in ,

Stranger Things’in Finalindeki “Master of Puppets” Performansı, Metallica’nın Ünlü Şarkısını Yıllar Sonra Listelere Taşıdı

Stranger Things 4. sezon finalindeki epik “Master of Puppets” performansı, Metallica’nın ünlü parçasını Spotify listelerinde listelere taşıdı.

stranger things finali master of puppets
- Reklam -
- Reklam -

Stranger Things finali, Eddie Munson karakterinin Master of Puppets performansıyla müzik piyasasını da etkiledi. Metallica imzalı parça, yıllar sonra bir kez daha zirveye çıktı. Dizi 4. sezon ile daha önce de Kate Bush’ın Running Up that Hill eserinin viral olmasını sağlamıştı.

Stranger Things 4. sezon müzik dünyasında da yankı uyandırmaya devam ediyor. Duffer Kardeşler’in Netflix’te yayınlanan fantastik yapımı, platformun en popüler işleri arasında yer alıyor. 1 Temmuz 2022’de yayınlanan ikinci kısımla noktalanan 4. sezon sonrası, dizi bir kez daha geniş yankı uyandırmayı başardı.

Yapımın son sezonu özellikle müzikleriyle dikkatleri üzerine çekti. İlk kısımda sıklıkla gündem olan ve Max Mayfield (Sadie Sink) karakterinin kulaklarından düşüremediği Kate Bush’ın Running Up that Hill parçası, 1985 yılında çıkmıştı. Dizi sayesinde Bush yeniden listelerde hızlı bir çıkış yakalayarak adından söz ettirmişti.

- Reklam -

stranger things 4 sezon finali metallica

4. sezon 9. bölüm The Piggyback ise Eddie Munson’ın (Joseph Quinn) Upside Down’da sahnelediği Metallica’dan Master of Puppets ile hafızalara kazındı.

Stranger Things Finali ile “Master of Puppets” Parçasını Yeniden Listelere Soktu

Peope’ın aktardığına göre Master of Puppets parçası listelerde tırmanmaya devam ediyor. 1986 yılında çıkan heavy metal klasiği Spotify’ın Top 50 listesinde 12 numaraya kadar çıkmış durumda. Listenin ilk sırasında ise Kate Bush’ın Running Up that Hill parçası var.

Dizinin müzik süpervizörü Nora Felder’e göre, Master of Puppets’ın gösteriye dahil edilmesi baştan beri planlanıyordu. Metallica’nın ana vokalisti James Hetfield daha önce şarkının uyuşturucular ve uyuşturucu bağımlılığının tehlikeleri hakkında olduğunu kaydetmişti. Felder da şarkının sözlerinin hem Eddie hem de Vecna’nın içine dokunabileceğini ifade ediyor.

stranger things finali master of puppets eddie

- Reklam -

Metallica’dan Yanıt Gecikmedi

Metallica da resmi Instagram sayfası üzerinden bu ses getiren olaya kayıtsız kalamadı. Grubun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“‘Master of Puppets’ı yalnızca diziye dahil etmekle kalmayıp onun çevresinde böylesine önemli bir sahneyi inşa etmek için çok heyecanlıydık. Eddie’nin yolculuğunun böylesine büyük bir parçası olmak ve bir kez daha gösteride yer alan diğer tüm harika sanatçılarla birlikte orada bulunmak bizler için inanılmaz bir gurur oldu.”

Dizinin 5. sezon bölümleri için henüz resmi bir yayın tarihi paylaşılmadı. Ancak yapımın 2024 yılının ortalarında geri dönebileceği konuşuluyor.

Siz dizinin 4. sezon müzikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web, Esquire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for XanaDu XanaDu dedi ki:

    Mükemmel bir sahneydi :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kulüp 2. sezon netflix

Kulüp Dizisinin 2. Sezon Çekimleri Başladı: İlk Kare Paylaşıldı

La Favorite Johnny Depp yeni film

Johnny Depp, Fransız Devrimi Günlerinde Geçecek Yeni Filmi ile Sinemaya Geri Dönüyor