in

James Gunn, Guardians of the Galaxy Vol. 3’ten Kovuldu

Ünlü yönetmen James Gunn, 10 yıl önce attığı pedofili ve tecavüz içerikli tweetler nedendiyle Guardians of the Galaxy Vol. 3’ün yönetmenliğinden kovuldu.

james gunn ust
- Reklam -
- Reklam -

Guardians of the Galaxy uyarlamalarıyla ünlenen ve bu seri için çektiği iki filmle süper kahramanları seven sevmeyen herkesin takdirini kazanan James Gunn şu sıralar oldukça zorlu günler geçiriyor.

Mike Cernovich adındaki Amerikalı bir yönetmen ile Jack Posobiec adındaki bir yazar, ünlü yönetmenin neredeyse 10 yıl önce yazdığı tweetleri bulup ortaya çıkardı ve Twitter’da bu konuyla ilgili linç kampanyası başlattı. Söz konusu tweetlerde genç James Gunn’ın seks, tecavüz ve pedofiliyle ilgili şaka yollu ama kabaca, hatta aptalca sayılabilecek şeyler yazdığı görülüyor.

Cernovich ve Posobiec’in başlattığı bu kampanya kısa sürede amacına ulaştı ve halkın büyük tepkisine yol açtı. Bunun üzerine Walt Disney stüdyoları James Gunn’ı hem Guardians of the Galaxy Vol. 3’ün yönetmenliğinden kovdu hem de stüdyoyla olan tüm ilişkilerini kesti.

- Reklam -

Gunn olayın ardından yaptığı açıklamada çok üzgün olduğunu, o tweetleri 10 yıl önce yazdığını ve o zamanlar sadece agresiflikle dikkat çekmeye çalışan, yeni yetme bir yönetmen olduğunu belirtti. Böyle şeyleri çok uzun zamandır yapmadığını, yazdıklarının yanlış olduğunu bildiğini ve pişmanlığını dile getiren yönetmen geçmişinde yaptığı hataların bedelini ödediğini söyledi. Son olarak herkesten özür diledi.

James Gunn’ın Guardians of the Galaxy Vol. 3’ten Kovulmasına Oyunculardan Tepkiler

Guardians of the Galaxy filmlerinde Drax rolüyle izlediğimiz Dave Bautista ise bu duruma tepkili. Ünlü yönetmeni savunduğu tweet’inde kendisi bu durumu şöyle yorumladı:

Daha sonra bu konu hakkında daha geniş bir açıklama yapacağım ama şu anda söyleyeceğim şey şu: James Gunn hayatım boyunca tanıdığım en sevecen, en müşfik, en iyi huylu insanlardan biridir. Kibar ve nazik biridir be hem hayvanlara hem de insanlara çok değer verir. Geçmişte hatalar yapmış olabilir. Hepimiz yaptık. Ona yapılanları doğru bulmuyorum.

- Reklam -

Öte yandan linç kampanyasını başlatan Mike Cernovich ise vakit kaybetmeden geçmişinde yine pedofili şakaları yapmış olan başka bir ünlüyü, Michael Ian Black’i hedef aldı ve yeni bir kampanya başlattı. Her ne kadar pedofilinin ve tecavüzün kesinlikle şakaya alınacak hiçbir tarafı olmasa da bu hareketi niyetinin sorgulanmasına sebep oldu. Zira Black ve Gunn’ın ünlü olmanın yanı sıra ortak bir yanları daha var: Trump karşıtlığı.

Hem Mike Cernovich hem de Jack Posobiec ateşli birer Trump taraftarı olarak tanınıyor. Hatta Posobiec “Citizens Of Trump” (Trump’ın Vatandaşları) hakkında, Trump yönetimini öven bir kitabın yazarı. James Gunn ise son dönemlerde Trump karşıtı, sivri söylevleriyle dikkat çekiyordu. Michael Ian Black ise kısa süre önce “A Child’s First Book of Trump” (Çocuğumun İlk Trump Kitabı) adında, hicivli bir kitap yayınlatmış ve Donald Trump’la açık açık dalga geçmişti.

Kim demiş Taht Oyunları fantastik diye?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    İleride bu olayın filmini kim yönetecek acaba?

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Filmin hasını Twitter’da çekmişler zaten :slight_smile: Bakalım hangi Trump yanlısı yönetmen getirilsin diye bastıracaklar?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

buffy the vampire slayer

Buffy, Siyahi Bir Vampir Avcısı Olarak Geri Dönüyor

frankenstein karsilastirma

İki Frankenstein: 1818, 1831