in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Sauron, Galadriel ve Elrond’u Ekranlara Taşıyacak

Yüzüklerin Efendisi dizisi tanıdık karakterleri geri getiriyor. Amazon Prime yapımında Sauron, Galadriel ve Elrond izleyici ile buluşacak.

Yüzüklerin Efendisi Sauron, Galadriel Elrond
- Reklam -
- Reklam -

Amazon’un çekimleri devam eden Yüzüklerin Efendisi dizisinde, Peter Jackson’ın da uyarladığı ana film serisinden üç klasik karakter yer alacak. Daha önce genç Galadriel karakterinin dizide yer alacağını öğrenmiştik. Şimdi ise Sauron ve Elrond’un da Amazon Prime dizisinde karşımıza çıkacağı anlaşıldı.

J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya adlı kurmaca evreninde geçen yeni uyarlama, ana seriden yüzlerce yıl öncesini konu alacak. Bu sebeple filmlerden ya da Tolkien’in Lord of the Rings kitaplarından aşina olduğumuz karakterleri, dizide görmemiz düşük bir olasılıktı.

TheOneRing.Net’in aktardığına göre Sauron, Galadriel ve Elrond yeni dizide karşımıza çıkacak tanıdık karakterler olacaklar.

- Reklam -

Filmlerde Cate Blanchett tarafından canlandırılan Galadriel, dizide Moryfydd Clark ile karşımıza çıkacak. Sauron ve Elrond’u ise Amazon dizisinde kimlerin imzası ile göreceğimiz şimdilik belli değil.

The Lord of the Rings yuzuklerin efendisi

Sauron, filmlerde Sala Baker tarafından canlandırılmıştı. Ünlü kötüyü Alan Howard seslendirmişti. Hobbit üçlemesinde ise bir Necromancer olarak gizlenen Sauron’u Benedict Cumberbatch canlandırmıştı.

Peter Jackson’ın filmlerinde Ayrıkvadi’nin efendisi Elrond’a ise Hugo Weaving hayat verdi.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hangi Çağda Geçiyor, Başka Hangi Tanıdık Karakterleri Görebiliriz?

Amazon’un Lord of the Rings dizisi Güneşin İkinci Çağı olarak anılan Orta Dünya’nın kadim zamanlarında geçecek. Bu çağ, toplamda 3441 yıl sürdüğü için bünyesinde oldukça geniş bir olaylar yelpazesini barındırıyor.

Tolkien’in Sillmarillion’da anlattığı Birinci Çağ ve Yüzüklerin Efendisi’nde işlediği Üçüncü Çağ’a nazaran İkinci Çağ’daki hikâyeler yeterince detaylı şekilde aktarılmadı.

Sauron

Morgoth’un Boşluk’a yollanmasıyla başlayan bu çağda Númenor’un Çöküşü, insanların ve Elflerin ittifakı, Sauron’un mağlup edilmesi, Númenor’un Yükselişi, Sauron’un geri dönüşü, Yüzüktayflarının ortaya çıkışı ve Yüzükler adına Elfler ile Sauron arasındaki ilk savaş, çağın öne çıkan olayları arasında.

- Reklam -

Yaşananları kabaca bu şekilde özetleyebiliriz. Hal böyle olunca da Sauron’u dizinin ana kötü karakteri olarak göreceğimizi tahmin edebiliyoruz. Karşısında Elrond ve Galadriel ile birlikte elflerin de yer alacağı bir mücadele hikâyesi de oldukça olası. Eregion’da Üç Elf Yüzüğü’nün dövülüşüne de şahitlik edeceğimiz tahmin ediliyor.

Öte yandan Mordor, Gondor, Rohan’ın kuruluşu, Sauron’un halkları kandırış hikâyeleri de işin insanlar cephesini oluşturacak. Bu durumda Gondor krallarından Elendil ve Isildur’un da karşımıza çıkacağını öngörebiliriz.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

Çekimlerine Yeni Zelanda’da başlanan Lord of the Rings dizisi, Koronavirüs nedeniyle prodüksiyona ara vermişti. Geçen haftalarda, normalleşme süreci ile birlikte yapımlar da kaldığı yerden işlemeye devam etti.

Şimdiden 2. sezon onayını alan dizinin 2021 yılının ilk çeyreğinde Amazon Prime Video ekranlarında yayınlanması bekleniyor. Elbette pandemi süreci, olası yayın tarihine değişkenlik kazandırabiliyor.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Numenor

J.D Payne ve Patrick McKay’in yaratıcı koltuğunu paylaştığı dizinin oyuncu kadrosu da netleşti. Yapımda yer alacak isimler şu şekilde: Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers ve Daniel Weyman.

Peki sizin Yüzüklerin Efendisi dizisi için beklentileriniz neler? J.R.R. Tolkien’in fantastik dünyasına geri dönmeye hazır mısınız? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* J.R.R. Tolkien Hakkında Pek Bilinmeyen 10 Gerçek

Kaynak: IGN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Edward Edward dedi ki:

    Umarım Sauron’u Annatar olarak görürüz.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Umarim sauron ile elrond arası bir aşk ve bu aşka fitne fesat karıştıran bir siyahi hobbit… amaan neyse…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Umbrella Academy 2. Sezon Netflix

The Umbrella Academy 2. Sezon Netflix’te Yayında!

La Casa de Papel 5. Sezon

La Casa de Papel 5. Sezon ile Final Yapıyor