in

Johnny Depp, Fransız Devrimi Günlerinde Geçecek Yeni Filmi ile Sinemaya Geri Dönüyor

La Favorite filmi Netflix tarafından satın alındı. Johnny Depp, Amber Heard davası sonrasında beyaz perdeye geri dönmeye hazırlanıyor.

La Favorite Johnny Depp yeni film
- Reklam -
- Reklam -

La Favorite filmi ile Johnny Depp beyaz perdeye geri dönmeye hazırlanıyor. Yıldız oyuncu, Amber Heard’e karşı açtığı davayı kazandıktan sonra yeniden izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Henüz çekimlerine başlanmayan filmin Fransa hakları Netflix tarafından satın alındı.

Haftalar süren Johnny Depp – Amber Heard davası geçen haziran ayının başında noktalandı. Depp, isim karalama davasında adını temize çıkardıktan sonra sinema kariyerine dönmek için fazla zaman kaybetmedi.

Bir süredir yıldız aktörün Karayip Korsanları’na döneceği iddiaları gündemde yer almış olmasına rağmen, oyuncunun menajeri bu söylentileri kesin bir dille yalanlamıştı. Oyuncunun dönüş projesi ise çekimlerine bu yaz başlanacak olan Fransız yapımı La Favorite oldu.

- Reklam -

Depp, Hollywood stüdyolarını boykot etme kararının ardında durarak yeni filmini Fransa’da çekecek. Öte yandan Netflix de projenin bazı haklarını satın almış durumda. Ancak anlaşma, filmin yalnızca Fransa’daki yayın haklarını kapsıyor. La Favorite filmi vizyon tarihinden 15 ay sonra Fransa’da Netflix üzerinden yayınlanacak, dünyanın geri kalanı için ise sinema salonlarında izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Yeni Johnny Depp Filmi “La Favorite” Üzerinde Netflix’in Hakları Kısıtlı Olacak

Netflix’in filmin Fransa haklarını satın alması, yalnızca yapımın prodüksiyonuna finansman olması için kullanılacak. Platform, filmin yapımında aktif olarak görev almayacak.

ADN, Polisse ve Mon roi filmlerini çeken oyuncu ve yönetmen Maïwenn Le Besco tarafından yazılıp yönetilecek La Favorite filmi, Fransız Devrimi günlerinde geçecek. Depp yapımda Kral XV. Louis’i canlandıracak.

Film Depp’in ilk Fransızca filmi olacak. Amerikalı aktör, hayatının bir kısmında Fransız şarkıcı, model ve aktris Vanessa Paradis ile uzun yıllar Fransa’da yaşamıştı.

La Favorite Johnny Depp yeni

- Reklam -

Prodüksiyon süreci yaz bitmeden başlayacak olan filmin çekimleri yaklaşık üç ay sürecek ve Paris’in dışındaki Versailles sarayında gerçekleştirilecek.

Netflix’in La Favorite için imzaladığı bu dağıtım anlaşması, yayın hizmetinin Fransız sinemalarıyla yakın zamanda gerçekleştirdiği bir anlaşmanın ilk sonucu olarak gösteriliyor.

Platform, diğer akış hizmetleri ile beraber gelirlerinin bir kısmını yerel filmlerin üretilmesinde katkı olarak harcamak istiyor. Bloomberg’in raporuna göre Netflix, 2022 senesi boyunca Fransız film projelerine 40 milyon avro yatırım yapacağını aktardı. Depp’in yeni projesi, yatırım için ilk seçimlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Siz Johnny Depp’in dönüş filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bu filmde Johhny Deep oynarsa kötü olma ihtimali olmaz zaten. Ama Johnny Deep her ne kadar Jack Sparrow’u çok iyi canlandırsa da Karayip Korsanlarına tekrar dönmez umarım, dönmemeli.

  2. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Marie Antoinette’i, Amber Heard oynayacakmış.

  3. Avatar for Jaehaerys Jaehaerys dedi ki:

    Bilen biri aydınlatabilir mi, bu filmin geçtiği dönem ve karakterler Rose of Versailles ile aynı mı acaba?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stranger things finali master of puppets

Stranger Things’in Finalindeki “Master of Puppets” Performansı, Metallica’nın Ünlü Şarkısını Yıllar Sonra Listelere Taşıdı

Robot İstihdam Ajansı Kuruldu: Türkiye'de Bir İlk

Türkiye’de İlk Defa Bir Robot İstihdam Ajansı Kuruldu: “Metal Yakalılar” Geliyor