in

Ursula K. Le Guin’in Hayatı Seran Demiral’ın Kaleminden Bizlerle

2018 yılının ocak ayında aramızdan ayrılan Le Guin’in hayatının ve eserlerinin Seran Demiral’ın kaleminden anlatıldığı kitap okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

ursula k le guin seran demiral ust
- Reklam -
- Reklam -

Ursula K. Le Guin bu sefer anlatan değil, anlatı olarak sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Yerdeniz Serisi, Mülksüzler ve Karanlığın Sol Eli gibi kitapları ve Kadınlar, Rüyalar ve Ejderhalar gibi denemesiyle gönlümüzde taht kurmuş Le Guin’e bir saygı duruşu niteliğindeki kitap usta yazarın hayatını, üslubunu ve eserlerini anlatarak sevenleri için kaynak eser statüsüne yerleşmeyi gözüne koymuş. Jungçuluk, taoizm, varoluşçuluk, feminizm, mitoloji konularında bizi akıl almaz serüvenlere çıkartan Le Guin, Seran Demiral’ın pürüzsüz Türkçesiyle bir kez daha bizimle buluşmaya hazırlanıyor.

Kitabın tanıtım bülteni şöyle:
ursula k le guin seran demiral“Söz sessizlikte, ışık karanlıkta, yaşam ölürken; bomboş gökyüzünde uçarken parlar atmaca.”

Hugo ve Nebula Ödülü sahibi, 1929 doğumlu Ursula Le Guin. Feminizmin anlatılabileceği yepyeni alanlar icat eden bir yazı ustası. Yerdeniz serisi, Mülksüzler, Karanlığın Sol Eli ve daha birçok eseriyle okurlarına “başka hayatlar” yaşatan bir edebiyat büyücüsü.

- Reklam -
- Reklam -

Bazen bir yazar okursunuz, hayatınızın sonuna kadar o yazar size yoldaş olur. Ülkemizde de çok sevilen Le Guin’in hayatını, eserlerini, bu değerli yazarın üslubunu, ilgilendiği konuları nasıl ele aldığını Seran Demiral güzel Türkçesiyle sizlere anlatıyor. Bilimkurguyu feminizmle tanıştıran yazar olarak tanımlanan Ursula Le Guin ve edebiyatı hakkında kaynak bir eser olan bu kitabın her cümlesinde Seran Demiral’ın Le Guin’e olan sevgisini görecek, özgünlüğünü her zaman koruyan bir sanatçının hayatını kitaplarıyla birlikte okuyacaksınız.
Gerekli Kitaplar’dan ve Seran Demiral’ın kaleminden çıkan 120 sayfalık kitap 17 Ocak’ta raflardaki yerini alacak. İyi okumalar dilerim.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Ilk kurgu dışı kitabıymış sanırım. :buyucu: Güzel bir biyografi kitabı çıkmıştır ortaya.

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Le Guin severin kaleminden Le Guin :two_hearts:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ghostbusters ust

Orijinal Hayalet Avcıları Evrenine Bir Devam Filmi Geliyor

2018 okur anketi basladi

2018 Yılın EN’lerinde Oylama Süreci Başladı!