in

Spider-Man: No Way Home Fragmanındaki Gizli Detay Tartışma Konusu Oldu

Spider-Man 3 için yayınlanan ikinci fragmanın Brezilya versiyonundaki gizli bir detay hayranları oldukça heyecanlandırdı.

Spider-Man: No Way Home inceleme
- Reklam -
- Reklam -

Spider-Man 3 filmi için beklenen ikinci fragman nihayet kısa süre önce yayınlandı. Filmin Brezilya versiyonundaki gizli bir detay, hayranları oldukça heyecanlandırdı. Üstelik farklı ayrıntılar da var.

Hayranların uzun süredir beklediği ikinci Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok fragmanında özellikle Tobey Maguire ve Andrew Garfield’ın versiyonlarının da gözüküp gözükmeyeceği merak ediliyordu. Ne yazık ki beklenen olmadı. Ancak buna rağmen filmin Brezilya’da dublajlı yayınlanan fragmanının sonlarına doğru yakalanan bir detay meraklıları heyecanlandırdı.

Marvel Sinematik Evreni’nin ikinci solo Spider-Man filmi olan Far From Home’un sonu, Örümcek Adam’ın gerçek kimliği olan Peter Parker’ın ifşa olmasıyla son bulmuştu. Mysterio, ölmeden önce bilgileri Daily Bugle’dan J. Jonah Jameson’a göndermiş o da son dakika olarak herkesle paylaşmıştı. Serinin yeni filmi ise, Peter’ın gerçek kimliğini öğrenen insanlarla baş etmesini ve unutmaları için Doctor Strange’e başvurmasını konu alacak.

- Reklam -

Spider-Man: No Way Home Doc Ock

Fakat yayınlanan ilk fragmandan da bilindiği üzere, Peter’ın Doctor Strange’a büyü sırasında müdahale etmesi işlerin ters gitmesine yol açtı ve çoklu evrenler ortaya çıktı. Böylece Sam Raimi’nin yönettiği ilk üçleme ve ardından Mark Webb yönetmenliğinde gelen The Amazing Spider-Man filmlerinin kötü karakterleri MCU dünyasına geçiş yaptı. Her ne kadar bunlar heyecanlandırıcı haberler olsa da, dünyanın dört bir yanında bulunan tüm hayranlar ilk iki serideki Örümcek Adam’ların da filmde yer alıp almayacağını merak etmeye başladı.

Spider-Man 3 Fragmanındaki Lizard Detayı Gözlerden Kaçmadı

Pek tabii ki bu söylenti yeni çıkan bir şey değil. Geçen sene çekimler başladığı andan itibaren, iki oyuncunun da filmde yer alacağı iddia ediliyordu. Şimdiye kadar ne Marvel ne de Sony cephesi resmi olarak bu dedikoduları yalanlamadı. Üstelik ortaya çıkan sızıntı görsel ve videolar, daha sonrasında yalanlansa bile yeni fragmanla örtüşen cinstendi. Şimdi de son fragmanın Brezilya versiyonundaki Lizard detayı, gözlerden kaçmadı.

Yeni fragmanda, Kertenkele adıyla da tanıdığımız Lizard, Sandman ve Elektro ile Örümcek Adam’a karşı savaşa geçiyorlar. Buraya kadar her şey normal. Ama Brezilya versiyonunda Lizard’ın durduk yere bir yumruk yediği gözüküyor. İşte tam bu noktada hayranlar, orada silinmiş bir diğer Spider-Man’in olduğunu düşünüyor. Zaten fragmanda önceki iki seride de yaşanan sevgililerin düşme sahneleri, özellikle Andrew Garfield’lı olana bir gönderme olarak görülüyor. Kendi serisinde Gwen Stacy’yi kurtaramayan Andrew, burada Tom’un MJ’yini kurtacak gibi gözüküyor.

Tüm bunların yanında, filmin başrollerinde yer alan Tom Holland, Zendaya ve Jacob Batalon fragmana tepki videosu çekmişlerdi. Yeni fragman yayınlandıktan sonra Sony resmi YouTube sayfasından tepki videosunun uzun versiyonunu da paylaştı. Tam da söz konusu sahnede (2.25) Tom Holland’ın “Where’s the…” dediği ancak sonradan kendini tuttuğu görülüyor. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video

Ne olursa olsun şu an için Tobey Maguire ve Andrew Garfield hâlâ resmi olarak onaylanmış değil. Hatta bazılarına göre söz konusu sahnede diğer iki Spider-Man yerine Doc. Octopus ve Doctor Strange yer alabilir. Ancak tüm bu beklentilerden sonra karakterlerin filmde yer almaması oldukça tepki toplar gibi duruyor.

Beklenen macera, 16 Aralık 2021 tarihinde beyaz perdedeki yerini alacak.

Peki ya sizler ilk iki serideki Spider-Man’in yeni filmde olup olmayacağı konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Hikâyeleri Dark Horse Comics Çizgi Roman

Star Wars Çizgi Romanları Dark Horse Comics’e Geri Dönüyor

Ghostbusters: Afterlife incelemesi

Ghostbusters: Afterlife İncelemesi – Yeni Nesil Hayalet Avcıları