in

Alper Çağlar’ın “İlk Göktürk” Filmine Hollywood Takviyesi: Dünyaca Ünlü Sanat Yönetmeni Projeye Katıldı

İlk Göktürk filminin genel sanat yönetimi Sonja Klaus’a emanet edildi. Alper Çağlar, “Göktürk Üçlemesi”nin ilk filmine dair gelişmeleri paylaştı.

İlk Göktürk - Sanat Yönetmeni Sonja Klaus
- Reklam -
- Reklam -

İlk Göktürk filmi hakkında yeni bir güncelleme geldi. Alper Çağlar’ın merakla beklenen Göktürk Üçlemesi’nin ilk adımında, genel sanat yönetmenliği koltuğuna Hollywood’daki birçok projesiyle tanınan Sonja Klaus getirildi.

Börü, Dağ ve Dağ 2 yapımlarıyla tanınan yönetmen ve yapımcı Alper Çağlar, izleyicilerin karşısına son olarak Börü 2039 dizisiyle çıkmıştı. Çağlar’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Göktürk Üçlemesi ise odağına Türk destanlarına konu olan Göktürk uygarlığını alıyor.

Çağlar daha önce, İlk Göktürk, Kırk Göktürk ve Son Göktürk adlı üç filmden oluşacak üçleme için verdiği bir demeçte “rüya projesi” tanımlamasını yapmıştı.

- Reklam -

Senaryosu 2019 tamamlanan İlk Göktürk filminin ön hazırlığı 2021’de sona erdi. O tarihten beri prodüksiyon süreci için gün sayan yapımın yaratıcı ekibine ise yeni bir isim katıldı.

İlk Göktürk Filminin Sanat Tasarımı Emin Ellerde

Alper Çağlar, CaglarArts adlı YouTube kanalı üzerinden yayınladığı kısa videoda; İngiliz sanatçı Sonja Klaus’un genel sanat yönetmeni sıfatıyla ekibe dahil olduğunu duyurdu.

Sonja Klaus - İlk Göktürk

30 yılı aşkın bir prodüksiyon tasarımı, dekor ve sanat yönetmenliği kariyerine sahip olan Sonja Klaus, sanat departmanının hemen her alanında görev yapmış bir isim. Klaus’un en bilinen işleri arasında Ridley Scott’ın Gladiator ve Prometheus filmleri başta olmak üzere, Tim Miller’dan Terminator: Dark Fate, Steven Knight’tan Taboo ve FX yapımı A Christmas Carol yer alıyor.

Çağlar, yaptığı açıklamada Klaus ile iyi bir kimya yakaladıklarını kaydederken sözlerine şöyle devam etti:

“Ekipçe çok mutlu olduk. Motive olduk. Kendi adıma, gerçekten yüksek bir kaliteye ulaşabileceğimiz için sonunda içimde bir nebze olsun huzur buldum.”

Genel sanat yönetmeninin, görüntü yönetmeniyle birlikte “yönetmenin en önemli kurmayı” olduğunu hatırlatan Çağlar, Sonja Klaus’u projeye ikna eden gücün “senaryonun kuvveti” olduğunu da söyledi.

İlk Göktürk Filmi - Alper Çağlar

- Reklam -

Uluslararası İşbirliklerine Dikkat Çekildi

Çağlar sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim amacımız başından beri İlk Göktürk’ü bir film olarak ülkemizin ötesine çekmek. Ülkemizin altyapısının ve teknik kapasitesinin farkındayız. Uluslararası bazı işbirlikleriyle yüksek yerlere gelebileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla bize bu ivmeyi veren müthiş bir transfer kendisi. Onun arkadaşlığı ve bu sinerjiyle gurur duyuyorum.”

Alper Çağlar paylaştığı videoda filmin dövüş koreografisini ve aksiyon tasarımını hazırlayan Tolga Değirmen’in öncülüğünde gerçekleştirilen bir dövüş idmanına da yer verdi.

Açıklamanın tamamına ve dövüş koreografisi hazırlıklarına aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

YouTube video

(Açıklamayı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yapımın oyuncu kadrosunda yer aldığı bilinen isimler arasında Robert Maaser, Aytaç Şaşmaz, Murat Serezli ve Tuğba Sunguroğlu bulunuyor.

Filmin çıkış tarihi hakkında ise şu an için bir bilgilendirme yapılmadı.

Sizin Göktürk Üçlemesi’nin ilk adımı için nasıl bir beklentiniz var? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: YouTube

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kindred Dizisi FX Octavia E Butler

Octavia E. Butler’ın Zaman Yolculuğu Temalı Bilimkurgu Romanından Uyarlanan “Kindred” Dizisi Yayınlandı

Kont Drakula Genetik Analiz

Kazıklı Voyvoda’ya Ait 550 Yıllık Genetik İzler Araştırılıyor: “Kont Drakula” Hakkında Yeni İpuçları Ortaya Çıkabilir