in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi, Tüm Zamanların En Yüksek Bütçeli Televizyon Yapımı Olacak

Yüzüklerin Efendisi 1. sezon bütçesi 465 milyon dolar olarak açıklandı. Amazon Prime Video yapımı, tüm zamanların en pahalı televizyon işi olmaya hazırlanıyor.

yüzüklerin efendisi 1 sezon bütçesi
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime Video tarafından geliştirilen Yüzüklerin Efendisi için ilk sezon bütçesi açıklandı. 1. sezon toplamda 465 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olacak. Bu da The Lord of the Rings dizi uyarlamasını tüm zamanların en pahalı televizyon yapımı yapıyor.

J.R.R. Tolkien’in meşhur fantastik dünyası Orta Dünya’dan ilhamla uyarlanan dizide çekimler Yeni Zelanda’da devam ediyor. Uzun yıllardır gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konuşulan dizi uyarlaması, kesinleştiğinde dudak uçuklatan bütçeleri de gün yüzüne çıkartmıştı. İlk konuşulan rakam ise 1 milyar doları buluyordu.

Gelen son bilgiler ise bütçe konusunda yeni detayları ortaya çıkarttı. Yeni Zelanda Ekonomik Gelişim ve Turizm Bakanı Stuart Nash, yaptığı açıklamada Amazon dizisinin 1. sezon için yaklaşık olarak 465 milyon dolar harcadığını doğruladı. Bu miktar, Yüzüklerin Efendisi dizi uyarlamasını şimdiden televizyon için tüm zamanların en pahalı yapımı kılmaya yetti.

- Reklam -

Hızlı bir kıyas yapmak gerekirse bir başka fantastik uyarlama olan George R.R. Martin imzalı Game of Thrones dizisi, ilk sezonunda yalnızca 100 milyon dolarlık bütçeyle yola çıkmıştı. 8 sezon süren macerada, bu bütçe ilerleyen sezonlarda artmış olsa da 465 milyon dolar civarına çıkma fırsatı hiç olmadı.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu

Şu ana kadar bildiklerimiz arasında 1. sezonun toplamda 8 bölüm süreceği bilgisi de var. Bölüm başına ortalama maliyet yaklaşık 60 milyon dolar olacak gibi görünüyor. Bu da birçok sinema filminin toplam bütçesinin üzerinde bir tutar. Serinin şimdiden 2. sezon onayını resmi olarak aldığını da hatırlatalım.

Resmi olmayan kaynaklara göre The Lord of the Rings dizisi toplam 5 sezon sürecek. Üstelik çeşitli yan diziler (spin-off) ile de Orta Dünya’da geçireceğimiz zaman bir hayli artırılacak.

Yüzüklerin Efendisi 1. Sezon Yayın Tarihi Henüz Netleşmedi

The Lord of the Rings kitapları ve filmlerinden binlerce sene öncesinde geçecek olan dizi, bizleri Güneş’in İkinci Çağı’na götürecek.

Elrond, Galadriel ve Sauron gibi aşina olduğumuz karakterleri yeniden bizlerle buluşturacak olan yapım, Morgoth’un yenilgisinden Sauron’un ilk mağlubiyetine kadar geçen 3441 yıllık zaman dilimine odaklanacak.

- Reklam -

Küçük beyliklerin krallıklara dönüşmesine, büyük krallıkların tarihten silinmesine, en çok korkulan o meşhur kötünün dönüşüne, Dumanlı Dağlara, Elf başkenti Lindon’a ve Orta Dünya’nın daha önce hiç keşfedilmemiş diyarlarına uzanan kapsamlı bir macera izleyicileri bekleyecek.

Yüzüklerin Efendisi dizisi 1. sezon oyuncu kadrosunda yer alan isimler ise şu şekilde: Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Owain Arthur, Markella Kavenagh, Maxim Baldry, Joseph Mawley, Ema Horvath, Tom Budge, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Kip Chapman, Sir Lenny Henry, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew ve Benjamin Walker.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Konusu Resmi Özet

Yapımın ilk bölümleri J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) tarafından çekilmişti. Sıradaki bölümlerin yönetmeni ise geçen günlerde Wayne Che Yio (Doctor Who, Doom Patrol) olarak açıklandı.

Patrick McKay ve John D. Payne ikilisinin geliştirdiği dizinin 1. sezon yayın tarihi henüz netleşmiş değil. Fakat diziyi en erken 2021 yılının sonunda, daha olası olarak ise 2022 yılının ilk aylarında görmemiz mümkün.

Yapımın devasa bütçesi sizleri de heyecanlandırıyor mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Devasa bütçe başarılı bir yapım olma garantisi vermez.Sinema ve televizyon tarihi büyük bütçeli fiyasko yapımlarla dolu.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Şu anda 360 tv’ de Yüzük Kardeşliği var. Yarısı bitti.

  3. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Sevindirici bir haber. Fantastik eserlerde düşük bütçe yapımlar çok ucuz duruyor. Kalitesiz CGI bunun başlıca sebebi.

    İzleyicilerin geneli beğense de Witcher dizisi bana düşük prodüksiyonlu bir iş gibi gelmişti. Yan karakterlerin kıyafetleri, binalar, kasabalar vb. estetik açıdan amatör işi gibiydi.

    Yüzüklerin Efendisi dizisinin böyle olmayacak olmasına sevindim açıkcası.

  4. Avatar for r0ck3tman r0ck3tman dedi ki:

    LOTR serisini herkes kadar sevmem ama bu haber filmleri tekrar izlemek için biraz harekete geçirdi beni. Yazılılar geçsin belki seriye yeniden hayranlığımı geri kazanırım.

  5. Avatar for mete_hun mete_hun dedi ki:

    Geliyor beklenmekte olan bolum başı 60.milyon ne demek resmen yüzlerce filmin bütçesinden yüksek. O kadar çaba emek boşa gitmemiştir. İkinci sezon onayı da alınmış. Bir an önce artık gelsinde izleyelim…Gobit Ekmek var Yinmiii !!! :joy::face_with_hand_over_mouth::joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

uzay tozu dünya

Her Yıl Binlerce Ton Uzay Tozu Dünya’ya Düşüyor

Save Ralph filmi izle - hayvan deneyleri

Hayvan Deneylerine Dikkat Çeken Save Ralph Filmi Sosyal Medyanın Gündemine Oturdu