in

Jodie Whittaker, Doctor Who Dizisinden Ayrılıyor Olabilir

Doctor Who 13. sezon finali ile Jodie Whittaker seriden ayrılıyor olabilir. 14. Doktor için şimdiden hazır olun!

jodie whittaker doctor who
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who dizisinde 13. rejenerasyon zamanı geldi çattı. İddialara göre Jodie Whittaker dizinin yapımcı ekibine 3. sezon sonunda ayrılma kararını bildirmiş.

İngiliz Mirror gazetesinin ortaya attığı iddiaların kaynağı dizinin üst kademesinden geliyor. 38 yaşındaki aktris, kendisinden önceki 3 Doktor’un yaptığı gibi 3 sezonluk maceranın ardından diziye veda edecek.

Mirror’un kimliği açıklanmayan kaynağının açıklamaları şöyle:

- Reklam -

“Şu an gizli tutuluyor ama sette herkes Jodie’nin ayrılacağının farkında. Rejenerasyona hazırlanıyoruz. Jodie’nin ayrılışı şimdilik sır olsa da 14. Doktor’un doğuşu önümüzdeki aylarda çekilecek. Çok heyecanlıyız. Jodie, başka projelerde yer almak istiyor.”

Jodie Whittaker 2017’de Doktor rolünü üstlendiğinde pek çok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Dizi evreninde Zaman Lordları’nın cinsiyet değiştirmesi son yıllara kadar mümkün değildi fakat Steven Moffat döneminde Master’ın yeni jenerasyonunda kadın olmasıyla işler değişmişti. Böylece, 12’den 13’e geçerken Doktor’un cinsiyeti de değişmiş ve Whittaker, Doktor’u oynayan ilk kadın aktör olmuştu.

Doctor Who 13. sezon finali Jodie Whittaker

Jodie Whittaker’in Doktor olarak geçirdiği üç yıl kötü senaryonun gölgesinde kalmıştı. Jodie’nin gelişiyle dizinin genel yönetmeni de değişmiş, Steven Moffat’ın yerine Chris Chibnall gelmişti. Chibnall’ın yönetiminde geçen iki sezon hayranlardan da eleştirmenlerden de negatif tepkiler almıştı.

Chibnall geçen sene çıkan 12. sezonda Doctor Who’yu tamamen değiştirecek bir karar alarak Doktor’un bir Zaman Lordu değil, Zamansız Çocuk adındaki gizemli bir varlık olduğunu ortaya koymuştu. Zamansız Çocuk teorisi dizide Tom Baker’in 4. Doktor olarak boy gösterdiği 1980’lere kadar gitse de hiçbir zaman onaylanmamıştı.

Jodie Whittaker’lı Doctor Who 13. Sezon 2021’de Yayınlanacak

Jodie Whittaker sonik tornavidayı çekimlerin halen devam ettiği 13. sezon sonunda bırakacak. En son yılbaşında yayınlanan özel bölümde gördüğümüz Doktor ve TARDIS ekibi, bölümde iki kayıp vermişti. Bradley Walsh ve Tosin Cole, iki sezonun ardından diziden ayrılmıştı.

- Reklam -

13. sezonda, önceki bölümlerde de Doktor’un yanında olan Mandip Gill’in oynadığı Yasmin Khan’ı ve diziye yılbaşı bölümünde katılan John Bishop’u göreceğiz. 13. Sezon COVID-19 kısıtlamaları yüzünden yavaşlayan çekimler sebebiyle bölüm sayısında da indirime gitmiş, sezonun 8 bölüm süreceği açıklanmıştı.

Doctor Who 13. sezon finali Jodie Whittaker

Pek çoklarınca dizinin kötü gidişatının ana sorumlusu olarak görülen Chris Chibnall‘ınsa genel yönetmenlik görevinden ayrılmayacağı belirtildi.

Zamansız Çocuk konusunun ana odak olacağı, Jodie Whittaker‘i Doktor rolünde son kez izleyeceğimiz 8 bölümlük 13. sezonun 2021 sonbaharında yayınlanması planlanıyor.

13. Doktor’a veda etmeye hazır mısınız? 14. Doktor’u oynamasını istediğiniz aktörler kimler? Yorum ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Mirror

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for atakangngor atakangngor dedi ki:

    Ulan Chibnall… Hiçbir şeyden nefret etmedim senden nefret ettiğim kadar.

    Edit: Haluk Bilginer yeni doktor olsun. Dokuz Kere Leyla ve Şeref Bey’den sonra çok yakışır…

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    İyi fikir ama bence savaş doktoru bölümleri çekilecekse Haluk Bilginer savaş doktoru için çok daha uygun olur.

    Son 2 sezonu izlemedim, 1-2 sezon savaş doktorunu anlatmalarını isterdim.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Moffat’ı da çok sevmezdim ama hakkını vereyim Chibnall’dan daha iyiydi. Çok efsanevi bölümler vardı benim için.

  4. Avatar for Boneca Boneca dedi ki:

    Kim olacaksa olsun ama kızıl olsun artık yeter diyenleri temsilen geldim, saygılar. :grin:

    1895346894-tumblr_mdrm7bo5eb1r3z723o3_500

    074a32c72d20c99bde199eaff517db36bf7f1cde_hq

  5. Avatar for kara kara dedi ki:

    35 sene önce ilçe kütüphanesinde okuduğum Doktor Kim çocuk aklımı uzak evrenlere götürmüştü TRT de yayınlanan ilk Doctor Who’ları anlamak pek mümkün değildi benim için,fakat o zamanın teknolojisinden günümüz teknolojisine geçişle Doctor Who’nun gidişatı değişti farklı hikayeler ,geniş bir evrenle beraber meraklısı tarafından anlaşılır ve popüler hale geldi bu kadar uzun soluklu bir dizide inişlerin olması kaçınılmaz,son üç sezonu izlemedim ,umarım dizinin bu seçiminden sonra seyir zevki artar ve Tardis yeni hikayelere yol alır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

mikroçip

Seçkide 136. Sayı: “Mikroçip Öyküleri”

1984 Çeviri Karşılaştırması

1984 – George Orwell Çeviri Karşılaştırması: Can Yayınları – İthaki Yayınları