in ,

Hayvan Deneylerine Dikkat Çeken Save Ralph Filmi Sosyal Medyanın Gündemine Oturdu

Save Ralph filmi hayvan deneylerini sürdüren kozmetik dünyasının perde arkasına dikkat çekti. Taika Waititi’nin seslendirdiği tavşan, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Save Ralph filmi izle - hayvan deneyleri
- Reklam -
- Reklam -

Save Ralph adlı animasyon türündeki kısa film, kozmetik dünyasında hayvan deneyleri uygulayan markaların acımasız kimliğini gözler önüne seriyor. Seslendirme kadrosunda Taika Waititi, Ricky Gervais ve Zac Efron gibi isimlerin yer aldığı yapım, kısa süre içerisinde sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı.

Geçen Paskalya tatilinde The Humane Society of the United States adlı YouTube kanalında yayınlanan animasyon, hayvan deneylerine devam eden kozmetik şirketlerinin testler sırasında hayvanlara uyguladığı şiddeti bir kez daha akıllara kazıyor.

1991 yılında kurulan Humane Society International’ın, hayvan deneylerinin durdurulması için başlattığı kampanya için hazırlanan kısa filmin seslendirme kadrosu birbirinden önemli sanatçıları barındırıyor. Seslendirme kadrosunda Ricky Gervais, Taika Waititi, Olivia Munn, Zac Efron, Pom Klementieff, Rodrigo Santoro ve Tricia Helfer’ın bulunduğu Save Ralph, yalnızca YouTube üzerinden 1.4 milyon kişi tarafından izlendi bile.

- Reklam -

Animasyonda Ralph adlı tavşanı ünlü yönetmen, yapımcı, senarist ve oyuncu Taika Waititi seslendiriyor. Yaklaşık 4 dakikalık bu kısa film, Ralph’in şiddet dolu ve ironik hayatından bir kesite odaklanıyor.

Hayvan Deneylerinin Karanlık Yayına Dikkat Çeken Kısa Film: Save Ralph | İZLE

YouTube video

Save Ralph filmini Türkçe altyazılı olarak buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Spencer Susser’ın üstlendiği yapım, tarz olarak belgesel filmleri andırıyor. Taika Waititi’nin seslendirdiği Ralph’i, hayvan deneyleri yapan bir laboratuvarda bir denek olarak görüyoruz.

Kozmetik ürünlerin üretimi sırasında deney hayvanlarının yaşadığı işkenceyi ironik bir dille işleyen yapım, “Hiçbir hayvan, güzellik uğruna acı çekmemeli ve yaşamlarını kaybetmemeli,” önermesiyle noktalanıyor.

Kozmetik ürünlerin üretim aşamasında tavşan, fare ve maymun gibi pek çok türden canlı deney hayvanı olarak kullanılıyor. Bu hayvanlara uygulanan testler ise kimi zaman onların canını alırken kimi zaman da üzerlerinde kalıcı hasarlar bırakıyor.

- Reklam -

save ralph hayvan deneyleri

Yapılan araştırmalara göre her yıl 100 milyondan fazla deney hayvanı bu deneyler sırasında yaşamını yitiriyor.

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar da yok değil. Bu markaların ürünleri üzerinde çeşitli bilgilendirici metinler yer alıyor. Birçok dernek insanların alışveriş yaparken bu uyarıları dikkate alması için çalışmalar yürütüyor. Save Ralph filmi de bu noktada önemli bir farkındalık yaratmayı başarmış gibi görünüyor. Öyle ki film başta Instagram olmak üzere Twitter ve Facebook’ta da yüz binlerce farklı kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Hayvanlar üzerinde deney yapmayı sürdüren bazı popüler markalar şu şekilde: L’oreal Paris, Colgate, Nivea, Gillette ve Dove. Deney yapmayan markaları derleyen “Deneysiz” gibi çeşitli mobil uygulamalar da mevcut.

Hayvan deneyleri ve Save Ralph filmi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yüzüklerin efendisi 1 sezon bütçesi

Yüzüklerin Efendisi Dizisi, Tüm Zamanların En Yüksek Bütçeli Televizyon Yapımı Olacak

N.K. Jemisin - MasterClass Dersleri

Ödüllü Bilimkurgu Yazarı N.K. Jemisin, MasterClass’ta Yazarlık Dersleri Verecek