in ,

Stephen King’in “The Running Man” Romanı Edgar Wright İmzasıyla Yeniden Film Oluyor

Yeni The Running Man filmi için çekim takvimi netleşiyor. Edgar Wright’ın yönetmenliğini üstleneceği Stephen King uyarlaması ufukta gözüktü.

Yeni The Running Man Filmi - Stephen King - Edgar Wright
- Reklam -
- Reklam -

Yeni The Running Man filmi hakkında uzun süren sessizlik bozuldu. Yapımcı Simon Kinberg, Stephen King uyarlamasının gelecek yıl çekim aşamasına geçebileceğini açıkladı.

1987 senesinde Paul Michael Glaser imzasıyla beyaz perdeye taşınan The Running Man (Ölüme Karşı Koşan) filmi başrolünde Arnold Schwarzenegger’e yer vermiş ve Schwarzenegger’ın kültleri arasına girmeyi başarmıştı. Yazar Stephen King’in eserinden ilham alan yapım, kitaba kıyasla oldukça serbest bir uyarlamaydı.

Stephen King’in ilk defa Richard Bachman takma adıyla 1982’de yayımladığı bilimkurgu romanı The Running Man, şimdi aslına daha sadık bir adaptasyon ile izleyicilerle buluşacak. Okura distopik bir gelecek tasavvuru sunan kitap Türkçede Azrail Koşuyor adıyla yayımlanmış ve dünyada şiddetin giderek arttığı bir dönemi konu almıştı. Hayatta kalma temalı bir yarışma programına katılan Ben Richards’ın, peşindeki avcılardan kurtulma hikâyesini anlatan eserin yeni uyarlaması 2019’dan beri biliniyordu.

- Reklam -

Yeni The Running Man Filmi

Shaun of the Dead, The World’s End, Scott Pilgrim ve Last Night in Soho ile tanınan BAFTA adayı yönetmen Edgar Wright projeye dahil olalı 4 yıl geçmesine rağmen yapımdan yeni bir detay paylaşılmamıştı.

Yeni The Running Man Filmi 2024’te Prodüksiyona Başlayabilir

Suçluların hükümet affı kazanmak için hayatları pahasına mücadele etmek zorunda kaldığı bir yarışma programı etrafında şekillenen The Running Man kitabının yeni uyarlaması Edgar Wright tarafından perdeye taşınacak. Yapımın senaryosu Scott Pilgrim ve Manic’in senaristi Michael Bacall imzasını taşıyacak. Remake’in yapımcıları arasında ise Simon Kinberg, Audrey Chon ve Nira Park yer alıyor.

SlashFilm geçen günlerde Simon Kinberg ile bilimkurgu dizisi Invasion’ın yeni sezonu hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. Kinberg röportaj sırasında Edgar Wright ile çalışma konusundaki heyecanını paylaştı ve yeni The Running Man filmi üzerinde aktif olarak çalıştıklarını, prodüksiyonun ise 2024’te başlayabileceğini kaydetti.

Yeni The Running Man Filmi - Stephen King

Kinberg yeni The Running Man filmi hakkında şunları aktardı:

- Reklam -

“Edgar Wright tüm zamanların en sevdiğim yönetmenlerinden ve en sevdiğim insanlardan biri. Harika bir adam. Tam bir sinefil. The Running Man’in üzerinde aktif olarak çalışıyoruz. Michael Bacall senaryo üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Umudumuz -her şey yolunda giderse- gelecek yıl Edgar’ın filmi yönetmesi.”

Distopik Hayatta Kalma Öyküleri Popülerliğini Koruyor

The Running Man’in başrolünde Schwarzenegger’ın yer aldığı versiyonundan beri benzer hikâyeler modern kurgu tarihi boyunca yaygın şekilde işleniyor. Hatta eserin yaratıcısı Stephen King’in de Azrail Koşuyor’dan önce 1979 tarihli The Long Walk (Uzun Yürüyüş) adlı bir başka macerası daha bulunuyor. Yine Bachman imzasıyla çıkan bu kitapta gençler ölümcül bir yarışmada hızları belli bir kilometrenin altına düştüğünde öldürülüyorlardı.

The Running Man’den bu yana geçen yıllarda, bu distopik format giderek daha fazla popülerlik kazandı. Özellikle Suzanne Collins’in 2008’de yayımlanmaya başlayan Açlık Oyunları serisi ve Japon yapımı Battle Royale şimdilerde türün önde gelen işleri arasında yer alıyor.

The Hunger Games Tiyatro Oyunu Oluyor

Yeni The Running Man filmi için henüz oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylar açıklanmadı.

Sizler de yeni The Running Man filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for altevren altevren dedi ki:

    Bu filmler o dönem biz bakir ruhlar için çok önemliydi, çok okur, çok etkilenir, çok beğenirdik. Hayal gücümüz çok çalışırdı. İnternet olmadığından herşeye ulaşamazdık. Bu filmde arnıld rüzgarının estiği dönemlerde hayali bir gerçeklik rüzgarı olarak girdi, özünde herkesin av ve avcının sistem mazlum ve mağduru olduğu bir sistem eleştirisiydi ve bizleri avucuna alırdı. şimdi bir filmi izliyorum ve ertesi gün neredeyse unutuyorum. Çokluk ve ulaşım kolaylığı değeri azalttı, güzel hayal kurmakta kalmadı! senaryolar zaman, uzay yolculuğu ve süper güçlerden ibaret. Rol modeller gerçek dışılaşıyor. Cinsiyetler arası keskin hatlar da grileşiyor. Rambolar, Arnıldlar, yerini k-pop, bts gibi grileşmiş tiplere bıraktı. O dönemler de aktörler gücü maskülenliği ve doğrulukla haktan ayrılmamayı öğretirdi. Kadın oyuncular dişilik analık ve sadakat kokardı. öf sıkmayayım görüşürüz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Esna Tapınağı Yılbaşı Temalı Rölyef

Mısır’daki Esna Tapınağı’nda Tanrıların Yılbaşı Kutlaması Yaptığı Bir Kabartma Gün Yüzüne Çıkartıldı

Mısır Ölülere Rehberlik Eden Büyü Kitabı

Mısır’da Ölülere Yol Gösterdiğine İnanılan 3.500 Yıllık Bir Büyü Kitabı Bulundu