in

Star Wars Çizgi Romanları Dark Horse Comics’e Geri Dönüyor

2015 yılından bu yana Marvel bünyesinde yayımlanan Star Wars hikâyeleri, Dark Horse Comics ile genişlemeye devam edecek.

Star Wars Hikâyeleri Dark Horse Comics Çizgi Roman
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars evreni Dark Horse Comics bünyesinde yayınlanmaya başlayacak. Yıldız Savaşları sitesinden yapılan açıklamaya göre yeni hikâyeler 2022 yılının ilkbaharından itibaren Marvel ile birlikte eş zamanlı yürütülecek.

Dark Horse Comics 1991 yılında Star Wars hikâyelerini yayınlamaya başlamıştı. Fakat Disney’in Lucasfilm’i satın almasıyla evrenin hakları Marvel bünyesine geçmişti. Böylece 1977’de ilk Star Wars hikâyelerini yayınlayan Marvel, 2015 yılında serinin çizgi roman ve kitaplarını okuyucu ile yeniden buluşturmaya başlamıştı. Ancak Lucasfilm ve Disney tarafından yapılan ortak açıklamaya göre evrende geçecek eserler artık Marvel tekelinde olmayacak. Bundan sonra çok uzaklardaki galakside yaşananları Dark Horse Comics’den de dinleme fırsatını bulacağız.

Dark Horse Comics bünyesinde çıkması beklenen yeni eserlerin isimleri henüz belli olmasa bile şirket CEO’su ve kurucusu Mike Richardson yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Reklam -

“Star Wars çizgi roman ve grafik romanları konusunda oldukça zengin bir geçmişe sahibiz. Star Wars’un ilk filmi sinemaya çıktığında en az on dokuz kez izlemiş birisi olarak serinin en büyük hayranlarından birisiyim ve bu seri bizim için çok değerli. Dark Horse’un bu inanılmaz evrende yeni hikâyeler meydana getireceğini ve her yaştan insana ulaştıracağını düşünmek bile beni heyecanlandırıyor.”

Yeni Star Wars Hikâyeleri Dark Horse Comics ile Raflarda Olacak

Star Wars Hikâyeleri Dark Horse Comics Çizgi Roman

Lucasfilm yaratıcı yönetmeni Michael Siglain’in açıklaması ise şu şekilde:

- Reklam -

“Lucasfilm Yayınları olarak çok uzaklardaki galaksilerde yaşananları anlatabilmek için Mike Richardson ve Dark Horse ile yeniden çalışacağımızdan dolayı heyecanlıyız. Çizgi romanlar bizlere ve her yaştan insana sınırsız bir hikâye anlatıcılığı imkânı sunuyor. Dolayısıyla Dark Horse -ve sektördeki en iyi yazar, çizerlerle- birlikte evrene yeni anlatılar kazandırmayı merakla bekliyoruz.”

Star Wars’un1991 yılında başladığı Dark Horse Comics yolcuğu The Old Republic, Knights of the Old Republic, Knight Errand gibi çeşitli çizgi romanlara ev sahipliği yapmıştı. Ancak Dark Horse etiketi altında ne gibi eserler verileceği ise henüz belirsizliğini koruyor. 2022 yılının ilkbahar aylarından itibaren yeni Star Wars maceraları ile gelmesi beklenen Dark Horse Comics evreni genişletmekte kararlı.

Siz Dark Horse Comics ile yayınlanacak eserler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

nba 2k22 inceleme

NBA 2K22 İncelemesi – Eski Nesil Nasıl Gidiyor?

Spider-Man: No Way Home inceleme

Spider-Man: No Way Home Fragmanındaki Gizli Detay Tartışma Konusu Oldu