in

The Irishman İzlenme Rakamları Açıklandı

Martin Scorsese imzalı The Irishman filmi, izlenme rakamlarında ilk haftada Netflix orijinal yapımlarının zirvesine oturdu.

The Irishman - BAFTA
- Reklam -
- Reklam -

2019’un sonlarına doğru yayınlanmış olmasına rağmen yılın en iyi filmleri listelerine ilk sıralardan giriş yapan Martin Scorsese imzalı The Irishman filminden ilk resmi izlenme raporları açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde özel bir firmanın yayınladığı istatistikler paylaşılmıştı. Buna göre film ABD’de ilk beş günde 17.1 milyon kullanıcı tarafından izlenmişti. Ayrıca filmi tek seferde bitirebilenlerin oranı da yüzde 18’di.

Şimdiyse açıklama Netflix cephesinden geldi. Kanalın içeriklerden sorumlu yöneticisi Ted Sarandos, Scorsese’nin The Irishman filmini ilk haftada 26.4 milyon Netflix hesabından izlendiğini duyurdu.

- Reklam -

Dünya açılışını New York Film Festivali’nde yapan The Irishman, vizyona girmemiş; bunun yerine Netflix üzerinden görücüye çıkmıştı. Film, hem maliyeti hem de 3.5 saati aşan süresi nedeniyle dağıtımcı bulmakta zorluk çekmişti.

The Irishman

Haliyle bu denli büyük bir yapımı Netflix’te görmek, değişen dijital yayıncılık dünyası için de ayrı bir renk olmuş ve film, kendi kalitesinin yanı sıra bir de yayınlandığı mecra yönüyle farklı bir perdeden incelenmişti. Öyle ki usta yönetmen Scorsese, kullanıcılarının çoğunun mobil tarafını kullandığı Netflix için izleyicilerden filmi telefonlardan izlememelerini bile rica etmişti.

Bir sinemada değil de ev gibi dikkatin çok kolay dağılabileceği bir mekânda böyle bir filmin yayına girmiş olması, kamuoyunda The Irishman filminin ne kadar izlendiği yönünde bir merak da uyandırmıştı. Sonunda kanaldan resmi bir açıklama duyabildik.

Netflix kullanıcılarının ilgiyle karşıladığı yapım, Sarandos’un açıklamasına göre bugüne kadar en çok izlenen Netflix işlerinden birisi oldu.

Netflix’in The Irishman Hedefi İlk Ayda 40 Milyon İzlenme

Bir sinema filminde kaç bilet satıldığını hesaplamak günümüzde oldukça kolay. Ancak iş dijital bir mecrada yayınlanan yapımların ne kadarının “gerçekten” izlendiğini hesaplamaya gelince biraz karışıyor. Netflix’in buna geliştirdiği çözüm, filmin en az %70’ini izleyen hesaplara bakmak şeklinde.

- Reklam -

Martin Scorsese

Yani aslında The Irishman, çok daha fazla kişi tarafından farklı farklı zamanlarda parçalara bölünerek izlenmiş olabilir. Sarandos filmin ilk ayın sonunda 40 milyon Netflix üyesi tarafından izlenmiş olacağını tahmin ediyor.

Netflix’in orijinal sinema filmleri arasında yer alan Bird Box ilk haftada 26 milyon kişi tarafından izlenmişti. Breaking Bad filmi El Camino ise ilk haftada 25 milyonu görmüştü. Bu noktada uzun süresi nedeniyle filmi yarım bırakan onca kullanıcıya rağmen The Irishman’in 26.4 milyon kişi tarafından izlenmesi kanalda oldukça olumlu karşılandı.

Ted Sarandos son dönemde yükselen diğer çevrimiçi yayın mecralarına dair de açıklamalarda bulundu. Sarandos; Apple TV+, Disney+, HBO Max ve Peacock (NBCUniversal’ın kanalı) gibi yayıncıların içerik yaklaşımlarını çok da fazla etkilemediğini, bu yayıncıların halihazırda zaten geçmişten beri rakipleri olduğunu söyledi.

The Irishman

Peki siz The Irishman filminin izlenme rakamları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* The Irishman Filmini DİZİ GİBİ İzleme Rehberi

Kaynak: Deadline

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    İlk yayınlandığı gece 2130 itibariyle seyretmeye başladım, 0200 civarında bitti. Ara sıra kahve, su wc gibi ihtiyaçlar için durdurmuş olsam da filmi bir bütün olarak seyrettim. Gayet te sürükleyici buldum ayrıca. Dizi gibi böl izle fikrini insanların 42 şer dakikalık dizi formatına kendilerini çok kaptırmış olmalarına bağlıyorum. Beğendim de üstelik. Bir şey diyeyim mi Joker’dan çok daha fazla beğendim hem de.

  2. Avatar for Seroo Seroo dedi ki:

    45 dakikalık dizilere tahammül edemiyorum bunu izlemeye başlarsam fena olurum

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Kadrosuna Bir İsim Daha Eklendi

disney marvel sinematik evreni Avengers

Avengers: Endgame Kadar Epik Bir Marvel Filmi Geliyor