in

Steven Spielberg, Çektiği Filmler Arasında En Beğendiğini Açıkladı

Steven Spielberg, bugüne dek çektiği filmler arasında hangisinin “oldukça mükemmel” olduğunu açıkladı.

Steven Spielberg En iyi Film E.T
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg, katıldığı bir söyleşide “tekrar tekrar izleyebildiği birkaç filmden biri” ifadesiyle tanımladığı kusursuza en yakın filmini açıkladı.

Jurassic Park, Schindler’s List, Saving Private Ryan ve Jaws gibi klasik yapımlarla tanınan Steven Spielberg, geçen günlerde Stephen Colbert’ın The Late Late Show programına katıldı. Ünlü yönetmen sohbet sırasında sinema kariyeri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Kendi filmlerini pek fazla izlemediğinden bahseden Spielberg, istisna olan o yapımı şu sözlerle açıkladı:

- Reklam -

“Filmlerimi çektikten sonra onları çok fazla izlemiyorum. O kadar sık geriye bakmıyorum. Ama arada bir çocuklarımla bir film izlerim.”

“E.T.’yi ilk defa izlediklerinde onlara eşlik etmek istedim. Ben orada oturmazken E.T.’yi görmelerini istemem, özellikle de başlardaki korkutucu kısımları.”

Steven Spielberg En İyi Filmi E.T

Steven Spielberg: “E.T. Oldukça Mükemmel Bir Film”

1982 yılında vizyona giren E.T. the Extra-Terrestrial filmi, 4 dalda Oscar Akademi Ödülü’ne layık görülmüştü. Sorunlu bir çocuğun, dost canlısı bir uzaylının evine dönmesine yardım etme macerasını konu alan yapım bilimkurgu sinemasının unutulmaz yapımları arasında yer almıştı.

Michelle Williams, Gabriel LaBelle ve Paul Dano gibi isimleri bir araya getiren yapım gişede 619 milyon dolar kazandırmıştı.

Steven Spielberg, E.T. hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle aktarıyor:

“Kimi zaman filmde gerçekleştirmeyi planladığım ama yapmadığım şeyleri görüyorum ve bazen onca sene sonra gördüğümden daha iyi bir fikir olacak şeyler buluyorum. Ama çoğunlukla E.T. oldukça mükemmel bir film.”

- Reklam -

Steven Spielberg ET

Spielberg yapım hakkındaki sözlerine, “Çektiğim ve tekrar tekrar izleyebildiğim birkaç filmden biri,” şeklinde devam ediyor.

“34 film çektim ve hangilerinin E.T.’nin ötesine geçtiğini söylemeyeceğim. Tekrar tekrar izleyebileceğim 5 veya 6 film bulunuyor, ki genellikle bunu yapmıyorum.”

Spielberg son olarak yarı otobiyografik filmi The Fabelmans ile izleyicilerin karşısına çıktı. Birçok festivalden ödülle dönen yapım, En İyi Film dahil toplamda 7 dalda Oscar’a aday gösterildi. Akademi Ödülleri 12 Mart 2023 tarihinde sahiplerini bulacak.

Steven Spielberg’ün katıldığı programı aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video

(Programı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Siz Steven Spielberg’ün sözlerine katılıyor musunuz? Sizce yönetmenin en iyi yapımı hangisi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: NME

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Chinga Chinga dedi ki:

    Michelle Williams, Gabriel LaBelle ve Paul Dano gibi isimleri bir aya getiren yapım gişede 619 milyon dolar kazandırmıştı.” :face_with_raised_eyebrow:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası Fragmanı - İzle

“Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası” Filminden Fragman Yayınlandı

Ghosted Fragmani

Chris Evans ve Ana de Armas’lı “Ghosted” Filminden Fragman