in

Üçüncü Türden Yakınlaşmalar ve Bir Yılbaşı Hikâyesi Filmlerinin Yıldızı Melinda Dillon Hayatını Kaybetti

Melinda Dillon yaşamını yitirdi. Üçüncü Türden Yakınlaşmalar ve Bir Yılbaşı Hikâyesi gibi filmlerde yer alan aktris 83 yaşındaydı.

Melinda Dillon Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Melinda Dillon hayatını kaybetti. İki defa Oscar adayı olan ve Close Encounters of the Third Kind (Üçüncü Türden Yakınlaşmalar), A Christmas Story (Bir Yılbaşı Hikâyesi) ve Harry and the Hendersons (Harry ve Henderson Ailesi) gibi filmlerle tanınan oyuncu 83 yaşındaydı.

Hem Arkansas hem de Alabama’da büyüyen Dillon, 1960’larda Hollywood’a taşındı ve onlarca yıllık oyunculuk kariyerine başladı. Dillon en çok Steven Spielberg’in bilimkurgu filmi Close Encounters of the Third Kind ve tatil klasiği A Christmas Story’deki rolleriyle tanınır. Oyuncu, 1976 yapımı Bound for Glory’deki (Şöhret Yolunda) Memphis Sue rolüyle Altın Küre de dahil olmak üzere çok sayıda ödüle aday gösterildi. Üçüncü Türden Yakınlaşmalar’daki Jillian Guiler ve 1981’deki Absence of Malice’deki (Yanlış Karar) Teresa rolleri ona iki Akademi Ödülü adaylığı kazandırdı.

Deadline, Melinda Dillon’ın 9 Ocak 2023’te Los Angeles’ta 83 yaşında yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ailesi yaptıkları açıklamada ölüm nedeni hakkında bilgi vermezken, cenazesinin yakılacağını paylaştı. Dillon’ın yaklaşık yarım asırlık bir kariyerin ardından 2007’de emekli olmadan önceki son rolleri, Adam Sandler draması Reign Over Me’de (Hayatı Yakala) Ginger Timpleman ve Heartland dizisinde tekrar eden Janet Jacobs rolüydü.

- Reklam -

Melinda Dillon Yaşamını Yitirdi

Hayatını Kaybeden Melinda Dillon Hakkında Steven Spielberg Konuştu

Kariyerinin başlarında öğrenci tiyatrosu yapımlarında bazı işler aldıktan sonra birkaç Broadway yapımında oynayan Melinda Dillon, kendisine Tony Ödülü adaylığı kazandıran Who’s Afraid of Virginia Woolf’un orijinal Broadway prodüksiyonundaki çalışmasıyla daha ünlü hâle geldi. İlk uzun metrajlı film rolü, 1969’da romantik komedi The April Fools’du. Aynı yıl, popüler Western televizyon dizisi Bonanza’da konuk oyuncu olarak yer aldı. Melinda Dillon ayrıca Harry and the Hendersons ve Paul Thomas Anderson’ın Magnolia’sı gibi filmlerde ve antoloji dizisi Insight gibi şovlarda rol aldı.

Üçüncü Türden Yakınlaşmalar filminin yönetmeni Steven Spielberg de oyuncunun yaşamını yitirmesi sonrası yaşadığı üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi:

- Reklam -

“Melinda çok cömert bir ruha sahipti ve Close Encounters of the Third Kind’da canlandırdığı karakteri büyük bir şekilde onurlandırdı. Harika bir oyuncuydu ve A Christmas Story, Harry and the Hendersons ve Slapshot gibi sevilen komedilerde olduğu gibi – Absence of Malice’deki unutulmaz dönüşü de dahil olmak üzere – yetenekli bir insandı. Hepimiz onu özleyeceğiz.”

Melinda Dillon Öldü

Melinda Dillon’ın yer aldığı hangi yapımları izlediniz? Oyuncuyla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Creed 4 - Michael B. Jordan

Henüz Üçüncü Filmi Çıkmamıştı: “Creed 4” Resmi Ağızdan Onaylandı

Hit-Monkey 2. sezon onayı aldı

Marvel Sinematik Evreni’ne Ait Olmayan Son Marvel Dizisi “Hit-Monkey”, 2. Sezon Onayını Almayı Başardı