in

Silent Night, Deadly Night Filmi Yeniden Çekiliyor: Slasher Klasiği Geri Dönüyor

Silent Night, Deadly Night filmi geri dönüyor. 80’li yılların ikonik slasher korku filmi tekrar çekilecek.

Silent Night, Deadly Night Filmi Yeni
- Reklam -
- Reklam -

1984 yılında yayınlanan Silent Night, Deadly Night filmi yeniden çevriliyor. Slasher türündeki korku yapımının yeniden çekim tarihi de belli oldu.

Slasher (bir psikopatın insanları takip ederek çoğunlukla keskin aletlerle öldürdüğü korku alt türü) yapımlar arasında öne çıkan bir klasik olan Silent Night, Deadly Night 1984 yılında vizyona girdi.

Charles E. Sellier Jr.’ın yönettiği film, Paul Caimi’nin eserinden uyarlandı. Noel Baba konseptine farklı bir bakış açısı getiren eser, Slasher türünün de öncüleri arasında yer alıyor.

- Reklam -

Orwo Studios ve Black Hanger Studios (Jeepers Creepers: Reborn), ikonik korku yapımının yeniden çevrim haklarını satın almış durumda. Orijinal filmin yapımcıları olan Scott Schneid ve Wonderwheel Entertainment’tan Dennis Whitehead de ekibe katılmış durumda.

Silent Night, Deadly Night filmi ailesini Noel Baba kılığındaki bir adam tarafından katledilişine şahitlik etmiş ve bu yüzden travma geçirmiş bir çocuğun hikâyesini konu alıyor. Bu çocuk yıllar sonra Noel Baba kılığına bürünüyor ve intikam için yola çıkıyor.

Silent Night, Deadly Night daha sonra 1987 yılında ikinci, 1989 yılında üçüncü, 1990 yılında dördüncü ve 1991 yılında beşinci filmle devam etti. Ayrıca 2012 yılında Steven C. Miller tarafından Silent Night adıyla bir de yeniden çevrim yapıldı.

Silent Night, Deadly Night Vizyona Girdiği Dönem Konusu Nedeniyle Büyük Tepki Toplamıştı

Tüm bu yapımlara rağmen asıl gürültüyü kopartan daima 1984 yapımı orijinal film oldu. Kült yapım, içindeki şiddeti, katilin bir Noel Baba kostümüne sahip olması, posterleri ve televizyon reklamları ile 80’li yılların en çok tartışılan filmlerinden birisi oldu. Posterin sloganı ise, “Cadılar Bayramı’ndan sağ kurtuldunuz, şimdi de Neol’de hayatta kalmayı deneyin,” olmuştu.

Silent Night, Deadly Night Filmi Yeni

- Reklam -

Yapımın sinemadan kaldırılması için protestolar düzenlendi. Eleştirmenler tarafından çeşitli kınamalar yayınlandı. Her şeye rağmen film dönemin bir başka korku yapımı A Nightmare On Elm Street’i geride bırakarak 10 günde 2.4 milyon dolar (bütçesinin üç katı) gişe hasılatı elde etmeyi başardı.

Yeniden çevrimin yapımcısı Anthony Masi, yeni izleyicilere ulaşmayı heyecanla beklediklerini belirtirken orijinal yapımı bir tür nostalji ile onurlandıracaklarını da ifade ettiler.

Filmin oyuncu kadrosu hakkında şimdilik herhangi bir bilgi açıklanmadı. Orwo Studios tarafından geliştirilecek yeni Silent Night, Deadly Night filminin prodüksiyonu yakında başlayacak. Filmin 2022 yılında izleyici ile buluşması bekleniyor.

Peki siz bu seriyi izleme fırsatı bulmuş muydunuz? Yeniden çevrim haberini nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Voyagers Fragmanı colin farrell

Voyagers Fragmanı: Colin Farrell Kaotik Bir Uzay Görevine Önderlik Ediyor

George R.R. Martin Sandkings

George R.R. Martin’in Sandkings Eseri Filme Uyarlanıyor