Keaton, Andy Muschietti yönetmenliğindeki The Flash filmi için çektiği ilk Batman sahnesi ve hisleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Michael Keaton, The Flash Batman
- Reklam -
- Reklam -

Michael Keaton, DC Sinematik Evreni’nin merakla beklenen The Flash filmi ve Batman rolü hakkında konuştu. Ünlü yıldız, yapımda katıldığı ilk çekimin son derece keyifli geçtiğini ve 1989 yılında yayınlanan Tim Burton imzalı film gibi tatmin edici olacağını düşündüğünü belirtti.

Zack Snyder’ın kendi kurguladığı Justice League’in HBO Max’te yayınlanması sonrası, DECU’yla olan işi “şimdilik” bitmiş gibi gözüküyor. Yine de bu evrenin tamamen sıfırlandığını anlamına gelmiyor. Sırada aynı evrende yer alacak olan Aquaman 2 ile Wonder Woman 3, bağımsız olarak hazırlanan The Batman ve The Joker 2 gibi yapımlar var. Ancak tüm bunların arasında, hayranların yıllardır beklediği özel bir yapım var. O da Ezra Miller’lı The Flash.

Michael Keaton ilk olarak Tim Burton’ın yönetmenliğini üstlendiği 1989 çıkışlı Batman’inde Jack Nicholson’ın Joker’i karşısında Kara Şövalye rolünü oynadı. Ardından 1992 Batman Returns’de bu rolü tekrarladı. Hayranlarca oldukça sevilen bu iki uyarlama, karakterin özellikle tüm dünyada tanınmasına daha çok yardımcı oldu. Aylarca süren söylentilerden sonra nihayet geçen yıl, Michael Keaton’ın The Flash filminde bizzat 89 ve 92’de gördüğümüz Batman’i canlandıracağı belli oldu. Aynı zamanda son izlediğimiz Batman olan Ben Affleck’in de yine DCEU’daki Batman olarak gözükeceği ve Sasha Calle’un da Supergirl olarak karşımıza çıkacağı doğrulandı.

- Reklam -

Flashpoint çizgi romanındaki olayları beyaz perdeye aktarak olan The Flash filmi, Barry Allen’ının annesinin cinayetini önlemek için zamanda geriye gitmeye çalışmasını ve bu esnada zaman çizelgesinde korkunç tahribatlara yol açmasını konu alacak. Film, DC çizgi romanlarından Flashpoint hikâye unsurlarını içerecek ve Flash’ın neden tanıdık süper kahramanların farklı versiyonlarıyla karşılaşacağını açıklayacak.

Michael Keaton: “The Flash Filmindeki Batman Rolüm Duygu Yüklüydü”

the flash batman michael keaton

Okuyanların bildiği gibi çizgi romanda Barry Allen, geçmişi değiştirdikten sonra annesinin hiç ölmediği bir geleceğe uyanır. Ancak bu yeni zaman çizgisinde, ebeveynleri yerine Bruce Wayne ölür. Bu da Bruce’un babasının Batman ve annesinin Joker olmasına neden olur.

- Reklam -

Filmin çekimleri çoktan başlamış olsa da, birkaç set fotoğrafı dışında henüz bir şey görmüş değiliz. Ancak Collider’a konuşan Michael Keaton, oldukça umutlandırıcı bazı açıklamalarda bulundu. Oyuncu, Batman rolüne geri dönmenin “tuhaf ve ironik bir şekilde kolay” olduğunu ve bunu yaparken “duygu yüklü” hissettiğini açıkladı. Ayrıca film için yaptığı ilk çekimin Tim Burton’ın versiyonunu onurlandırmak adına harika bir şekilde hazırlandığını da dile getirdi.

Şimdilik Keaton’ın dediklerinin gerçekten doğru olup olmadığını görmek için filmin beyaz perdeye geleceği tarih olan 4 Kasım 2022’yi beklememiz gerekecek.

Peki ya sizler Michael Keaton’ın açıklamaları konusunda neler düşünüyorsunuz? The Flash’ın DCEU’yu kurtarıcı bir etkisi olacağına inanıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

What If...? 1. Bölüm İncelemesi

What If…? 1. Bölüm İncelemesi: Marvel’ın Alternatif Gerçeklikleri

Sanat Felsefesi ve İmgeler Üzerine 7 Kitap Önerisi

Sanat Felsefesi ve İmgeler Üzerine 7 Kitap Önerisi