in

Kibar Feyzo Filmindeki Ünlü Konak, Müze Olarak Ziyarete Açılıyor

Kibar Feyzo ve Ezo Gelin gibi sinemamızın önemli filmlerinde mekân olarak kullanılan Fatih Aliye Müderris Konağı, müze olacak.

Kibar Feyzo konak müze
- Reklam -
- Reklam -

Başta Atıf Yılmaz’ın Kibar Feyzo filmi olmak üzere pek çok sinema ve televizyon yapımına ev sahipliği yapan konak, şimdilerde müze olmaya hazırlanıyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan konağın dönüştürme çalışmaları başladı.

Türk sinemasının ikonik yapımları arasında yer alan, oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit, Şener Şen, İhsan Yüce ve İlyas Salman gibi isimlerin bulunduğu Kibar Feyzo filminin mekânlarından birisi olan konak müzeye dönüştürülecek. Hatay, Reyhanlı’ya bağlı Kavalcık Mahallesi’nde bulunan Fatih Aliye Müderris Konağı, artık müze olarak hizmet verecek.

Kibar Feyzo’nun yanı sıra Feyzi Tuna’nın Fatma Girik ve Kadir İnanır’lı 1973 yapımı Ezo Gelin filmine, Kaçak ve Asi gibi dizilere fon olan konak için projelendirme aşaması tamamlandı.

- Reklam -

kibar feyzo koy konak müze

Kibar Feyzo, Adak, Ezo Gelin, Kaçak, Asi, Kasaba ve Sultan Gelin gibi ünlü dizi ve filmlerin çekimlerinin gerçekleştirildiği Fatih Aliye Müderris Konağı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra sinema müzesi olarak hizmet verecek. Konağın restorasyonu Hatay Valiliği tarafından gerçekleştirilecek.

Kibar Feyzo Filmindeki Konak Kaderine Terk Edilmedi: Turizme Kazandırılacak

Restorasyon süreci hakkında bilgi veren Hatay Valisi Rahmi Doğan şu açıklamalarda bulundu:

“Geçen günlerde konakta incelemelerde bulunduk. Filmdeki halinden eser kalmayan konak, aşırı yıpranma nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşıyor. Konaktaki havuz ve eklentileri ise bakımsızlıktan adeta harabeye dönmüş durumda. Türk sinemasının sevilen filmlerine ev sahipliği yapmış konağı kaderine terk edemezdik. Konağı şehrimize, ilçemize, sinema sektörüne ve turizme kazandırarak konağın eski günlerine kavuşmasını amaçladık.”

ezo gelin konak

- Reklam -

Konağın sinema müzesine çevrilecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu konak yıllar boyunca birçok Türk sinemasına ait film ve diziye ev sahipliği yaptı. Uzun süredir bakımsız ve bazı yerleri zarar görmüş durumda. Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilçemize gelerek bu konağa yaptığı ziyaretin ardından restore edileceğini söyledi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Burası hem Hatay hem de Reyhanlı için çok önemli bir yer. Burası, başta Kemal Sunal olmak üzere birçok oyuncuya ev sahipliği yapmış bir yapı. İnşallah, yapılacak restorasyonlar neticesinde burası bir turizm noktası olacak.

“Rahmetli babam burada çiftçi Fatih Müderris’in yanında kahyalık yaptı. Ben de burada doğup büyüdüm. Burada birçok film çekildi, biz hep buradaydık. Hatay Valisi Rahmi Doğan’dan buranın restore edileceği müjdesini aldık, çok sevindik. İnşallah bu konak eski güzel günlerine döner.”

Siz bu haberi nasıl karşıladınız? Sinema ve dizi dünyasının ikonik mekânlarının yeniden kültür dünyasına dahil edilmesi hakkında görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

son of kong monsterverse filmi

Godzilla vs. Kong Sonrası Yeni MonsterVerse Filmi “Son of Kong” Olabilir

Çakmaktaşlar Bedrock yeni

Çakmaktaşlar, Yeni Çizgi Dizi “Bedrock” ile Geri Dönüyor