in ,

Edgar Allan Poe’nun Cinayetler Çözdüğü Christian Bale’lı Korku Filmi “The Pale Blue Eye”dan İlk Fragman

The Pale Blue Eye filminden ilk tanıtım yayınlandı. Christian Bale ve Harry Melling’in başrollerini paylaştığı yapım, Edgar Allan Poe’ya da kurmaca bir karakter olarak yer veriyor.

The Pale Blue Eye edgar allan poe netflix
- Reklam -
- Reklam -

The Pale Blue Eye filmi için ilk tanıtım videosu paylaşıldı. Netflix kütüphanesindeki yerini almak için gün sayan yapım; korku, gizem ve suç türlerinde.

Amerikalı gizem ve korku romanları yazarı Louis Bayard’ın 2006 yılında yayımlanan The Pale Blue Eye adlı kitabından ekrana uyarlanan filmin başrollerinde Christian Bale ve Harry Melling yer alıyor. Yapım, Edgar Allan Poe’nun gençlik dönemlerine kurmaca bir bakış atmasıyla da dikkat çekiyor.

American Psycho, The Machinist, Batman Begins ve The Prestige gibi kült yapımlarla tanınan Christian Bale filmde Dedektif Augustus Landor’a hayat veriyor. Özellikle Harry Potter serisindeki Dudley Dursley rolüyle hafızalarda yer edinen Harry Melling ise, yapımda ünlü korku romanları yazarı Edgar Allan Poe’nun gençlik yıllarını canlandırıyor.

- Reklam -

Yapımın yönetmenliği ise Crazy Heart, Antlers ve Black Mass gibi işlerle tanınan Scott Cooper imzasını taşıyacak.

The Pale Blue Eye | Tanıtım Fragmanı – İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

1830 yılında, West Point Akademisi’nde geçen film, gri bir kış sabahının erken saatlerinde bir öğrencinin ölü bulunmasıyla başlıyor. Ardından cesedin kalbinin çalınmasıyla işler farklı bir boyuta ulaşıyor.

Cinayeti çözmek üzere davet edilen dedektif Augustus Landor’a, akademide genç bir öğrenci olan Edgar Allan Poe eşlik ediyor.

The Pale Blue Eye edgar allan poe netflix christian bale

Bale ve Melling’e ek olarak oyuncu kadrosunda Oscar ödüllü Robert Duvall (Apocalypse Now, The Godfather), Gillian Anderson (Sex Education), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody), Hadley Robinson (I’m Thinking of Ending Things) ve Timothy Spall (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) yer alıyor.

Variety’ye verdiği demeçte, Landor ve Poe arasındaki ilişkiye değinen Christian Bale şunları kaydetmişti:

- Reklam -

“Başlangıçta onu kovuyor. Ancak zamanla Poe’yu kabullenmeye utanarak da olsa hayatının merkezine koyuyor.

“Belki de kendisini ondan yeni şeyler öğrenirken buluyor ve o, kesinlikle yaşam hakkında unuttuğu bazı şeyleri Landor’a hatırlatıyor.”

The Pale Blue Eye edgar allan poe netflix film

18+ yaş sınırı ile yayınlanacak The Pale Blue Eye filmi 23 Aralık 2022 tarihi itibarıyla Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Öte yandan son dönemlerde Poe odaklı birçok yapım geliştiriliyor. Ünlü yazarın bir başka alternatif gençlik macerasını işleyen Raven’s Hollow filmi, geçen eylül ayında yayınlandı. Mike Flanagan ise The Fall of the House of Usher adlı uyarlama üzerinde çalışıyor.

Konusu, oyuncu kadrosu ve atmosferiyle iddialı bir kampanya yürüten The Pale Blue Eye filmi için sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Digital Spy

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doktor Jivago telif davası

“Doktor Jivago”nun Yazarı Boris Pasternak’ın Torunu, Telif Hakkı Davasını Kaybetti

Asteriks ve Oburiks Orta krallık fragmanı

Marion Cotillard ile Ibrahimovic’i Buluşturan Yeni Asteriks ve Oburiks Filmi “Orta Krallık”tan Fragman Yayınlandı