in , ,

“Babylon 5” ve “Sense8”in Yaratıcısı “Captain America”nın Geçmişini Yeniden Ele Alıyor

Captain America yolculuğuna yeniden başlıyor. Yeni çizgi roman sersinin başındaki isimler “Sense8”in yaratıcısı J. Michael Straczynski ile “Justice League” çizeri Jesus Saiz olacak.

Captain America Geçmişi Yeni Çizgi Roman
- Reklam -
- Reklam -

Captain America, Marvel Comics serüvenine yeniden başlıyor. Steve Rogers’ın macerasını anlatacak yeni çizgi roman serisi karakterin geçmişini, bugününü ve yarını değiştirirken Rogers’ın daha önce işlenmemiş taraflarını da ortaya çıkartacak.

Marvel Comics 2023 yılına yeni çizgi roman serileri ile devam ediyor. Dört sayılık Predetor vs Wolverine, Avengers Inc., John Romia Jr.’ın kapak tasarımlarını yaptığı yeni Daredevil serisi, yeni Spider-Man serisi Spine-Tingling Spider-Man ve Gala sonrasını anlatacak Immortal X-Men sayısı ile okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Fakat okurların gözü yeni başlayacak Captain America hikâyesinde.

Çizgi roman dünyasında Thor, Spider-Man: One More Day, The Amazing Spider-Man ile ismini duyuran J. Michael Straczynski serinin yazar koltuğunda yer alırken, çizer koltuğunda ise Star Wars: Mace Windu, Justice League 4 ve Doctor Strange çizgi romanlarında yer alan Jesus Saiz bulunuyor.

- Reklam -

Çizgi romanları dışında televizyon yapımları ile de dikkat çeken Straczynski, şimdiye dek çekilmiş en iyi bilimkurgular arasında anılan Babylon 5 ve Sense8’in yaratıcısı olarak da tanınıyor. Synthetic Worlds Ltd. ve Studio JMS’in kurucusu olan yazar, yakın gelecekte çıkacak Red Mars ve Babylon 5: The Road Home yapımlarında da görev alıyor.

Captain America - Marvel Çizgi Roman

Captain America Serisi Steve Rogers’ı Farklı Bir Şekilde Ele Alacak

io9’a verdiği demeçte yeni seri hakkında konuşan J. Michael Straczynski, Marvel’ın en ünlü kahramanlarından birisine yeni ve daha derin bir bakış getirmeye hazırlandıklarını söylüyor:

“Genel olarak yapmaya çalıştığımız gerçekten zorlayıcı hikâyelerle, bazen de gerçekten komik hikâyelerle Steve Rogers’ın kafasına girerek daha öncesinde işlenmemiş şekilde gerçekten kim olduğunu öğrenmek. Eğer Peter’a AMAZING SPIDER-MAN serisiyle ve Thor’a da, yani THOR serisi ile yaptıklarımı beğendiyseniz buna da bir şans verin derim. Çünkü bu işe gerçekten elimden gelen her şeyi verdim.”

Captain America Yeni Çizgi Roman

- Reklam -

Yeni Captain America seri hakkında yapılan resmi açıklaması ise şu şekilde:

“Yıllar önce Steve Rogers dünyayı sonsuza dek değiştirdi. Şimdi ise güçlü ve kötü niyetli kuvvetler bunu yeniden yapmaması için bir araya geliyor. Geçmiş, bugün ve gelecek çarpışırken zamanın dışındaki adam, dünyayı ne pahasına olursa olsun daha karanlık bir yola sokmaya kararlı varoluşsal bir tehditle karşılaşıyor…”

Steve Rogers’ın yeni maceralarını anlatacak Captain America çizgi romanının ilk sayısı ile 20 Eylül 2023 tarihinde okuyucuların beğenisine sunulacak.

Captain America hikâyesini baştan ele alacak yeni seri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve geek dünyasından gelişmeler için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: AIPT

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Cameron Titanik Denizaltı Titan Açıklaması

James Cameron’dan Denizaltı Trajedisi Hakkında Açıklama: “Titanik Faciasıyla Benzerlik Beni Çok Etkiledi”

Across the Spider-Verse'e Alternatif Kurgular Yapıldı

Spider-Man: Across the Spider-Verse’ün Birden Fazla Versiyonunun Gösterimde Olduğu Ortaya Çıktı