in

Guy Ritchie “Sherlock Holmes 3″ün Gecikmesini Robert Downey Jr.’a Bağladı

Guy Ritchie, yıllardır beklenen “Sherlock Holmes 3” filmi hakkında konuştu ve gecikmesinin nedeni olarak Robert Downey Jr.’ı işaret etti.

Guy Ritchie "Sherlock Holmes 3"ün Gecikmesini Robert Downey Jr.'a Bağladı
- Reklam -
- Reklam -

Sherlock Holmes 3 hakkında konuşan yönetmen Guy Ritchie, filmin gecikmesindeki temel sebep olarak başrol Robert Downey Jr.’ı işaret ediyor.

Guy Ritchie imzalı 2009 çıkışlı ilk Sherlock Holmes filmi büyük ölçüde olumlu eleştiriler aldı ve Altın Küre kazanıp, iki Oscar adaylığı aldı. 500 milyon doların üzerinde hasılat yapan filmin devamına hızlıca yeşil ışık yakıldı ve 2011’de devam filmi Sherlock Holmes: A Game of Shadows gösterime girdi. Bu film de 543 milyon dolarlık gişe hasılatı ile üçüncü bir filmin onay almasına yol açtı. Fakat o zamandan beri geçen 12 yıllık süreç içerisinde erken geliştirme aşamasında kaldı.

Yeni filmi Operation Fortune: Ruse de Guerre hakkında Collider ile konuşan Guy Ritchie’ye Sherlock Holmes 3’ün uzun süredir ertelenen gelişimi hakkında sorular soruldu. Orijinal serinin yönetmeni, üçüncü filmle fazla ilgisi olmadığını belirtmesine rağmen, Downey Jr.’ın filmlere dahil olmasını en büyük gecikme olarak, yani prodüksiyonun her yönü üzerindeki gözetimine işaret etti.

- Reklam -

“Dürüst olmak gerekirse Holmes’ü Robert Downey Jr.’a bıraktım. Robert bu işin başında olmak istedi. Top kendi sahasında, yani senaryo da dahil olmak üzere her şeyden o sorumlu. Dahil olabileceğim bir zaman gelene kadar şimdilik bu işin dışındayım.”

Guy Ritchie "Sherlock Holmes 3"ün Gecikmesini Robert Downey Jr.'a Bağladı

Sherlock Holmes 3 Filmi Umutları Devam Ediyor

İlk iki film arasında hızlı bir dönüşle güçlü bir başlangıç yapmasına rağmen üçüncü film yıllar boyunca geliştirme sürecinde kaldı. Downey Jr., rol arkadaşı Jude Law ve yapımcılar Joel Silver ve Lionel Wigram tarafından paylaşılan güncellemelerin çoğuna göre gecikmenin ana sebebi, mümkün olan en iyi senaryoyu beklemeleri nedeniyleydi. A Game of Shadows’un eleştirmenler arasında ilkine göre daha az olumlu bulunduğu düşünüldüğünde, daha iyi bir devam filmi ile geri dönmek istemeleri gayet mantıklı. Yine de süreç ilerledikçe hayranların filmin geleceğine olan inançları da azalıyor.

- Reklam -

Mart 2019’da çıkan bir haberde filmin Amerika’da geçeceği iddia edilmiş, ardından Temmuz 2019’da ise Guy Ritchie’nin üçüncü filmi yönetmeyeceği, onun yerine Dexter Fletcher’ın dümeni devralacağı açıklanmıştı. Uzun bir süre boyunca güncelleme gelmeyen filmle ilgili son olarak Fletcher konuşmuş ve geçen yılın haziran ayında yaptığı açıklamada yeni yapımın geleceğine dair inancını koruduğunu dile getirmişti.

Guy Ritchie "Sherlock Holmes 3" Gecikme Robert Downey Jr.

Uzun süredir beklenen Sherlock Holmes 3 filmi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu kadar uzun bir süre sonrasında yeni film ilk iki maceranın tadını verebilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Var Olmaması Gereken Gezegen Bulundu

Bilim İnsanları ‘Hiç Var Olmaması Gereken’ Yeni Bir Gezegen Keşfetti

Reacher 2. Sezon Çekimleri Tamamlandı

Alan Ritchson’lı “Reacher”ın 2. Sezon Çekimlerinin Tamamlandığı Yeni Bir Video ile Duyuruldu