in

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Ekibine Yeni Bir Yönetmen Katıldı

Yüzüklerin Efendisi dizisi için yeni yönetmen Zaman Çarkı uyarlamasında da çalışan Wayne Che Yip oldu. Amazon yapımının ismi için de ilk ipucu verildi.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yeni Yönetmeni Wayne Che Yip
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi dizisi yeni yönetmeniyle tanışıyor. Amazon Prime Video’nun dev bütçeli yapımı, teknik ekibine bir isim daha ekledi. Wayne Che Yip, The Lord of the Rings dizi uyarlamasında görev alacak isimler arasına katıldı.

Dizinin ilk iki bölümü J.A. Bayona (El orfanato, Lo imposible, A Monster Calls, Jurassic World: Fallen Kingdom) tarafından çekilmişti. Prodüksiyon süreci devam eden yapımda yeni bölümler için yönetmen tercihi açıklandı.

Yabancı dizilerde birden fazla yönetmenin yer alması son derece sıradan bir olay. Bu tür projelerde genellikle bir “yaratıcı” yer alıyor ve serinin genel konseptini o tanımlıyor. Yüzüklerin Efendisi dizisinde ise bu isimler Patrick McKay ve John D. Payne. Projede şu anda pilot bölüm dahil ilk bölümlerin çekimlerinin tamamlandığı biliniyor.

- Reklam -

yüzüklerin efendisi dizisi amazon ekip yeni

Geçen günlerde aktör Tom Budge, dizide “işlerin farklı bir yöne gittiği” açıklamasıyla rolünden ayrıldığını duyurmuştu. Amazon ilk etapta bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Ancak pilot bölümde bazı sahnelerin yeniden çekileceği biliniyor. Şimdiyse yeni bir yönetmen açıklanarak gidilen “farklı yön”ün sınırları mı çiziliyor acaba, sorusu akıllara gelmiş durumda.

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yeni Yönetmeni Wayne Che Yip, Fantastik Yapımlarla Tanınıyor

Wayne Che Yip ismini fantastik ve bilimkurgu temalı yapımlardan tanıyoruz. Yip, Utopia, Doctor Who, Preacher, Doom Patrol, Misfits ve Salem gibi dizilerde görev almış bir isim. Ayrıca kendisi, Amazon’un bir başka fantastik uyarlaması olan The Wheel of Time (Zaman Çarkı) dizisinde de iki bölümün yönetmenliğini üstlenmiş durumda.

Wayne Che Yip, konu hakkında verdiği ilk söyleşisinde şunları ifade etti:

“Amazon Studios ve dizinin yaratıcıları Patrick McKay ve John D. Payne ikilisi tarafından Tolkien’in dünyasına davet edilmekten onur duyuyorum. Şimdiye dek anlatılan en büyük hikâyenin mirasına kendimce katkı sunarken burada, Yeni Zelanda’da bu muhteşem ekiple birlikte çalışmayı heyecanla bekliyorum.

Dizinin resmi Twitter sayfası, Wayne Che Yip’in çekimlere başladığını aşağıdaki gönderi ile duyurdu.

(Tweet’i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Wayne Che Yip’in toplamda 4 bölümün yönetmenliğini üstleneceği biliniyor. The Lord of the Rings 1. sezon toplamda 8 bölümden oluşacak.

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin İsmi Ne Olacak?

Bununla birlikte J.R.R. Tolkien’in fantastik dünyasından uyarlanan dizinin ismi hakkında ilk ipucu da ortaya çıkmış durumda. Amazon, şimdiye dek yapımdan herhangi bir tanıtım görseli ya da video yayınlamadı. Olası bir fragman için de hayli zaman var gibi duruyor.

Çekimleri devam eden dizinin resmi adı, yukarıda paylaşılan set fotoğrafıyla ilk ipucunu vermiş olabilir. Klaketin üzerinde karartılmış yazıda, dizinin baş harfi olarak J’yi görüyoruz. Ancak bu elbette L de olabilir. Twitter’da birçok kullanıcı dizinin Journey (Yolculuk) adıyla başlayacağını öne sürüyor.

Tabii bu ismin olası sızıntıların önüne geçmek için konuşmuş geçici bir ad olma ihtimali de bulunuyor.

Yönetmen Wip’e, görüntü yönetmeni olarak eşlik eden kişiyi de bu fotoğrafta öğrenmiş oluyoruz. Black Mirror, Orphan Black, Spartacus ve Legend of the Seeker yapımlarıyla tanınan Aaron Morton dizinin en az bir bölümünde görüntü yönetmeni olarak görev alıyor.

The Lord of the Rings Dizisinin Konusu Ne?

Sauron, Galadriel ve Elrond gibi tanıdık karakterlerin de yer alacağı dizi, şimdiden 2. sezon onayını almış durumda. Paylaşılan resmi özete göre dizi, The Hobbit ve The Lord of the Rings kitaplarından binlerce yıl öncesinde geçecek.

Güneşin İkinci Çağı’nı konu alacak dizi, Morgoth’un mağlubiyetinden Sauron’un ilk yenilgisine dek geçen 3441 yıllık süreci işleyecek.

The Lord of the Rings Dizisi Çekimleri

Yapımda küçük beyliklerin nasıl da krallıklara dönüştüğünü, büyük krallıkların hangi sebeplerle yıkıldığını, korkulan “kötünün” geri dönüşünü, Dumanlı Dağları, Elf başkenti Lindon’ı ve çok daha geniş bir Orta Dünya coğrafyasını izleme fırsatı bulacağız.

Peki siz Yüzüklerin Efendisi dizisi için seçilen yeni yönetmeni nasıl buldunuz? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu diziden ne bir görsel ne resim ne de set fotoğrafı yayınlandı. Altı üstü bir dizi. Sanki çok kutsal bir şeyler çekiyorlar.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:
    +  
    

    Ortada bir şey yok. (Sözde 1 sezon bitmiş durumda). Habire o girdi bu çıktı. O katıldı bu ayrıldı… O gelebilir bu gidebilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Face/Off 2 Yüz Yüze

Face/Off 2 Geliyor: Godzilla vs. Kong Sayesinde İlkinden Daha Epik Bir Film Hayranları Bekliyor

yaşadığını ispatlayamadı ikinci defa öldü ibrahim dikici

Yaşadığını Kanıtlayamaya Fırsat Bulamadan İkinci Defa Öldü