in

Marvel Filmleri 2021 Sinema Gişe Gelirinin Yüzde 30’unu Sırtladı

Marvel Sinematik Evreni Amerika’daki 2021 gişe gelirinin %30’unu oluşturdu. Şirketin sinema sektöründe sahip olduğu pay bir kez daha ön plana çıktı.

Marvel Filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Sinema sektöründeki dengeleri değiştiren Marvel, gücünü gişe gelirleriyle tekrar gösterdi. 2021 yılında izleyici ile buluşan yapımların Amerika’da elde ettiği toplam gişe gelirlerinin yaklaşık üçte biri Marvel filmleri sayesinde oluştu

The Wrap tarafından yapılan habere göre geçen senenin Amerika Birleşik Devletleri’nde elde ettiği gişe gelirlerinin %30’u Marvel filmleri sayesinde. Özellikle çizgi roman devi şirketin bu başarıyı sadece beş film ile gerçekleştirmesi oldukça dikkat çekiyor. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Eternals, Black Widow, Sony’nin Venom: Let There Be Carnage ve Türkiye’de de en çok izlenen yapım Spider-Man: No Way Home, Marvel’a yaklaşık 1.35 milyar dolarlık bir kazanç sağladı. Böylece Amerika’da elde edilen toplam 4.45 milyar doların neredeyse üçte biri Marvel filmlerinin oldu.

2021 yılı içerisinde yaklaşık 400 filmin vizyona girdiği düşünülürse Marvel Sinematik Evreni’nin sektörde ne kadar büyük bir isim olduğu daha da net şekilde ortaya çıkıyor. Özellikle önceki yıllara göre bu fark gittikçe açılıyor. 2018 yılında Avengers: Infinity War ve Black Panther yapımları Amerika’da gişe gelirinin %18’ini sırtlamayı başarmıştı.

- Reklam -

Marvel Filmleri 2022 Yılında da Gişe Gelirlerinin Büyük Bölümünü Oluşturabilir

Eternals Marvel Sinematik Evreni

Marvel Studios 2021’de beyaz perdede bazı büyük isimlerle karşı karşıya gelmişti. Ridley Scott, The Last Duel ve House of Gucci ile süper kahramanların karşısına çıkmıştı. Diğer yandan Steven Spielberg’in West Side Story filmi ve Guillermo del Toro’nun Nightmare Alley yapımı beyaz perdede izleyici bulmuştu. Yine de bu ünlü isimler gişede beklenilen başarıyı elde edememişti. Bununla birlikte 2022 yılında Marvel evreninin büyük bir izleyici toplaması bekleniyor. Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Black Panther: Wakanda Forever ve Sony’nin Morbius filmleri gişe geliri ile yapımcıların yüzünü güldürebilir.

- Reklam -

Eleştirmenler izleyicilerin süper kahraman filmlerine bu derece ilgi duymasının iyi ve kötü yönleri olduğunu düşünüyor. Sinema sektörünün pandemi sonrası ayağa kalkması ve sinema kültürünün devam edebilmesi açısından Marvel’ın olumlu yönde etki ettiği söyleniyor. Ancak izleyicilerin büyük bölümünün bu tür yapımlara ilgi göstermesi daha küçük bireysel filmlerin gölgede kalmasına da sebep oluyor. Böyle bir durumda izleyicilerin önümüzdeki sene nasıl tercihler yapacağı merakla bekleniyor.

Siz Marvel filmlerinin gişe başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Slash Film

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Michael Keaton Batman Forever

Michael Keaton Batman Forever’da Neden Yer Almadığını Açıkladı

Çin Yapay Güneş

Çin Yapay Güneş Üretti: Güneş’ten 5 Kat Daha Yüksek Sıcaklığa Ulaştı