in

Dune Başrolü Timothee Chalamet, Yönetmenin İlk ve Tek Tercihiymiş

Dune yönetmeni Denis Villeneuve, Timothee Chalamet’in Paul Atreides karakteri için ilk ve tek tercihi olduğunu açıkladı.

Dune Başrolü Timothee Chalamet
- Reklam -
- Reklam -

Denis Villeneuve, Dune filminde Paul Atreides karakteri için düşündüğü ilk ismin Timothée Chalamet olduğunu açıkladı. GQ dergisinde yapılan röportajda yönetmenin Chalamet ile Dune’dan önce tanıştığı ve genç oyuncuyu 2013 yapımı Prisoners filmiyle reddettiğini unuttuğu ortaya çıktı.

Frank Herbert’in epik bilimkurgu serisinden uyarlanan ve merakla beklenen yapım, normalde önümüzdeki aralık ayında vizyona girecekti. Ancak devam eden ve dünya genelinde artış gösteren Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelendi. İlk fragmanı geçen ay yayınlanan yapım, tam bir yıl sonra vizyona girecek.

Villeneuve’ün etkileyici geçmişi, hayranların Dune uyarlaması hakkında kendisine daha fazla güven duymalarını sağlıyor. Yönetmen, Oscar adayı Arrival ve eleştirmenlerce beğenilen Blade Runner 2049 ile bilimkurgu konusundaki hakimiyetini kanıtladı. Bununla birlikte yönetmenlik becerileri, Sicario ve Prisoners’ta gösterildiği gibi tür dünyasının ötesine uzanıyor.

- Reklam -

Dune Timothée Chalamet

- Reklam -

Dune Filmi 1 Ekim 2021’de Vizyona Girecek

GQ dergisine verdiği röportajda Denis Villeneuve, başarılı genç oyuncunun ilk ve tek tercihi olduğunu belirtti.
“Onun gözlerine baktığınızda derin zekâsını görebiliyorsunuz. Bunu taklitle yapamazsınız. Oldukça zeki, entelektüel ve çok güçlü. Ve tüm bunları gözlerinde görüyorsunuz. Ayrıca çok olgun bir ruhu var. Sanki birkaç hayat yaşamış gibi hissediyorsunuz. Bununla birlikte kamera karşısında çok genç görünüyor. Bazen 14 yaşında biri gibi duruyor. Yüz hatlarında bu tür bir gençlik var ve gözlerindeki olgunluğun tezatı gibi. Yaşından fazlasını bilen bir çocuk.

“Kendisi oldukça yakışıklı ve rock yıldızlarının karizmasına sahip. Paul, ileride bir gezegenin tüm nüfusuna liderlik edecek. Timothée, ekranda yalnızca bazen 20’lerin eski Hollywood yıldızlarında bulabileceğiniz türden bir karizmaya sahip. Hem aristokrat görünümlü hem de serseri ruhlu. Demek istediğim, Timothée benim için Paul Atreides. Rolü kabul etmesi beni inanılmaz rahatlatmıştı, çünkü b planım yoktu.”
dune filmi

Ayrıca Villeneuve ve Chalamet’in yollarının ilk kez kesişmediği de ortaya çıktı. Timothee Chalamet’in daha önce Prisoners seçmelerine katıldığı, ancak role seçilemediği ortaya çıktı. Yönetmene bu konu hatırlatıldığında Villeneuve şu cevabı verdi:
“Tabii ya! Oyuncu seçmelerinde harikaydı, ama fiziksel olarak role uygun değildi. Muhtemelen onu seçmediğim için bana bir hayli bir sövmüş olmalı.”
Chalamet’in Paul Atreides karakteri için doğru seçim olduğunu düşünüyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Alan Moore: “Süper Kahraman Filmleri Sinemaya Zarar Veriyor”

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dexter Yeni Sezon Teori 9

Dexter Yeni Sezon Teorileri: Finaldeki Hayal Kırıklığı Giderilebilecek mi?

Hitit Çivi Yazısı

Hitit Çivi Yazısı ile Yazılmış Metinler Dijitale Geliyor