in ,

John Carpenter, Stephen King Uyarlaması “Firestarter”ın Müziklerini Besteledi

Firestarter film müzikleri John Carpenter tarafından bestelendi. Yeni Stephen King uyarlamasından ilk soundtrack yayınlandı.

firestarter film müzikleri john carpenter
- Reklam -
- Reklam -

Firestarter film müzikleri John Carpenter’a emanet edildi. Yeni Stephen King uyarlaması yaklaşırken yapımın kapanış müziği de paylaşıldı.

Stephen King’in ilk olarak 1980 yılında yayımlanan ve Türkçeye Tepki adıyla kazandırılan Firestarter, yazarın popüler eserleri arasında yer alıyor. Korku ve gerilim türündeki roman, psişik güçler aracılığıyla yangın çıkartabilen küçük bir çocuğun karanlık hikâyesini takip ediyor.

1984 yılında Mark L. Lester yönetmenliğinde sinemaya da taşınan Firestarter, ortalama bir King uyarlaması olarak akıllarda yer edinmişti. 2002’de ise Firestarter: Rekindled adlı bir televizyon yapımına konu olmuştu. Şimdiyse kadrosunda Zac Efron’un yer aldığı yeni bir uyarlama, izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor.

- Reklam -

Merakla beklenen filmin bestecileri arasında ise korku ve bilimkurgu sinemasının unutulmaz yönetmenlerinden John Carpenter da yer alıyor.

Firestarter Film Müzikleri John Carpenter İmzasını Taşıyacak

The Thing, Halloween, Escape from New York ve They Live gibi kült yapımların yönetmenliğini üstlenen John Carpenter; sinema sanatının pek çok alanında emek vermiş bir isim. Carpenter aynı zamanda kendi filmlerinin birçoğunun bestelerini de yapmıştı. Firestarter projesi ise usta sanatçı için özel bir konumda. 1984 tarihli filmin başına geçmesi planlanan Carpenter, sonradan yapımdan ayrılmıştı. Böylece Amerikalı yönetmen yaklaşık 40 yıl sonra King’in Firestarter dünyasına yeniden dahil olma fırsatını yakalamış oldu.

John Carpenter, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda filmin müziklerini Cody Carpenter ve Daniel A. Davies ile birlikte gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Carpenter, oğlu Cody ve Daniel Davies ile daha önce Halloween serisinde de birlikte çalışmıştı.

Filmin kapanış parçasını hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz:

- Reklam -
YouTube video

İlk fragmanı geçen şubat yayınlanan Firestarter uyarlamasında yönetmen koltuğuna 2019 tarihli The Vigil’ın yönetmeni Keith Thomas geçiyor.

Yapımın başkarakteri Charlie McGee’yi Ryan Kiera Armstrong canlandırıyor. Ona Andy McGee rolüyle Zac Efron eşlik ediyor. Filmde yer alan diğer oyunculardan bazıları şu şekilde: Kurtwood Smith, Gloria Reuben, Michael Greyeyes, Sydney Lemmon, Tina Jung, Lanette Ware, Neven Pajkic, Vas Saranga ve Darrin Maharaj.

Firestarter filmi dünya genelinde 12 Mayıs 2022 tarihinde, Türkiye’de ise 13 Mayıs’ta vizyona girecek.

Sizin filmden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Yahoo

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bright 2 Filmi Netflix Tarafından İptal Edildi

Netflix, Will Smith’li “Bright 2” Filmini İptal Etti

Avucumda Rüzgâr Var - İsmail Güzelsoy

İsmail Güzelsoy, Efsanelerle Müziği “Avucumda Rüzgâr Var” Romanında Bir Araya Getiriyor