in

Indiana Jones 5’in Senaristi Yine Değişti

Kamçılı Adam için işler pek de iyi gitmiyor. Indiana Jones 5’in senaristi 3 yıl içerisinde üçüncü kez değişti.

indiana jones ust
- Reklam -
- Reklam -

Harrison Ford kadar oynadığı rollerle özdeşleşen oyuncu azdır sanırım. Öyle ki Han Solo, Rick Deckard ve Doktor Kimble gibi karakterleri başkasının canlandırdığını hayal bile edemiyoruz. Tabii aynı şey ziyadesiyle Indiana Jones için de geçerli. Yıllar içerisinde Genç Indiana gibi bazı dizi ve film denemeleri yapıldıysa da hiçbiri Harrison Ford’un yerini tutamadı.

LucasFilm ve Disney şimdilerdeyse Indiana Jones 5‘i çekmek için uğraşıyor. Ama işlerin pek de yolunda gittiği söylenemez. İlk kez 2015’te, Steven Spielberg‘ün verdiği bir röportaj sayesinde ortaya çıkan film 2016’dan beri de hazırlık aşamasında. Başlangıçta Dr. Jones rolü için Robert Pattinson (Alacakaranlık) ve Chris Pratt (Galaksinin Koruyucuları) gibi isimler düşünülse de Harrison Ford favori karakterini onlara kaptırmadı. Böylece ünlü şapka ve kamçıyı beşinci kez kuşanması için kendisiyle anlaşıldı.

Ancak o zamandan beri proje belini bir türlü doğrultamadı. Filmin senaryosu ilk olarak Steven Spielberg’ün uzun süreli çalışma arkadaşı David Koepp tarafından yazılıyordu. Filmin bu yaz gösterime girmesi planlanıyordu. Ancak daha sonra Disney onun yerine Solo: A Star Wars Story yazarlarından Jonathan Kasdan’ı getirdi. Vizyon tarihiyse 2021’e ertelendi. Şimdiyse film Dan Fogelman‘a emanet edildi ve gelen haberlere bakılırsa kendisi senaryoyu en baştan yazmakla meşgul. Fogelman, Disney’in Arabalar (Cars) ve Karmakarışık (Tangled) gibi çizgi filmlerindeki çalışmalarıyla tanınıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Söylentilere bakılırsa önceki senarist, Nazilerin altın yüklü, kayıp trenini konu alacaktı. Fogelman’ın ise hangi konuyu ele alacağı henüz bilinmiyor. Filmin yeni gösterim tarihi de öyle… Eh, umarız ellerini çabuk tutarlar yoksa yakında 77 yaşına basacak olan Harrison Ford’un Indy’yi bir kez daha canlandırması iyice imkânsız hâle gelecek…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Büyük ihtimalle Sean Connary gibi baba rolünde olacak. Harrison Ford’suz İndiana Jones düşünemiyorum.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Baba rolünü dördüncü filmde Shia LaBeouf için yaptılar aslında. Bayrağı ona devretmeyi düşünüyorlardı ama tutmadı. Bakalım bu sefer ne olacak.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Evet aynını ben de düşünmüştüm. Ama muhtemelen Harrison Ford kabul etmemiştir

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tarantino star trek ust

Kesinleşti: Quentin Tarantino Bir Star Trek Filmi Çekeceğini Doğruladı

Feminist Teori - İnceleme - Josephine Donovan

Feminist Teori: Josephine Donovan’ın Merceğinden Feminist Hareket