in

Orijinal Hayalet Avcıları Evrenine Bir Devam Filmi Geliyor

İlk iki Hayalet Avcıları’nın yönetmeni Ivan Reitman’ın oğlu aynı evrende yer alan ve günümüzde geçen yepyeni bir film çekiyor.

ghostbusters ust
- Reklam -
- Reklam -

80’li ve 90’lı yıllarda sinema bir başkaydı. O yıllarda çekilen çoğu film neredeyse hepimiz için unutulmaz yapımlar olmayı sürdürürken bugün hâlâ keyifle, sıkılmadan izlenebilmeleri de ne kadar başarılı olduklarının bir başka göstergesi. Onlardan biri de hiç kuşkusuz Hayalet Avcıları (Ghostbusters) serisi. 1984 ve 1989 yıllarında gösterime giren her iki filmi de gerek kendine has esprileri gerekse de Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis ve Ernie Hudson’ın oyunculuklarıyla çoğumuzun kalbinde özel bir yer edinmişti.

Hatırlayacağınız gibi yönetmen Paul Feig 2016’da seriyi sil baştan çekmeye karar vermiş ve tüm üyelerinin kadınlardan oluştuğu yeni bir Hayalet Avcıları filmi kameraya almıştı. Ama sonuç tam bir felaket olmuş ve ortaya herkesin unutmak istediği bir yapım çıkmıştı. Çoğumuzun aklındaysa aynı sorular vardı: Neden evreni sıfırlıyorsunuz? Neden eski filmleri yok sayıyorsunuz? Neden bir devam filmi çekmiyorsunuz?

Görünüşe göre bunu tek düşünen biz değilmişiz. Çünkü ilk iki Hayalet Avcıları’nın yönetmeni Ivan Reitman’ın oğlu Jason Reitman aynı evrende yer alan ve günümüzde geçen yepyeni bir film çektiğini açıkladı.
Her zaman kendimi Hayalet Avcıları’nın ilk hayranı olarak görmüşümdür. Altı yaşındayken filmin setini ziyaret ederdim. Şimdi de serinin diğer bütün hayranları için bir film çekmek istiyorum. Bu, orijinal filmlerin bir devamı olacak. Evreni sıfırlamayacağız. 80’lerde yaşananların hepsi 80’lerde yaşanmış olarak kalacak. Bu filmse günümüzde geçecek.

- Reklam -

Henüz konuşmak için çok erken ve filmin tıpkı bir hediye gibi açılmasını istiyorum. Seyircilerle buluşturacağımız harika sürprizlerimiz ve yeni karakterlerimiz var.
Genç Reitman ilk filme olan hayranlığını şu sözlerle ifade etmiş:
İlk filmi çok seviyorum. İkonografisi. Müzikleri. Tonu. Bir gün sete gittiğimi ve kütüphanedeki hayaletin onları korkutup kaçırttığı sahneyi ilk kez çektiklerini hatırlıyorum. Stay Puft’ı öldürdüklerini de hatırlıyorum; eve bir parça sertleştirilmiş köpükle dönmüştüm ve senelerce rafımda durdu. Henüz hiç kimse bir terör köpeğinin ne olduğunu bilmezken ben yatağımın altında onlardan birinin saklandığından korkardım.
Paul Feig’in filmi hakkındaki görüşleri sorulduğundaysa şöyle cevap vermiş:
Paul’ün o harika aktrislerle yarattığı şeye saygı duyuyorum ve onlardan başka hikâyeler görmek isterim. Ama bu yeni film orijinal seriyi takip edecek.
Yeni filmde Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson ve Sigourney Weaver gibi isimlerin yer alıp almayacağı şimdilik bilinmiyor. Şahsen eğer yer alacaklarsa kendilerini 2016 yapımı filmdeki gibi tamamen alakasız yan rollerde değil, yeni ekibin akıl hocaları gibi görmeyi dilerdim. Tabii işin en üzücü tarafı orijinal filmlerin arkasındaki en büyük dehâlardan biri olan merhum Harold Ramis‘in artık bizlerle olmaması…

Babasının izinden giden Jason Reitman bugüne dek pek çok filme imza attı. Kendisini George Clooney’nin başrolünü oynadığı ve Altın Küre Ödülü’ne layık görülen Aklı Havada (Up in the Air) filminden de hatırlayabilirsiniz.

Yeni Hayalet Avcıları’nın 2020’de gösterime girmesi planlanıyor.

- Reklam -

Güncelleme: Film için bir de kısa tanıtım fragmanı yayınlandı. Çok bir şey göstermese de orijinal filmlerin müziğini kullanması ve hafif karanlık atmosferiyle serinin hayranlarını nostalji damarından vurmayı başarıyor.

https://youtu.be/zV2XKE6G9yI

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Valla bıktım. Benzer bir yorumu Dune için de yapmıştım gene yapıyorum. Ben sadece devam niteliğinde değil sıfırlanmış filmlere de karşıyım. Esasen çocukluğumda güzel olan ne varsa alıp, tekrar ısıtıp önüme konulmasına karşıyım.
    Robocop 1-2-3
    Ninja Turtles 1-2-3
    Back to the Future serisi
    Ghost Busters ve tek film halinde çekiliş olan Mad Max, Water Worl yahut diğerleri…

    Rahat bırakın artık çocukluğumu. Küçükken en çok şu demir adamın bir filmini yapsalar diyordum ama artık ona da pişmanım. Çünkü;

    Üretemiyorlar… O yıllardaki kurgu ya yok ya da aynısının taklidi.
    Yapamıyorlar,… Teknoloji son safada ama o yıllardaki tasarımlar, görsellik yok. Oyunculuk yok…
    (Örn: Eski Batmanlar Gotham, Ailen serisindeki kasvet, Total Recall da parça parça açılan kafa, hangi birini saysam…)

    Rahat bıraksınlar artık… Geçmişten neyi çıkarırda 80 sonu 90 başı kuşağına her türlü yan ürünü ile satarız demesinler!

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Valla ben devam filmlerine karşı değilim :slight_smile: Aynı evrende geçen, önceki filmleri yok saymayan işler, evreni sıfırlayıp aslında onlar hiç yaşanmamıştı diyenlerden çok daha iyi benim gözümde.

    Bir de yeni filmi, eski filmlerin yönetmenin oğlu çekecek ve kendisi büyük bir Hayalet Avcıları hayranı. Bu yüzden ben umutluyum. Politik doğruculuk adına işin suyunu kaçırmaz umarım.

    Her hâlükârda konuşmak için çok erken, bekleyip göreceğiz.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Devam filmlerine karşı değilim, oyunculuklar ve kurgu güzel olduktan sonra sorun olmaz benim açımdan. 1984 ve 1989 da çekilen filmlerin, o günlerde yapılan orijinal Türkçe seslendirmeli halini bulsam (tabii hd olursa daha güzel olur) hemen arşivleyeceğim ama bulamıyorum :’( Bulduklarım, piyasaya sürülen yeni seslendirmeli halleri, onlara alışamadığım için izleyemiyorum …

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Çok şükür yapılmadı.

  5. Avatar for erce erce dedi ki:

    Örnek verdim ama yapılır. Yahut devamı yapılır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

spiderman far from home

Spider-Man: Far From Home’dan İlk Fragman Geldi

ursula k le guin seran demiral ust

Ursula K. Le Guin’in Hayatı Seran Demiral’ın Kaleminden Bizlerle