Menu
in

Indiana Jones 5 Bilmecesi Çözüldü: Geliyorlar

Indiana Jones 5 filminde ertelemeler sonrası doğan belirsizlikler çözüldü. Harrison Ford, bir “devam yapımı” için karşımıza çıkacak.

İki defa vizyon tarihi ertelenen Indiana Jones 5 filmi hakkında BBC’ye konuşan Lucasfilm’in başı Kathleen Kennedy, devam filminin yolda olduğunu ve başrolün Harrison Ford olduğunu onayladı.

1982 yılında E.T. filmi ile yapımcılık kariyerine başlayan ve Lucasfilm’in Disney’e satıldığı tarihten beri de projeleri idare etmekte olan Kathlenn Kennedy, BAFTA töreninin kırmızı halı konuşmasında Indiana Jones 5’la ilgili bazı önemli bilgiler verdi.

Filmdeki ilerlemenin ne durumda olduğu sorulduğunda, “Üzerinde çalışıyoruz ve senaryoyu olmasını istediğimiz hale getirene kadar durmayacağız sonra hazır olacak. Elbette Harrison Ford’u Indiana Jones olarak göreceksiniz,” dedi.

- Reklam -

Yeni filmin bir yeniden çevrim (reboot) değil, devam filmi olacağını da sözlerine ekledi.

Bildiğiniz gibi Indiana Jones’un devam filminin prodüksiyonu yavaş ama istikrarlı ilerleyişinde çeşitli ertelemelerle karşılaşmıştı. Filmin başlangıç ve çıkış tarihleri sürekli ileri bir tarihe ertelendi. Yönetmen Steven Spielberg’ün programının çekimler için uygun olduğu bir dönem bulmak da oldukça zor oldu.

Harrison Ford, Yeni Indiana Jones Başında Kamera Karşısına Geçecek

Pek tabii bu dolambaçlı süreç, serinin hayranlarının canını sıktı. Harrison Ford şu an itibarıyla 77 yaşında ve izleyiciler serinin devamında hâlâ onu görmek istiyor. Gerçi yaşına rağmen Harrison Ford USA Today’a verdiği röportajda esprili bir dille kendisinden sonra kimseyi Indiana Jones olarak görmek istemediğini, karakterin kendisiyle bütünleştiğini ve kendisiyle birlikte gideceğini söylemişti. Indiana Jonas, Harrison Ford’un canlandırdığı karakterler içinde favorilerinden birisi ve 5. film için o da çok heyecanlı. Neyse ki hayranlar gibi yönetmen Steven Spielberg’ün gönlü de Harrison Ford’tan yana.

Beşinci film hakkındaki söylentiler 2008’de yayınlanan Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull filminden beri devam ediyor.

Kathleen Kennedy, Vanity Fair’e yaptığı açıklamalarda, 2015’e kadar beşinci filmin yapımı için gerçek planlar olduğu ortaya çıkmamıştı.

İlk olarak 2019’da verilen vizyon tarihi çeşitli engeller nedeniyle 2020’ye ertelendi. Eylül 2019’da senarist David Koepp Indiana Jones 5’ın hikayesinin ne durumda olduğuna dair bilgi verdi:

“Hâlâ deniyoruz ve film için iyi bir hikayemiz olduğundan emin olmaya çalışıyoruz, göreceğiz.”

Bununla birlikte üzerinde çalışılan hikayeye dair hiçbir fikir verilmedi.

Spielberg, West Side Story Filmi Sonrası Indina Jones 5’a Odaklanacak

Daha sonra ise 2020 olarak belirlenen vizyon tarihi Spielberg’ün West Side Story’nin çekimlerine öncelik vermesi nedeniyle 2021’e ötelendi. Bu filmin çekiminin hemen arkasından ise nihayet Indiana Jones 5’ın çekimlerine başlanacağı söylenmişti.

Senarist konusunda ise kafalar biraz karışık. Çünkü 2019’daki ertelenme sebeplerinden biri de David Koepp tarafından yazılan senaryonun pek beğenilmediği söylentisiydi. Senaryoyu gözden geçirmesi içinse ilk üç orijinal Indiana Jones filminin senaristi Lawrence Kasten’in oğlu Jonathan Kasten ile anlaşıldı. Duyumlara göre senaryonun bu hali, yapım şirketi ve yönetmen Steven Spielberg’ü daha çok memnun etmiş.

Indiana Jones 5 filmi, başka bir aksilik olmazsa 9 Temmuz 2021 tarihinde vizyona girecek. Filmden beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Matrix Hayranlarının Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Bilimkurgu Filmi

Kaynak: Collider

Buse Arıs

1996 İzmir. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Eğitim hayatının soğukluğu fantastik edebiyata ilgisini canlandırdı. Yaşına bakmadan hâlâ iyi bir masal okuyucusudur. Çeşitli sinema filmleri ve kitaplar, çizgi romanlar hakkında çoğunlukla sözlüklerde eleştiriler/incelemeler yazar. İleride felsefe alanında yüksek lisans yapmak istemekte.

Yorum Yap

Exit mobile version