in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Şimdiden 2. Sezon Onayını Aldı

Amazon Prime Video’nun devasa bütçeli dizisi Yüzüklerin Efendisi, henüz ilk sezon çekimlerine başlamadan ikinci sezon onayını aldı.

Yüzüklerin Efendisi Dizi
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) Directed by Peter Jackson Shown: Elijah Wood (as Frodo Baggins)
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime Video tarafından geliştirilen, dev bütçesi ve iddialı konusuyla sürekli gözler önünde olan Yüzüklerin Efendisi dizisinden sürpriz bir haber geldi. Dizi, henüz ilk sezon çalışmaları devam ederken ikinci sezonun da şimdiden onaylandığını duyurdu.

Çekimlerinin Yeni Zelanda’nın başkenti Auckland’da gerçekleştirileceği dizi, hayranlar tarafından merakla bekleniyor. Yüzüklerin Efendisi dizisi, 1 milyar doları aşan bütçesiyle Amazon’un kuşkusuz en güvendiği yapımlardan biri. Yayın platformlarının dijitaldeki yarışı hızla devam ederken Amazon’un yaptığı en büyük hamlelerden birisi de LOTR dizisi olmuştu.

Dizinin hakları Kasım 2017 tarihinde Amazon tarafından satın alınmıştı. Söylentiler ilk çıktığı andan beri kimi hayranları kızdıran kimilerini ise büyük bir meraka sürükleyen dizi, şimdiden ikinci sezon alarak kanal cephesinde işe olan güvenin bir yansıması olarak yorumlanıyor.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Sezon Arası Uzun Olmayabilir

Daha önce gelen bilgiler, dizi için şu anlık 20 bölüm planlandığını gösteriyordu. Bu durumda henüz ön prodüksiyon sürecinde olan yapımın yeni sezon onayını alması, ilk sezon çekimlerinden sonra ara vermeden ikincisi ile devam edilebileceğini gösteriyor. Bu da iki sezon arasındaki süreyi en aza indirmek için güzel bir yöntem olabilir. Elbette henüz sezon araları ve bölümleme yöntemlerine dair resmi bilgiler gelmiş değil.

Lord of the Rings Prequel Amazon

İlk sezonun çekimleri başladığında, ikincisinin senaryosunun hazır olması planlanıyor. Bu da yapım ekibine, uygun anlarda ikinci sezondan sahneler çekme fırsatı da tanıyacak. Planlanan strateji, daha önce Peter Jackson’ın çektiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde de uygulanmıştı. Üçlemede kimi zaman gelecek filmden sahneleri de önceki yapımlarda çekerek prodüksiyon bütçesinden tasarruf edilmişti.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Filmlerin Öncesinde Geçecek

Bizleri yeniden J.R.R. Tolkien’in yarattığı Orta Dünya’ya götürecek dizi, filmlerde görme fırsatına sahip olmadığımız bir dönemde geçecek. Güneşin İkinci Çağı’na konuk olacağımız yapım oldukça geniş bir zaman dilimine sahip.

Yüzüklerin Efendisi Numenor

- Reklam -

İkinci Çağ’da karşımıza çıkabilecek bazı olayları tahmin etmek gerekirse listemiz şu şekilde: Numenor’un yükselişi ve çöküşü; Sauron’un kendini iyi biri gibi göstererek diğer halkları kandırması; güç yüzüklerinin dövülüşü; Tek Yüzük’ün ortaya çıkışı; Mordor, Gondor ve Rohan’ın kuruluşu ve dokuz insan kralının Nazgûl’e dönüşmesi.

Tüm bunlar ya da bazıları, dizinin ana konusunu oluşturabilir.

Beldor rolünde Will Poulter, Tyra rolünde ise Markella Kavenagh karşımıza çıkacak. Dizide belli olan ama rolleri açıklanmayan başka oyuncular da var. Kötü adam kontenjanı Game of Thrones’ta Benjen Stark rolüyle tanınan Joseph Mawle ile dolduruldu. Aktör Maxim Baldry de yapımda yer alacağı açıklanan bir diğer isim.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2021 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

sauron amazon dizi 2

Dizi hakkındaki beklentilerinizi bizlerle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yüzüklerin Efendisi Dizisi Tolkien’in Yazdıklarıyla Asla Çelişmeyecek

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Emrecan Emrecan dedi ki:

    Jeff Bezos filmleri kendine çektiriyor galiba. Bizde bir görseydik. :smiley:

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Hayda… :smiley: Birileri başka evrende izledi de bizim mi haberimiz olmuyor acaba? Bu gece diğer evrenlerde bunu araştıracağım. :rofl:

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Yani, olması gereken buydu zaten. 1 milyar dolar bütçe ayrılmış, kamera arkasına alanında en iyi isimler eklenmiş bir projeyi HBO gibi daha ilk bölümden iptal edecek değillerdi.

    Üstelik en küçük bir haber bile büyük yankı uyandırıyor daha şimdiden. Bu nedenle kafaları rahat bir şekilde basmışlardır onay butonuna. :smirk:

  4. Avatar for Yeniay Yeniay dedi ki:

    Şu aralar daha izleyicinin karşısına çıkarmadan 2. yıl için takır takır onay alan diziler furyası başladı. O kadar eminler ki… Gerçi LOTR ve Witcher’ın sezonlarca devam etmesini isterim ama eğer hakkıyla çektilerse. Marvel saçmalıklar serisinden sonra böyle klasikler ve epik evrenlere ihtiyacım var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

en acayip 10 kitap

Şimdiye Kadar Yazılmış En Acayip 10 Kitap

Hızlı ve Öfkeli

Hızlı ve Öfkeli Dünyası Animasyon Dizisiyle Genişliyor